Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

06

EYL'19




Birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi Aşure tarifi için tıklayın...

Anahtar Kelimeler: aşure,

23

EKİ'15

 

Muharrem ayı ve aşure günü, Hıristiyan ve Yahudiler tarafından da kutsal sayılırdı. Nitekim Peygamberimiz Medine’ye hicret ettikten sonra orada yaşayan Yahudilerin oruçlu olduklarını öğrendi. Bunun ne orucu olduğunu sordu. Yahudiler, “Bugün Allah’ın Musa’yı düşmanlarından kurtardığı, Firavun’u boğdurduğu gün. Hz. Musa, şükür olarak bugün oruç tutmuştur.” dediler. Bunun üzerine Peygamberimiz de, “Biz, Musa’nın sünnetini ihyaya sizden daha çok yakın ve hak sahibiyiz.” buyurdu

29

EKİ'14

 

Hicri takvimin ilk ayı Muharrem Ayıdır. Muharrem Ayının onu ise Aşure günüdür. Muharrem Ayı geldiğinde tatlı bir telaş başlar evlerimizde, ne zaman aşure pişirileceği planlanır. Marketlerde malzemeleri standlar halinde tüketiciye sunulur. Aşure günü toplumumuzda artık bir gelenek haline gelmiştir..

26

ARA'13

 Aşure için gerekli malzemeler
 
yarım kg. aşurelik buğday ( aşure ve keşkek için)
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
50 gr. kuş üzümü
100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için isteğe bağlıdır)
 

04

KAS'13

“Adalet ve ahlaklı bir toplum hicret ile birlikte gelmiştir…”

Hicretin neticesinde Hz. Peygamber, adalete ve ahlaka dayalı yeni bir toplum inşa etmiş, Medine’de inşa edilen bu örnek toplum modeli kısa zamanda etrafa yayılmış ve Mekke’nin fethiyle taçlanmıştır. Sevgili Peygamberimiz, hicretin ardından Yesrib’de farklı kesimlerle görüşerek toplumsal bir sözleşme gerçekleştirmiş, böylece barış ve huzur içerisinde bir arada yaşanan yeni bir şehir olarak Yesrip, Medine’ye dönüşmüş ve İslam Medeniyetinin nüvesi teşkil etmiştir. Bu nüveden bütün insanlığı aydınlatan bir medeniyet doğmuştur. İşte İslâm kültür ve medeniyeti açısından bir dönüm noktası olması sebebiyle hicretin gerçekleştiği tarih, Hz. Ömer’in halifeliği döneminde Hz. Ali’nin teklifiyle, hicrî takvimin başlangıcı kabul edilmiştir.