Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

02

TEM'15
Ev Yapımı Suffle
 
 
Sufle. Nam-ı diğer souffle, adını duyduğunuzda dahi içinizde bir şeylerin cız edip eridiğini hissedebileceğiniz Fransız mutfağının baş tacı tatlılarındandır. 1650′ li yıllarda çırpıcının keşfedilmesi ile mutfaklarda yerini alan ve yaygınlaşan bir lezzetir sufle. Yemesi güzel, görüntüsü güzel, ama zor bir tarif. Kıvamını tutturacağınıza inanıyorsanız mutlaka denemelisiniz.
 
Ev Yapimi Sufle Malzemeleri:
 
  • 3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
  • 80g bitter çikolata
  • Yarim su bardagi un
  • 50 g tereyagi
  • Yarim su bardagi seker 
Ev Yapimi Sufle Hazirlanisi:
 
Ilk olarak Tereyagi ve bitter çikolatalari teflon tavada kisik ateste karistirarak eritmeye basladim. Eridikten sonra ocagi kapatarak unu ilave edin ve iyice karistirin.Ayri bir kapta yumurta ve sekeri karisim beyazlayana kadar çirpin. Çikolatali harci ilave ederek mikserle tekrar çirpin. Hamurumuz hazir. Sira da ise Sufle kaplarinizi ya da isiya dayanikli küçük kaplariniz varsa içlerini yaglayarak hamurdan esit sekilde hepsine paylastirin. Yaklasik 4 kap çikiyor. Kaplarimiza dökmeden firinimizi açalim 220 derece ayarlayalim.
Firinimiz iyice isindigindan emin olduktan sonra suflemizi firina koyuyoruz 8dk da suflemiz hazir. Firindan aldiktan sonra bir kaç dakika ilk sicakliginin geçmesini bekleyin sonra ister tabaga çevirip servis için hazirlayabilisiniz yanina taze meyveler çok hos oluyor :) 
 
Afiyet olsun..