Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

15

EKİ'22
5 Farklı Başörtüsü Kumaşı

5_farkli_basortusu_kumasi

5 Farklı Başörtüsü Kumaşı

Doğru başörtüsü kumaşını seçmek, en iyi şekilde görünmenize yardımcı olacaktır. İdeal tesettür kumaş türü kişiden kişiye farklılık gösterir, bu nedenle kumaş seçiminizi yaşam tarzınız ve tercihleriniz belirleyecektir. Farklı türlerdeki başörtüsü kumaşları, rahatlığınızı ve başörtünüze şekil verme stilinizi etkileyebilir. Bazı kumaşlar diğerlerinden daha dayanıklıdır; bazı başörtüsü kumaşlarına şekil vermek basitken, bazıları değildir. Moda endüstrisi uzmanları günümüzde, başörtüsü kumaşının ve tarzının çok önemli olduğuna inanıyor. Farklı kumaşlardan üretilmiş başörtüleri ile kombinler yaparak kendinize güzel ve farklı görünümler oluşturabilirsiniz. Aynı renk başörtüsü bile farklı bir kumaş ve dokudan üretildiğinde çok farklı görünecektir. Bu yazımızda beş çeşit başörtüsü kumaşını inceleyeceğiz.


basortusu/5_farkli_basortusu_kumasi_1.jpg basortusu/5_farkli_basortusu_kumasi_2.jpg basortusu/5_farkli_basortusu_kumasi_3.jpg

Şifon

Şifon hafif ve hafif şeffaf bir kumaştır. Şifon şal, zarif ve sofistike bir görünüm elde etmek için idealdir. Kumaşı sert ve akıcı olmadığı için şekillendirmesi kolaydır. Şifon sıcak havalar için mükemmel bir başörtüsü kumaşıdır.

Pamuk

Pamuklu tesettür kumaş, doğal pamuk bitki liflerinden yapılmıştır. Ayrıca hipoalerjeniktirler ve hassas cilde sahip kişiler için uygundurlar. Ayrıca kumaş materyeli yumuşaktır ve nefes alabilir. Pamuklu şal, havadar, hafif ve kokusuz olduğu için yaz için idealdir. Bazı penye başörtüler, opaklık seviyesine bağlı olarak şeffaf olabilir.

Viskon

Rayon olarak da bilinen viskon sentetik ipektir ve özellikleri ipeğe benzer. Hafiftir ve hoş bir görünüme sahiptir. Viskon bir tesettür ile şık bir görünüm elde edilebilir. Hafif olduğu için viskon bir başörtüsüne şekil vermek klaydır. Viskon kumaş ayrıca ter tutmak konusunda mükemmeldir. Viskon bir başörtüsü takmak sıcak havalarda serin kalmanızı sağlar.

İpek

İpek, doğal ve uzun ömürlü bir elyaftır, dayanıklıdır ayrıca lüks hissi ve görünümü ile bilinir. İpek nefes alabilir ve tüm hava koşullarına uygundur, ayrıca kırışmaya karşı dayanıklıdır ve çabuk kurur. İpek ayrıca hipoalerjeniktir ve hassas cilde sahip kişiler için idealdir. İpek başörtünüzün elbisenizin zarif ve sofistike görünümünü korumak ve kumaşa zarar vermemek için tel toka ile sabitleyebilirsiniz.

Jarse

Jarse, yün, pamuk veya sentetik elyaftan yapılmış örme, yumuşak ve esnek bir kumaştır. Jarse başörtüler genellikle opak ve iç göstermeyen bir yapıdadır. Kumaş dokusu oldukça yumuşak ve rahattır. Jarse kumaş hem emici hem de nefes alabilir, bu nedenle Jarse kumaştan yapılmış bir başörtüsü aynı zamanda kırışmaya karşı dayanıklıdır ve ütü gerektirmez. Ayrıca jarse başörtüler kolayca şekil alabilmektedir.

Bu yazımızda beş farklı türde başörtüsü kumaşını ele aldık. Online mağazamızdan size en uygun başörtüsü kumaşını seçebilirsiniz. Özel olarak oluşturulmuş kategorilerimizden aradığınız kumaş türünde başörtüsü model ve renklerine kolayca ulaşabilirsiniz.