Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

05

TEM'14

Kardeşlerimizi Sefamerve Ailesi olarak bizde tebrik ediyoruz.

Altıntop sosyal medyadaki hesabından paylaştığı fotoğrafla, günün en çok paylaşılan mesajı oldu.  ''Güzel eşimle Medine'ye yolculuk. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. İsteyenlere nasip etsin inşallah'' yazdı.

04

TEM'14

 

 

Ramazan Bayramında Sefamerve'nin birbirinden şık tasarımlarıyla stilinizi yansıtın..















 

 

 

02

TEM'14

 

SA'Y Dergi bu ayki dopdolu içeriğiyle çıktı.!

 

 

 

28

HAZ'14
 
 
Ramazan Ayı içerisinde yaşanan öyle zamanlar var ki, insanın hayatına hayat katabiliyor. Bu vakitlerde yaşadığı ve başına gelen zahiren olumsuz olarak görülen hadiseler aslında içerisinde nice güzelliklere vesile neticeler barındırıyor. İşte bu mübarek ay boyunca içinizde kendinizden de bir parça bulabileceğiniz, o vakitlerden günümüze kalan anıları kısa notlar şeklinde sizlerle bu köşede paylaşacağım. Herkese şimdiden hayırlı Ramazanlar..
 
 
Anahtar Kelimeler:

27

HAZ'14

 

 

 

 

“Oruç nefsinin çektiği yiyecek ve içeceklerden kimi alıkoyarsa, Cenab-ı Hak ona cennet meyvelerinden yedirip cennet ırmaklarından içirir.
 
—  | Hadis-i Şerif, Kenzül Ummal 3/328
 
 
Anahtar Kelimeler: ramazan,

27

HAZ'14

 

 

 

Gökyüzünde Allah'ın görevlendirdiği öyle melekler vardır ki onlar daima Rab'lerini zikreder, daima dua ederler. Peki siz, hiç meleklere dua ettiniz mi?

 

 

 

26

HAZ'14

 

 

Dua ilaç, dua merhem tüm can yaralarına.. Yaklaşan Ramazan ayını fırsat bilerek Rahmanın huzuruna koşanlara detaylı ve bir o kadar huzur verici duayı sizler için derledik.

 

 

 

26

HAZ'14

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ettiğim dua kabul olmuyor.”  Bu cümleyi hayatımızda en az bir kez duyarız. Etrafımızda sürekli dualarının kabul olmadığından yakınan ve hatta bunu isyan etme boyutuna getiren insanlar var. Oysa âyet-i kerimede “Bana dua edin, size cevap vereyim” buyuruluyor.  
 
Peki dualarımız neden kabul olmuyor? 
 
 
 
 
 

24

HAZ'14

 

 

Eğilerek yükselmenin adıdır Namaz..

Namaz en hayati kulluk borcumuz. Efendimizin ifadesiyle ahirette ilk hesaba çekileceğimiz amel. Aynı zamanda namaz hem bu hem de öte dünyada bizim için bir huzur kaynağı. Peki bu huzur kaynağımıza yeteri kadar ehemmiyet veriyor muyuz?

 

 

 

 

 

24

HAZ'14

 

Ramazan ayının son on gününde, gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye, itikâf denir. Ramazan-ı şerifte itikâf, müekked sünnettir. Ancak itikâf, sünnet-i kifâye olduğu için bir mahallede birkaç kişi itikâfa girerse, diğerlerinin bu sünneti yapması gerekmez. İmkânı olanlar itikâfa girmeli. İtikâf eden, camide yiyip içer, yatar. Abdest için dışarı çıkabilir.

 

 

24

HAZ'14

 

 

 

 

“Oruç nefsinin çektiği yiyecek ve içeceklerden kimi alıkoyarsa, Cenab-ı Hak ona cennet meyvelerinden yedirip cennet ırmaklarından içirir.
 
—  | Hadis-i Şerif, Kenzül Ummal 3/328
 

 

23

HAZ'14

 

Bu yıl güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte modellerimizde cıvıl cıvıl renkler hakim  olmaya başladı. Sizler için en çok satan kap modellerimizi tek başlık altında topladık.

23

HAZ'14

        

 

 

Şaşalı bir cümle gibi görünse de aslında sadece iki kelimenin bir araya getirildiği basit bir teorem değil bu.. Ciddi manada üzerinde düşünülmesi gereken, sorular sorarak cevabı bulmaya yönlendiren bir olgu.. Neden zenginliktir kadın? Oysa asırlardır Hz.Adem’e elmayı yedirdiği düşünülen canlıydı kadın.. yüzyıllar boyunca yaşama hakkı tanınmayan, islamdan önce diri diri toprağa gömülen canlıydı kadın..

23

HAZ'14

 

 

Gıybetin alelade bir şeymiş gibi her sohbetimize yapıştığı,
 
Allah yolunda harcamaktan ziyade dünya yolunda israfta birbirimizle yarıştığımız bir coğrafyada,
 
Bir dönemler enginliği ile görenlere Allah’ım bu ne kardeşlik dedirten, şimdilerde ise düştüğü uçurumlardan çıkmak için yeni uçurumlardan atlayan müslüman gönüllerde -yani gönüllerimizde-,
 
Günün birinde, şu ayeti duyabilecek miyiz ? ve kendimize gelebilecek miyiz ?
 
Bismillahirrahmanirrahim.
 
“Fe eyne tezhebûn”
— Nereye bu gidiş ?

 

17

HAZ'14

 

Yazın giyeceğiniz beyazlarla muhteşem bir uyum sağlayacak olan mint yeşili, bu sezonun favori renklerinden biri!

Nane ferahlığını sevenlerdenseniz, bu sezon yaşanacak mint yeşili bombardımanını çok seveceksiniz demektir. Gardırobunuzdaki kış renklerinin koyuluğundan artık sıkıldıysanız, yeşilin bu tonunun içinizi açacağından eminiz. SefaMerve.com ‘da bu trendi bir tıkla ayağınıza kadar getiriyor. SefaMerve.com ‘dan satın alacağınız onlarca mint parçalar ile gardırobunuza detoks yapmanın tam zamanı!

 

14

HAZ'14

11

HAZ'14

“Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu veala rizkuke eftertu”
(Allah’ım senin rızân için oruç tuttum Sana inandım Sana güvendimSenin rızkınla orucumu açıyorum)

****

İftarda Yapılacak Duâ

“Allâhumme leke sumtu ve bike âmentu ve aleyke tevekkeltu ve alâ rızkıke eftartu veli savmi ğadin neveytu fağfir limâ kaddemtu vemâ ahhertu.”

Anlamı:

“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.”

Anahtar Kelimeler:

10

HAZ'14

10

HAZ'14

10

HAZ'14

 

İstihare “hayırlı olanı istemek” anlamına gelir. İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili uykuya yatmaktır.

Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.