Product Added to Your Cart

X
VIEW CART
CONTINUE SHOPPING

29

AUG'14

Bir adam Hazreti Ali’ye geldi ve; “Sana sormak istediğim dört sorum var” dedi.

29

AUG'14

 

İmanın altı şartı vardır. Bunlar; Allah’a, meleklerine, kitaplarına, Rasullerine, ahiret gününe, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna iman etmektir. Bu şartlar imanın temelleridir. Allah (c.c) Rasulleri ve kitapları, bu temelleri insanlara anlatmaları için göndermiştir. Kim bunlardan herhangi birini inkar ederse imandan çıkar ve kafirlerden olur.
 

28

AUG'14

Allah istediği için mi yoksa kendimiz benimsediğimiz için mi namuslu olmalıyız?
Her insan İslam fıtratı üzere dünyaya gelir. Daha sonra nefis ve şeytan insanın fıtratında kaymalara sebep olur.
 

28

AUG'14
 
 
Kâfirlere gelince onları uyarsan da uyarmasan da fark etmez; onlar iman etmezler. (Bakara-6)
İçlerinden bir adama: İnsanları uyar ve iman edenlere, Rableri katında onlar için yüksek bir doğruluk makamı olduğunu müjdele, diye vahyetmemiz, insanlar için şaşılacak bir şey mi oldu ki, o kâfirler: Bu elbette apaçık bir sihirbazdır, dediler? (Yunus-2)
 

 

27

AUG'14
 
 
Abdeste başlarken niyet edilir ve şu dua okunur:
 
Bismillâhil-azîm. Ve’l-hamdü lillâhi alâ dînîl-İslâm. Ve alâ tevfîkıl-îmân.
 

26

AUG'14
 
 
Sefamerve de aktif olarak satışa sunulan Sarmina markası, kap modelleriyle görücüye çıktı. Birbirinden iddialı ara boy kap modelerin satışa sunulduğu www.sefamerve.com sayfamızı mutlaka ziyaret etmeli, fırsatları gözden geçirmelisiniz. Üstelik indirimli ürünleri dilerseniz kapıda ödeme seçeneği ile dilersenizde kredi kartı ile sipariş verebilirsiniz. Yurtiçi siparişlerimizde de KARGO BEDAVA!!!

26

AUG'14

Sevgiliden ayrı düşmek, Mâlik’in tutuşturmuş olduğu bir ateştir. Cehennemdeki uzaklaştırma vecddir. Matlubu kaybetmek, kara sevda bulutundan, sevgiliden uzak düşmüş olan aşık üzerine gönderilen yıldırımlardır. 

25

AUG'14
 
Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz buyurdu ki:
 
***”Ey amcam Abbas,dikkat buyur,sana ihsan edeyim,seni ihya edeyim!Sana on şey öğreteyim;onları yaptığında Allahu Teâla bütün günahlarını afv ve mağfiret eder.Bu on şey,senin dört rekat namaz kılmandır.Bu namazı her gün kılabilirsen kılarsın,olmazsa her cuma günü kılarsın.Bu da olmazsa ayda bir kere kılarsın,bu da olmazsa yılda bir kere kılarsın.Bu da olmazsa ömründe bir kere kılarsın.”

25

AUG'14

 

Muaz b. Cebel (r.a)’den rivayet edilmiştir; dedi ki:
 
“İki kişi Rasûlullah (s.a.v)’ın huzurunda küfürleştiler. (Öyle ki) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu. Rasûlullah (s.a.v) buyurdular ki: Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinde zuhur eden öfke giderdi. (O kelime) Eûzü billâhi mineş-şeytânirracîm’dir.
 
 

 

25

AUG'14

 

Gıybet kul hakkı ihlali olduğu için gıybeti yapılan kişi hesab günü gıybetçinin sevaplarından bir kısmını alarak hakkını almış olur. Dolayısıyla gıybet eden kişinin sevaplarında azalma olacak. Diğer kul hakları için de bu durum geçerlidir.
 

23

AUG'14

 

Fakir ve düşkünleri dışlamamak Müslümanlık haklarındandır. Fakir ve düşkünler, zengin ve ikbal sahibi kişilerden daha az insan ve daha az Müslüman değildirler. Hatta çoğu zaman, bunların Allah yanındaki itibarları ve ahiretteki sevapları diğerlerinden daha fazladır.
 
Şevkat, tevazu, samimiyet gibi insani değerler  de, genellikle harabelerdeki hazineler gibi bu insanlarda görülür. Onun için bu insanları diğer insanlarla aynı seviyede tutmak, hepsine eşit muamele etmek ve aynı ilgi ve yakınlığı göstermek lazımdır..
 
 

23

AUG'14

 

Yusuf b.Esbâd’a tevazunun en son sınırlarından soruldu.O şöyle cevap verdi:
 
-“Evden çıkıp da karşılaştığın herkesi kendinden daha hayırlı görmendir.”

22

AUG'14

Zarûret, mecbûriyyet olmadıkca aşağıdaki on şeye ri’âyet etmelidir:
 
 

22

AUG'14

 

Cuma Namazı tek başına kılınmaz. 
Öğle vaktinde cemaatle kılınır. 
 

21

AUG'14

İnsanlığa sevgi,saygı,hoşgörü ve mütevazilikle yaklaşan kişi,hem Yüce Allah’ın ,hemde insanların yanında değer bulur..
 
İnsanlara iyi niyet ile yaklaşan ,özü sözü bir olan,doğruluktan ayrılmayan,ihlas,samimiyet ve kul olmanın şuurunda olan herkese,Allah sayısız nimetler bahşeder..
 

21

AUG'14

 

Sefamerve Tesettür Tunik modellerinde güncellemeye gitti. Birbirinden şık tesettür modelleri buradan takip edebilir, dilerseniz sitemiz üzerinden detaylı inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz.

20

AUG'14
 
 
Ebu Seyyid Kuşeyri (Rahmetullâhi aleyh) demiştir ki:
 
“Büyük ahlak Allah’ın ahlakıdır. Kimde şu beş sıfat bulunursa o kişi, kendini Allah’ın ahlakıyla süslemiştir:
 

20

AUG'14
 
Ebû Saîd İbnu-l Muallâ anlatıyor:
 
-“Ben Mescid-i Nebevi’de namaz kılıyordum.Rasûlullah(s.a.v)beni çağırdı.Fakat(namazda olduğum için)icabet edemedim.Sonra yanına gelerek:
 
-“Ey Allah’ın Rasûlü namaz kılıyordum(bu sebeple cevap veremedim diye özür beyan ettim.) Bana:
 

19

AUG'14
 
Hadis-i kutside Cenâb-ı Hak buyurur ki:
 
“Mümin kulum bana bazı meleklerimden daha sevimlidir.”

19

AUG'14

 

  Shawl is free for every order !

 

 

 



 

Keywords: