Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

26

EKİ'15
Hamilelikte Aşerme


 

Erken gebeliğin normal belirtisi olan aşerme normal gıda maddelerinin dışında başka maddelere karşı da gelişebilir. Bunlar toprak, kil, kiremit tozu, limontuzu, nişasta, un, kabartma tozu gibi maddeler olabilir. Bu isteklere bulantı ve kusma eşlik edebilir. Gebelikte bir besin maddesini yeme ihtiyacı hisseden ya da besin dışında bir maddeyi yeme ihtiyacı hisseden kadınların bu durumu doktoruna bildirmesi gerekir. Bu durum beslenme bozukluğunun ya da kansızlığın belirtisi olabilir.


Normalde hiç patlıcan sevmeseniz de gecenin bir yarısında gözlerinizin önünden, size inat, karnıyarıklar dans ederek, halay çekerek geçiyor mu? Ya da kışın ortasında ,(çoğu zaman sabaha karşı!) kocanızı karpuz almaya gönderiyor musunuz? Muhtemelen cevaplarınız evet,evettt .. Aşermek hamileliğin özellikle ilk dönemlerinde başınıza gelecek en güzel şeylerden biri aslında.
 
Eksikliğin nedeni ile aşerme : Eğer vücudunuzda bazı minareler veya vitaminler eksikse uyarı mekanizmanız sizi dürtebilir. Örneğin bir meyveye aşermek çoğu zaman o meyvenin size vereceği vitamine olan eksikliğinizi haber vermektedir.
 
Aşermeye Yaklaşımınız Nasıl Olmalı ?
 
Bazı gıdaları canınız çok istiyorsa onu tüketmek genelde iyidir. Yalnız öncelikle yapmanız gereken bir ödev var: yedikleriniz sizin ve bebeğiniz için sağlıklı mı? Çikolataya sık sık aşerdiğinizi varsayalım, bunu kalori ihtiyacınızın karşılanması gibi bir gerekçe altına sokmak kendinizi kandırmak anlamına gelir. Tabii ki arada sırada bir çikolatalı gofret yiyebilirsiniz ama şeker ihtiyacınızı gün içinde 3-4 meyve porsiyonuyla karşılamak en iyi yöntem olabilir.Eğer gıda dışı maddelere aşeriyorsanız mutlaka doktorunuza başvurun. Örneğin bazı hanımların toprak ve kıl gibi maddelere aşerildiği tespit edilmiştir. Bu duruma tıpta ”pika” deniyor ve pikanın vücuttaki demir eksikliğinin habercisi olduğu düşünülmektedir.
 
Anneliğe ilk adımlar : Hamilelikte canınızın istediği şeyler gibi birde igrendikleriniz vardır. İşte anneliğe ilk adımları atıyorsunuz hanımlar. Bebeğinize zararlı olarak düşündüğünüz besinlereden iğrendiğinizi biliyor muydunuz. Metabolizma annelik içgüdüsü ile sigara, kahve gibi maddelere karşı isteksiz olarak iğrenme hissi dolayısı ile mide bulantısı oluşturmaktadır, sizde hamilelikte bunları yaşıyorsanız artık annelik kalkanınız yavaş yavaş canlanıyor demektir.