Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

17

HAZ'20
Derdini Veren, Derman Olmaz mı Hiç Yaralarına?


 

DERDİNİ VEREN, DERMAN OLMAZ MI HİÇ YARALARINA?
 
Aşk neydi?
Aşk, yüce Rabbimizin bu dünyaya gelmeden önce ruhlar aleminde kendi ruhundan bize üfleyerek yaratmasıydı. O bizi aşkla yarattı, kâinatı aşkla yarattı, peygamberimizi aşkla yarattı. Kısacası, her yarattığı şeyde aşk vuku buldu.
Gerçek aşk ne diye sorsak kendimize?
Gerçek aşk, Allah'a duyulan aşktır diye kesin bir şekilde yanıt verebiliriz. Çünkü baktığın, gördüğün, hissettiğin her şeyde Allah'ın bir rahmeti, merhameti tecelli etmiştir. Öyleyse sanıyor musun ki Allah seni aşkla yaratmışken bu dünyada başıboş bıraksın, ilgilenmesin, sevmesin? Haşa... Rabbimiz o kadar merhamet dolu ki... Sen günahların en dibine de batsan seni hemen cezalandırmıyor. Sana süre veriyor. Sana tövbe etmen için kapılarını ardına kadar açıyor. 'Kulum bana gelsin. O bana bir adım atsın, ben ona bin adım atayım.' diyor.
Öyleyse at o bir adamı. Göreceksin bak, kesin bir şekilde söylüyorum bunu sana. Allah sana bin adımdan fazlasını atacak.
Sen keyifli ve bol gününde O'nu anarsan, O, en zor gününde seni anacak. Sen bir kez Allah dedin mi, o sana binlerce kez kulum diyecek. Sen yeter ki O'nu iste, O'nu hisset, O'ndan vazgeçme, O'na her ne olursa olsun daha çok sarıl.
Biliyorum, biliyorsun...
Allah bizi bu dünyaya gönderirken hepimize farklı imtihanlar sundu. Hepimiz için farklı şeyler hazırladı ve hazırladığı şeylere karşı dayanabilmemiz için güç ve sabır verdi. Kimileri malıyla, kimileri evladıyla, kimileri sağlığıyla, kimileri canlarıyla sınanıyor Allah tarafından. Hani derler ya, çeken bilir diye. Evet, bu doğru. En iyi yaşayan bilir ama unutma ki seni en iyi Allah bilir.
Derdini veren, derman olmaz mı hiç yaralarına?
Sen ağlarsın da, silmez mi gözyaşlarını Rabbin?
Senin yüreğin yanıp kavrulur da, Allah söndürmez mi Ya Nur ismiyle?
Sen çıkmaz sokaklara saparsın da, karanlığın ortasında Allah, Ya Fettah ismiyle açmaz mı sana tüm kapılarını ardına kadar?
Açar. Söndürür. Merhem olur tüm yaralarına. Sen yeter ki gel yaratanına. Hem demedi mi Allah yüce kitabı Kur'an'ı Kerim'de, '' Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez.'' (Bakara/286) diye?
Yüklemez, inan yüklemiyor da. Sadece sınıyor. Bunu kabul ederek Allah'a teslim olursan, bil ki o sırtında taşıdığın yüklerin de, günahların da gün gelecek görünmez bir el tarafından alınacak sırtından. O zaman bir kuş gibi hafifleyeceksin işte.
Kim mi o el?
ALLAH...



Tuğçe Çakır