Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

04

ŞUB'14

 

 

 

Sami Yusuf Sizlere Istanbul konseri icin kendi sesinden selam gonderdi. 1 mart  saat 20:00 da Sefamerve sponsorlugunda Istanbul Küçükçekmece Arena Mega'da Konser biletlerini satin almak icin hemen www.sefamerve.com'a tıklayınız.

Anahtar Kelimeler:

04

ŞUB'14

 

 

İzmir’li moda tasarımcısı Pınar Akşam özel tasarım kombinleriyle sefamerve.com ziyaretçileriyle buluşuyor. Sitenin Pınar Akşam’a özel bölümünde ister günlük hayatta ister ofis ortamında rahatlıkla kullanabileceğiniz tesettür elbiselerden, özel gün ve gecelerde sizi farklı kılacak abiye elbiselere, rengarenk tuniklerden kaplara kadar beğeneceğiniz bir çok özel tasarım modeli bulabilirsiniz.PINAR AKŞAM MODA&TASARIM,  2011 yılında faatliyetlerine başlamış bir tessetür ürünleri tasarım atölyesidir. Tasarımcısı Pınar AKŞAM tarafından özel ve günlük tasarımları sayesinde oluşturduğu estetik anlayışı ile tesettür ürünlerinde öncüdür.

           Faaliyetinin ilk yıllarında daha çok özel tasarımlarla yola çıkan Pınar AKŞAM  zamanla gördüğü yoğun ilgiye seri üretim yaparak ve yurtiçi yurtdışı pek çok satış noktasında müşterileriyle buluşarak cevap vermiştir.

PINAR AKŞAM  İzmir merkezli bir tekstil kuruluşu olmakla beraber , bugün  9 farklı ülkede ve yurtiçinde birçok noktada çözüm ortaklarıyla birlikte yoluna devam etmektedir

03

ŞUB'14

 

 

Rabbimizin bütün insanlığa hitabeden bir kelâmı olan Kur’an, Arapça olarak indirilmiştir. Buna Kur’an’da şu ayetle işaret edilir. “İşte böylece biz onu Arapça bir Kuran olarak indirdik…” (Taha suresi, 113. ayet.) Kur’an’da olan mucizevî tatlılık, güzellik, etkileyicilik ve çok yüksek edebî zevk ancak onu dikkatle okumakla anlaşılabilir. Onu okuyan kimse doğrudan doğruya Allah’ın sözünü dinlemiş ve Allah ile muhatap olmuş demektir. Bu çok şerefli muhataplığı kazanabilmek için Kur’an okumayı öğrenmek gerekir. Sevgili Peygamberimiz (sav), “Sizin en hayırlınız Kur’an'ı öğrenen ve öğretendir” (Buhari, Fedailu'l-Kur'ân, 21) buyurarak Kur’an öğrenmenin büyük faziletine işaret etmiştir.

 

Kur’an’ın anlatış ve üslublarındaki güzellik, söz sanatlarındaki zenginlik, az sözle pek çok şeyler anlatması, kalp ve ruhu etkisi altına alan akıcı ahengi, harf ve kelimelerinin seçimindeki ruhu okşayan zevk gibi birçok özellikleri mucize derecesindedir. Bütün İslam âlimleri, Kur’an’ın bu belağat seviyesine insanların yetişemeyeceği konusunda görüş birliği hâlindedirler. Bundan dolayı, peygamberimizin en büyük mucizesi Kur’an’dır. Çok kimseler, sadece Kur’an’ı dinlemekle“Bu güzel söz asla bir insan sözü olamaz. Bu ancak Allah kelâmıdır.” diyerek Müslüman olmuşlardır. Elbette değil bir insan, bütün insanlar toplansalar Allah’ın sözü kadar güzel ve mükemmel bir söz söyleyemezler. Kur’an buna şu ayetle işaret eder: “…Andolsun insanlar ve cinler bu Kuran'ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.” (İsra suresi, 88. ayet.)

 

Peygamberimiz’in Kur’an okumanın fazilet ve değerine işaret eden pek çok hadisleri vardır. Onlardan bir kısmı şöyledir: “Kullar Allah’a ondan nâzil olan şu Kur’an’la yaklaştıkları gibi hiçbir şeyle yaklaşamazlar” (Tirmizi)

 

“Kur’an’ı okuyunuz Muhakkak ki o, kıyamet günü dostlarına şefaat edici olarak gelecektir.” (Müslim)

 
Anahtar Kelimeler:

03

ŞUB'14

 

 

Her siparişinizde Body MIST hediye!

 

 

 

Kampanya Koşulları
 
   - Bu Kampanya 08.02.2014 16:00'da başlayıp 09.02.2014 23:59'a kadar geçerlidir.
   - Vereceğiniz her spariş için 1 adet HEDİYE BODY MIST otomatik olarak paketinize eklenecektir.
   - Ürün iadelerinde hediye ürün ile birlikte gönderilmediği taktirde ürün bedeli iade tutarınızdan düşülecektir.
   - sefamerve.com kampanya üzerinde değişiklik yapma ve durdurma hakkını saklı tutar.
 
Hayırlı günlerde kullanmanız dileğiyle.

01

ŞUB'14

 

Kullarının selamet ve saadetini dileyen Rabbimiz, peygamberleri ve kitapları vasıtasıyla hak yolu bildirmiş ve insanlığın o yola girmesini emretmiştir. Habib-i Kibriya s.a.v. peygamberlerin, Kur'an-ı Kerim de kitapların sonuncusudur. Tebliğ edilen hak yolun adı, Rabbimiz'in adlandırmasıyla “İslâm”dır.

 

Müberra dinimiz İslâm, sadece Allah ile kul arasındaki mücerret bağdan ibaret değildir. Fertlerin ve toplumların bütün ihtiyaçlarını içine alan eşsiz bir nizamdır.

 

Müslüman, bu nizamı eksiksiz olarak kabul eden insandır ve balık su içinde bulunduğu müddetçe nasıl huzurluysa, müslüman da İslâm'ın emir ve yasaklarına uyduğu nisbette huzur bulur.

 

İslâm yalnızca kişinin vicdanına bırakılan bir din değildir. Dinimiz, “hayatım yalnızca benimle Allah arasında, başkasını ilgilendirmez” sözüne izin vermez. Bütün hayatları ve hayatın bütün safhalarını birbirine bağlar.

 

O halde imanla şereflenen her mümin İslâm dininin emir ve yasaklarına uygun olarak yaşamak mecburiyetindedir. Zaman ve mekân ne olursa olsun, müslüman, hayatının gidişatını bu ulvî nizama göre çizmelidir. İmanda samimi olmanın ölçüsü de budur.

 

Samimi iman sahibi olan her müslüman bilir ve kesin olarak inanır ki, yüce dinimizin verdiği her emir insanın fıtratına ve ruhuna uygun, kişinin saadetine ve kurtuluşuna vesiledir.

 

 

31

OCA'14

 

 

 

CUMA GÜNÜ YENİ ELBİSE GİYİLİR

 

·       Hz. Aişe (r.anha) anlatıyor: "Rasulullah'ın (asm) cuma günü giydiği bir elbisesi vardı. Cumadan sonra onları katlar ve ertesi cumaya kadar kaldırırdı. (Taberani)

·        Sizler, günlük iş takımınızdan hariç bir de cuma takımınız olsa ne kaybedersiniz? (Muvatta)

·       ALLAH Rasulü (asm) yeni bir elbise giydiğinde, onu cuma gün giyerdi. (Ramuz el-Ehadis)

 

 

CUMA GÜNÜ BEDEN TEMİZLENMELİDİR 

 

·       Abdullah İbnu Ömer (ra) anlatıyor: "Rasulullah (asm) bize cuma günü yıkanmamızı emretti." (Taberani)

·       Cuma günü tırnaklarını kesen kişiyi Cenab-ı Hak, gelecek cumaya kadar ve ondan sonra üç gün daha belalardan korur.(Mevahib-i Ledünniye) (Eğer tırnaklar çok uzamışsa cumaya kadar beklenilmez; hemen kesilir.)

·       Cuma guslü her buluğa ermiş olan mü'mine vacibdir. Misvaklanması, bulduğu takdirde koku sürünmesi de öyle. (Buhari)

 

28

OCA'14

 

Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve selem-'in hayâtı Allâh'a ibâdetin ve en güzel kulluğun binbir nev'iyle lebâleb doludur. Günün hemen her ânına tekâbül eden bir nâfile namazı mevcuttur. Nâfile ibadetler kulu Allah'a daha çok yaklaştırır ve cennetteki mertebesini de yükseltir. Resûlullah -sallallâhu aleyhi ve selem-:

"Müslüman bir kimse, farzların dışında nâfile olarak her gün Allah rızası için on iki rek`at namaz kılarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir köşk yapar"(Müslim, Müsâfirîn 103. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Tatavvu 1) buyurmuştur. Nâfile namazların, kıyâmet gününün dehşetli ânında hesâb verirken zor durumda kalan sâhibinin imdâdına yetişeceğini de yine Resûlullah -sallallâhu aleyhi ve selem- haber vermiştir:

"Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i:

27

OCA'14

 


Fransa, Almanya, Belçika, İtalya, Kıbrıs, Lüksemburg, İrlanda, Danimarka, Hollanda, İsviçre, Avusturya ve İngiltere ülkelerine gönderilmek üzere 100 Euro ve üzeri ürün içeren siparişlerden kargo bedeli alınmayacaktır.
 

 

Anahtar Kelimeler:

25

OCA'14

 

Malzemeler:
• 1 litre süt
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 yemek kaşığı pirinç un
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 tutam tuz
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri

23

OCA'14

 

 

İslamın İmanın Şartları

İslam'ın beş şartı sırasıyla: Kelime-i Şehadet getirmek, namaz kılmak , zekat vermek,oruç tutmak ve hacca gitmektir.

Kelime-i Şehadet getirmek:
Allah'tan başka ilah olmadığına, Hz.Muhammed (SAV)'in O'nun resulü olduğuna şehadet etmek. Bu şehadet İslam'ın anahtarı ve üzerinde kurulduğu temel olan tevhidin (tanıklık etmek) sözlü beyanıdır.

“La İlahe İllalah”ın manası şudur: bir tek Allah'tan başka gerçekten ibadete layık hiçbir ilah yoktur. O, hak ilahtır. O'ndan başka bütün ilahlar batıldır.

Hz.Muhammed (SAV)'in Allah'ın Resulü olduğuna şehadet etmek ise; getirdiği haberleri tasdik etmek, emrettiği şeyi yapmak, yasakladığı şeyden kaçınmak, kısacası onun Allah tarafından gönderilmiş bir resul yani kitaplı peygamber olduğunu kabul etmektir.

22

OCA'14

 

 


Kampanya Koşulları
 
   - Bu Kampanya 23 Ocak 2014'de başlayıp 25 Ocak 2014 23:59 tarihine kadar geçerlidir.
   - Vereceğiniz her spariş için 1 adet BEDAVA ŞAL otomatik olarak paketinize eklenecektir.
   - Ürün iadelerinde hediye ürün ile birlikte gönderilmediği taktirde ürün bedeli iade tutarınızdan düşülecektir.
   - sefamerve.com kampanya üzerinde değişiklik yapma ve durdurma hakkını saklı tutar.
 
Hayırlı günlerde kullanmanız dileğiyle.
Anahtar Kelimeler: her siparişe hediye şal,

20

OCA'14

 

Tesettürlü bayanlar tarafından yoğun ilgi gören tesettür eşofman modelleri son zamanın en çok aranan ürünleri arasında yerini aldı. Günlük kullanımda veya spor yaparken büyük bir rahatlık sağlayan tesettür eşofman modelleri, yenilikçi tasarımlarıyla artık rahatlığın yanında şıklıkda kazandırmaya başladı.

Bizde muhafazakar bayanların yoğun ilgisini bildiğimiz, internetten satın alabileceğiniz en şık tesettür eşofman modellerini sizler için araştırdık!

Online alışverişin hayatımıza kattığı rahatlık tartışılmaz, mağaza mağaza gezmek yerine oturduğunuz yerden dilediğiniz ürünü inceleyip sipariş verebiliyorsunuz. Türkiye’de bu alanda tesettürlü bayanlara özel hizmet veren ve binlerce ürün alternatifi sunan sitelerden biri de Sefamerve.com… İşte Sefamerve‘de yer alan birbirinden şık ve rahat eşofman modelleri…

Lycralı kumaştan üretilen bu tesettür boneler özellikle şal kullanan hanımlar için esnek yapısıyla büyük rahatlık sağlıyor. Bizim çok hoşumuza giden bu tesettür boneler boyun hareketlerinizi engellemediği gibi baş ağrısına da yol açmıyor. Şallarınız için sizi iğne derdinden kurtaracak bu boneler kayma veya terlemede yapmıyor. Bir çok renk alternatifinin olduğu bu boneleri incelemek ve sipariş vermek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

18

OCA'14

 

     Tesettür giyim, moda konusunda son zamanlarda oldukça kendini geliştirmiş durumda. Ünlü moda tasarımcılarının dikkat ve özenle tasarladıkları kıyafetler, hızlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Tesettür giyim sektöründe öncü firmalardan olan SefaMerve kendine has kalitesi ve bol çeşitliliği ile başarIlı firmalar arasında yer alıyor. Tesettür giyim sektörünü yakından takip ediyorsanız, tesettür giyim fırsatlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

    Fırsat ürün konusunda e-ticaret sektöründe oldukça başarılı olan  tesettür giyim modelleri için hizmet veren firmalar, tesettür elbisetesettür abiye tasarımı yaparak  özenli bir şekilde siz tesettürlü hanımların memnuniyeti için çaba sarf etmektedirler. Dikkat etmeniz gereken ise fırsat ürün kampanyalarını takip ederek fırsatlardan kolayca haberdar olmaktır. Bazı zamanlarda değerli ürünler çok cazip fiyatlarla sizlere sunuluyor.

 

18

OCA'14

 

Bordoyu, en az siyahı ve beyazı sevdiğimiz kadar çok severiz! Bütün kıyafetlerinizde siyahı her zaman içeride, beyazı da her zaman dışarıda giyemezsiniz. Fakat bordo ve bordodan türeyen renkleri bütün kıyafetlerimizde içeride de, dışarıda da giyme imkanına sahibiz.

Bordo aynı zamanda “Hicab”a da uygun bir renktir. Bütün İslam ülkelerinde bordo favori bir renktir. Özellikle tesettürde vazgeçilmeyen en sevilen bir renktir. 2014 sonbahar kış koleksiyonlarında bordo sezon trendi olarak koleksiyonlarda öne çıkan renktir. Yeni sezon kaşe kaban modelleri sefamerve.com adresinden sizlere sunulmaktadır.

16

OCA'14

 

 

1 – ALLÂH :  [ Tüm isim ve sıfatlan kendinde toplayan yüce Allah'ın zatının, başka hiçbir varlığa verilemeyen ismidir.  ]

Allah zikrine devam eden kişinin derecesi hem Allah katında hem de insanlar katında artar. İnsanlar arasında; sevilen, sayılan, sözü geçen kıymetli bir kişi olur. Duaları kabul görür. Nefis şeytanının şerrinden kurtulur. Güneş doğarken gümüş veya altın levha üzerine Allah ismini yazan ve üzerinde taşıyan şeytan şerrinden korunur. Soğuk havada bu levha üzerinde iken Allah diye zikrederse soğuğu hissetmez. Balgam hastalığı olan kişi taşırsa balgam hastalığından kurtulur. Kişi 7 gün oruç tutup, gece yarısında 2 rekat Allah rızası için namaz kılıp, ardından 66 defa Allah zikrini yaparsa; Allah bir melek görevlendirir. O melek, o kişiyi tüm kötülüklerden koruduğu gibi, hal ve hareketlerinde, işlerinde o kişiyi yönlendirir, yönetir ve yardımcı olur. Allah ismini kağıda gül suyu, safran ve misk karışımıyla yazıp, üzerinde taşıyanı Allah her türlü kötülükten korur. Amir veya makam sahibi kişilerin yanında riayet görür. Düşmanlarına karşı galip gelir. Cuma günü oruçlu olarak, sabaha doğru gümüş yüzüğe Allah ismini yazıp, sağ elinin parmağına takan kişinin her isteği insanlar tarafından karşılanır. İşi görülür. Sol elinin parmağına takıp bir mahkemeye giden kişi haksızlığa uğramaz.

Allah Cenabı Hakk’ın Celal ve Cemal gibi bütün isimlerini kapsamaktadır. Allah diye zikreden Cenabı Hakk’ı bütün isimleri ile anmış olur. Bütün isimler Allah isminde gizlidir. Diğer isimler Allah İsmi Azamına birer sıfattır. Allah ismi hiç bir isme sıfat olmaz. Cenabı Hakk’ın Zatına mahsus bütün isimlerin özellikleri Allah isminde vardır. Allah ismi; ruhi hastalıklardan, kalp katılığından, küfürden, maddi ve manevi bataklıktan, nefsin istek ve arzularından kurtulmak, düşmanlarını yenmek, merhamet sahibi olmak, Allah’ın istediği şekilde hayat sürmek, son nefeste imanlı ölmek, kalbin nurlanması, imanlı olması ve şifa bulmak, güç, kuvvet ve rızık kazanmak, gizli sırlara vakıf olmak, hem dünya, hemde ahiret saadetine ermek için zikredilir.

 

15

OCA'14

 

 

Sevgili Peygamberimiz 20 Nisan 571 Pazartesi günü Mekke’de doğdu Babası Abdullah, annesi Âmine, dedesi Abdülmuttalip, büyük babası Vehb, babaannesi Fatıma, anneannesi ise Berre’dir.

Doğduktan sonra 4 yaşına kadar sütannesi Halime’nin yanında, bundan sonra 2 yıl boyunca da annesi Amine’nin yanında kaldı6 yaşında iken annesi onu akrabalarıyla tanıştırmak ve babası Abdullah’ın kabrini ziyaret etmek için Medine’ye götürdü.

Hz Âmine, kocası Abdullah’ın kabrini ziyaret etmiş, Hz Peygamber de Neccaroğulları’ndan.

Akrabasıyla tanışmıştı Âmine dönüşte Ebva denilen yerde hastalanıp vefat etti ve orada toprağa verildi Bu sırada yolculukta kendileriyle birlikte olan Ümmü Eymen onu Mekke’ye ulaştırdı ve dedesine teslim etti.

6 yaşından 8 yaşına kadar dedesi Abdulmuttalib’in yanına kaldı O da ölünce, vasiyeti üzerine amcası Ebu Talib’in evine taşındı Ebu Talib, Peygamber Efendimizin babasıyla hem baba hem de anne gibi kardeşti.

13 yaşından itibaren amcaları ile birlikte ticarete atıldı Uzun bir süre bu işle meşgul oldu ve bu alanda doğrulukla, dürüstlükle tanındı Henüz 20 yaşında iken hırsızlık, gasp, eşkıyalık, zulüm ve haksızlıklara karşı bir tedbir almak amacıyla bazı Mekkelilerin oluşturduğu Hılfulfudül adlı kuruluşa katıldı ve etkili bir üye olarak görev yaptı.

25 yaşına geldiğinde Hz Hatice ile evlendi Hz Hatice bu esnada kırk yaşında idi ve onunla evlenmeye karar verişinde Sevgili Peygamberimiz “el-Emin: Güvenilir, dürüst” olarak tanınması birinci derecede rol oynamıştı.

35 yaşına geldiğinde Ka’be hakemliği yaptı; Ka’be’nin tamiri sırasında Haceru’l-esved’in yerine konulması sırasında ortaya çıkan anlaşmazlığı, taşı bir yaygı üzerine koyup tüm kabile reislerine taşıtmak suretiyle giderdi, böylece kabileler arasında çıkması muhtemel bir kavgayı önlemiş oldu.

14

OCA'14

 

 

 
  • Helal ne demektir?

Helâl: Dinimizin yapılmasını uygun gördüğü, izin verdiği, onun kurallarına aykırı olmayan, dince yasaklanmamış olan iş ve davranışlardır Temiz olan yiyecekler, çalışarak elde edilen kazanç helal işlerdir Allah Kur’an’da şöyle buyurur: “Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin”(Bakara 168)

 

  • Haram ne demektir?

Dinin yapılmasını yasakladığı iş ve davranışlara haram denir Örneğin; Anne ve babaya karşı gelmek, başkasınınmalına zarar vermek, başkalarıyla alay etmek, sözünden dönmek, dedikodu yapmak, söz taşımak gibi söz ve davranışlar dinimizce haramdır.

 

 

13

OCA'14

 

 



 

Kampanya Koşulları
 
   - Bu Kampanya 13 Ocak 2014'de başlayıp 20 Ocak 2014 tarihine kadar geçerlidir.
   - Vereceğiniz her spariş için 1 adet BEDAVA BONE otomatik olarak paketinize eklenecektir.
   - Ürün iadelerinde hediye ürün ile birlikte gönderilmediği taktirde ürün bedeli iade tutarınızdan düşülecektir.
   - sefamerve.com kampanya üzerinde değişiklik yapma ve durdurma hakkını saklı tutar.
 
Hayırlı günlerde kullanmanız dileğiyle.

13

OCA'14

 

 

Farz nedir ?

Farz, İslam dini terimi. Efal-i mükellefin'dendir. İslam dinine göre Allah'ın müslümanlara yapılmasını açık bir şekilde emrettiği kurallardır. Bunları yapmayan günah işlemiş olur. İnkar edenler ise İslam dininden çıkmış olurfarz

Farz iki kısma ayrılır:

1- Farz-ı Ayn: Mükellef olan her müslümanın bizzat kendisinin yapması gereken farzlardır. Örnek: Namaz kılmakOruç tutmak gibi.

2- Farz-ı Kifaye: Farz-ı Kifaye, İslam Dini'ne göre farz olan bir davranışı, durumu veya görevi, Müslümanlardan bir kısmı yerine getirdiğinde diğerlerinin sorumluluktan kurtulduğu, gerektiği kadar müslümanın yaptığında diğer müslümanlara sorumluluk düşmeyen farzlardır.

 

Toplam 32 farz buradan gelmektedir. Müslümanların yerine getirmesi gereken farzların 32 tane olduğu İslam Alimleri tarafından akıllarda kolayca kalması için toplu halde bir araya getirilmişlerdir. Bunlarda 32 Farz olarak bilinmektedir. Bu farzların açıklamaları ayrıntılı bir şekilde aşağıdadır.

11

OCA'14

 



 

Mevlid Kandiline Özel. Her siparişinizde ücretsiz şal hediye!


Kampanya Koşulları
 
   - Bu Kampanya 12 Ocak'da başlayıp saat 00:00 'a kadar geçerlidir.
   - Vereceğiniz her spariş için 1 adet HEDİYE ŞAL otomatik olarak paketinize eklenecektir.
   - Ürün iadelerinde hediye ürün ile birlikte gönderilmediği taktirde ürün bedeli iade tutarınızdan düşülecektir.
   - sefamerve.com kampanya üzerinde değişiklik yapma ve durdurma hakkını saklı tutar.
 
Hayırlı günlerde kullanmanız dileğiyle.Mevlid Kandiliz Mübarek Olsun.