Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

16

NİS'19
Farklı Yüz Tipleri İçin Şal Bağlama Modelleri ve Teknikleri


 

Farklı Yüz Tipleri İçin Şal Bağlama Modelleri ve Teknikleri
 
Seçtiğiniz kıyafetler, modaya uygun kombinler ve kullandığınız renkler hepsi bir araya geldiğinde giyim tarzınızı yani sizi yansıtmaktadır. Seçtiğiniz tüm parçalar tarzınıza ve proporsiyonunuza hatta ten renginize uygun olmalıdır. Tesettürlü hanımlar için seçilen kıyafet kadar bunları tamamlayan aksesuarlar da önemlidir. Bunların en başında şal ve eşarplar gelmektedir. Seçtiğiniz kıyafet kombinine uygun şal seçmek ne kadar önemliyse seçtiğiniz şalın da yüz şeklinize uygun olması o kadar önemlidir. Her gün kullandığınız, belki rastgele belki kulaktan dolma bilgilerle bağladığınız şalı yüz şeklinize göre farklı bir şekilde bağladığınızda sizi ne kadar değiştirebileceğini hayal bile edemezsiniz. Bu sebeple şalı bağlamadan önce yüz tipinizi belirlemeli ve şalınızı ona göre bağlamalısınız. 

Yüz Tiplerine Göre Şal Bağlama Modelleri 
 
Yuvarlak Yüz Tipi: Eni boyu eşit ve köşesiz olan yuvarlak yüz tipi; dolgun hatlara, tombul yanaklara sahiptir. Bu sebeple yüz olduğundan kısa görünür. Şal bağlarken amacımız yüzü uzun göstermek olmalıdır. Boneniz alnınızın en üst kısmından bağlanmalıdır. Şal bağlandığında bone gözükmemelidir. Şalınızı çok geriden bağlamamalısınız çünkü bu yüzünüzü olduğundan kısa ve tombul gösterecektir. Bunun yerine oval bir şekilde bağladığınız şal ile daha uzun ve ince bir yüz görüntüsüne sahip olabilirsiniz.
 
Oval Yüz Tipi: Bu yüz tipine sahip olan tesettürlü hanımlar en şanslı olanlar. Çünkü simetrik ve dengeli olan bu yüz tipine her türlü şal bağlama modeli yakışıyor. Eğer oval yüz tipine sahipseniz yüzünüzün dengesini bozacak karmaşık modellerden kaçının. Şalınızı bağladığınızda boyun kısmını sımsıkı bağlamayın. Şalınızın yan kısımlarını içe kıvırarak kullanırsanız yüz tipiniz ortaya çıkacaktır. 
 
Dikdörtgen-Kare Yüz Tipi: Bu yüz tipinde yüz hatları oldukça köşeli ve keskindir. Şalınızı bağlarken dikkat etmeniz gereken yüz hatlarınızı olabildiğince yumuşatabilmektir. Bu sebeple bone kullanıyorsanız kesinlikle şalınızın altından boneniz gözükmemelidir. Çünkü boneniz gözükürse olduğundan daha köşeli bir yüz tipine sahip olursunuz. Amacınız oval bir görüntüye sahip olabilecek şekilde şalınızı bağlamak olmalıdır. 
 
Üçgen Yüz Tipi: Dar bir alın ve geniş bir çeneye sahip olan üçgen yüz tipinde şal bağlarken dikkat etmeniz gereken alnınızı geniş çenenizi dar gösterebilmektir. Çünkü bu sayede daha ideal ve simetrik yüz hatlarına sahip olabilirsiniz. Bu görüntüyü yakalayabilmek için bone kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şalınızın alnınıza yapışmamasıdır. Şalınızın üst kısmı alnınızdan yüksek ve yüzünüzden biraz önde olmalıdır. Bu sayede çenenizin sivri görünümünü kamufle edebilirsiniz. 
 
Kalp Yüz Tipi: Bu yüz tipinde yanaklar çeneye doğru daralmaktadır. Bu yüzden amacınız alnı daha dar gösterecek şekilde şalınızı bağlamak olmalıdır. Bonenizi bağladıktan sonra şalınızı alnınızın bir kısmını kapatacak şekilde yanlardan kıvırarak bağlayabilirsiniz. Şalınızın üst kısmını bol bırakarak alnınızın daha dar gözükmesini sağlayabilirsiniz. İpek şal bu sebeple size daha çok yakışacaktır.
 
Elmas Yüz Tipi: Ender görülen bu yüz tipinde alın ve çene dar, elmacık kemikleri çıkık ve belirgindir. Bu sebeple şal bağlarken amacınız alnı ve çeneyi geniş elmacık kemiklerini dar gösterebilmektir. Bunun için şalınızın üst kısmını oval şekilde bağlamalısınız. Bone şal kullandığınızda hem alnınızı dar hem de elmacık kemiklerinizi belirgin gösterebilirsiniz.