Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

15

EYL'20
Bugün Kendi Hayatınızın Noktalama İşaretlerini Kendiniz Koyun



Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, şu anda dünyada 7000 ile 8000 arasında dil var.
Bu kadar farklı dillerin, farklı insanlar tarafından konuşulduğunu bir düşünsenize... Anlamını ve ne dediklerini dahi bilmediğimiz milyonlarca insanın arasında, bizler bir nokta kadarız. Ben noktanın bir parçasıyım, sen de öylesin. Birbirimizin dilini anlamasak da, bilmesek de, bizim aslında çok iyi bildiğimiz ve anlaşabileceğimizi düşündüğüm bir tek ortak dilimiz var.
Adı sevgi...
Görmesek de, duymasak da, anlamasak da, kalpten kalbe giden yolda hissedebildiğimiz, birimize bir şey olsa, dünyanın öteki ucundaki insanın hüznüne sebep olan, gözyaşlarını akıtan; o mutlu olduğunda ise bizim daha mutlu olduğumuz bir dilimiz var.
Adı insanlık...
Adı merhamet,
Adı barış.
Dili, dini, ırkı, rengi, kültürü fark etmeksizin; 'iyi olmakla' yolumuzun birleştiği dilimiz var.
Bugün tüm dilleri bilsen de, insanlığın, kardeşliğin dilini bilemedikten sonra hiçbir önemi yok.
Bugün tüm dillerde birisine 'seni seviyorum' desen de, bunu gerçek manada gösteremedikten sonra hiçbir önemi yok.
Bugün, küçüklüğünden beri herkesin aşina olduğu, şifreli konuşmak için kullanılan ve halk arasında kuş yahut karga olarak bilinen bir dille size şunu söyleyeceğim;
'Heger nege ogolugursaga ogolsugun iginsagancaga yagaşagayıgın.'   / Her ne olursa olsun insanca yaşayın...
Biz insanlar, sayılara ve maddeye çok önem veririz. Fakat ne sayılar kalıcı, ne madde... Her şeyin geçip gidici olduğu şu dünyada hardal tanesi kadar yapılan iyiliklerin bizi ebedi yurdumuzda kurtaracağına olan umudum hep bâki kalacak. Buna inanıyorum. Bilirsiniz ki, bazı önemsemediğimiz küçük şeyler, gün gelip bir deve dönüşerek bizi kurtarabilirken, önemsediğimiz büyük şeyler ise küçük şeylere dönüşüp 'bir cümle' gibi yaşadığımız hayatın sonuna usulca konabilir ve her şeyi bitirir. Tıpkı bir nokta gibi.
Bugün kendi hayatınızın noktalama işaretlerini kendiniz koyun.
Sevdiğiniz ve devamını gelmesini istediğiniz şeylere virgül koyarken,
Sevmediğiniz şeylerin sonuna nokta koymasını bilin.
Bazen noktanın ve virgülün dahi işe yaramadığı durumlar olabilir hayatta, o zaman da korkmadan cebinizden çıkardığınız silgi ile bir anda her şeyi ve tüm geçmişi silip, kendinize yeni bir sayfa açabilirsiniz.
Siz yeter ki inanmaktan vazgeçmeyin...
Sizi sevgi dili ile kucaklıyorum.
:)