Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

02

EYL'14
 
 
İman;öyle bir nurdur ki,onun nuru,insanın bütün azasına yayılmıştır.Fakat, insanın azasından biri kesilince,İman,parçalanamaz olduğu için ,oradan kalbe gider.
 
İslam;Allah’ı , keyfiyetsiz olarak bilmektir.
 
Bunun yeri göğüstür.
 

29

AĞU'14

 

İmanın altı şartı vardır. Bunlar; Allah’a, meleklerine, kitaplarına, Rasullerine, ahiret gününe, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna iman etmektir. Bu şartlar imanın temelleridir. Allah (c.c) Rasulleri ve kitapları, bu temelleri insanlara anlatmaları için göndermiştir. Kim bunlardan herhangi birini inkar ederse imandan çıkar ve kafirlerden olur.
 

28

AĞU'14
 
 
Kâfirlere gelince onları uyarsan da uyarmasan da fark etmez; onlar iman etmezler. (Bakara-6)
İçlerinden bir adama: İnsanları uyar ve iman edenlere, Rableri katında onlar için yüksek bir doğruluk makamı olduğunu müjdele, diye vahyetmemiz, insanlar için şaşılacak bir şey mi oldu ki, o kâfirler: Bu elbette apaçık bir sihirbazdır, dediler? (Yunus-2)
 

 

25

AĞU'14
 
Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz buyurdu ki:
 
"Ey amcam Abbas,dikkat buyur,sana ihsan edeyim,seni ihya edeyim!Sana on şey öğreteyim;onları yaptığında Allahu Teâla bütün günahlarını afv ve mağfiret eder.Bu on şey,senin dört rekat namaz kılmandır.Bu namazı her gün kılabilirsen kılarsın,olmazsa her cuma günü kılarsın.Bu da olmazsa ayda bir kere kılarsın,bu da olmazsa yılda bir kere kılarsın.Bu da olmazsa ömründe bir kere kılarsın.”


 
 

22

AĞU'14

 

Cuma Namazı tek başına kılınmaz. 
Öğle vaktinde cemaatle kılınır. 
 

21

AĞU'14

 

Sefamerve Tesettür Tunik modellerinde güncellemeye gitti. Birbirinden şık tesettür modelleri buradan takip edebilir, dilerseniz sitemiz üzerinden detaylı inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz.

 

 

18

AĞU'14
 
Salât-ı havf; Düşman,sel,yangın,büyük bir canavar gibi ciddi bir tehlike karşısında bulunan bir Müslüman cemaatin,farz namazlarını,başlarındaki idarecilerin imamlığı altında kılmalarıdır.Bu namaz korkulu anlarda kılınan müstakil bir namaz çeşidi olmayıp,farz olan beş vakit namazdan biridir.
 

16

AĞU'14
 
 
İman, inanılması gereken şeyleri kalp ile tasdik etmektir. Dil ile ikrar, yani inandığını dil ile ifade etmek kalpteki imanın göstergesidir. Kalben inanan ve inandığını dili ile söyleyen kimse mümindir, Müslümandır. İnanç esaslarını inkar etmedikçe o kimseye kafir denmez. 
 

15

AĞU'14
 
Kur’an okumayı biliyor musunuz?
Bilmiyor musunuz?
Öğrenmeye ne dersiniz?Çok mu zor diyorsunuz?
 

13

AĞU'14
 
 
Yaz sezonunda sefamervenin birbirinden şık haşemaları ile serinleyen tesettürlü hanımların tercihlerini sizler için aynı başlık altında topladık. Artan sıcaklarla birlikte bu fırsatı değerlendirmek isteyen hanımlar Sefamerve.com adresine mutlaka uğramalı.
 
 
 
 

13

AĞU'14

 

Emredilen ilk şey,kıraatte ihlas ve onunla Allahu Teâla’yı kasdetmek,bundan başka bir gaye gözetmemek,Kur’an’a karşı edep göstermek,Allah(c.c) ile konuştuğunu ve O’nun kitabını okumakta olduğunu zihninde canlandırmak ve Allah’ı gören bir insan hali içinde okumaktır.

12

AĞU'14

 

Allah'ın merhameti nasıldır? 
Bazen günah işlerken, "Allah affeder, nasıl olsa merhameti sonsuzdur." diyoruz. Bu şekilde günah işlesek ve tövbe etsek, Allah'ın merhameti bize ulaşır mı, tövbemiz kabul olur mu?

12

AĞU'14
 
Doğrusu bu Kur'an sana ve ümmetine bir öğüttür, ondan sorumlu tutulacaksınız. Zuhruf, 44
 
 
Kur'an'ı hangimiz anlayarak okuyoruz?
Günümüzde Kur'an amel edilmekten çok; bebek isimleri, harfine sevap kaynağı, büyü, fal, camiler için melodi, bebekler için ninni olarak amacından saptırıldı.
En çok okunulan suremiz Yasin'i en çabuk kim okursa o hoca okumalı, daha çok okuyalım, şu sayıya ulaşalım..denildiğini duyuyoruz. 
 
Anlayalım, anladığımızdan amel edelim diyen kaç kişi? 
 

11

AĞU'14

O…

 
“Kurratu ayn” yani gözbebeğiniz…
 
Saflığın, berraklığın ve temizliğin diğer adı…
 
O, fıtrat üzere yaratılan paha biçilemez bir cevher…
 
Cennet bahçesinin nazik ve nazenin ”inci tanesi”…

 
 
 

08

AĞU'14

 

Yaz sezonu hızla ilerlerken düğün davetiyeleri de gelmeye devam ediyor. Gelinler kadar gelinin arkadaş çevresini de tatlı bir telaş sardı. Düğün için ne giysem? Mezuniyetler içinde yine aynı telaşa kapılan genç kızların yardımına sefamerve koşuyor.Aradığınız soruların cevabını bulmanız için sizlere birbirinden güzel uzun abiye modelleri seçtik.


 
 
 

06

AĞU'14
 
 
Özel Konya Farabi Hastanesi diyet ve beslenme uzmanı Hilal Acar, midedeki yanma, ekşime, ağrı ve bulantıların zaman zaman birçok kişinin en büyük problemi haline gelebildiğini belirtti.
 

04

AĞU'14

 

Tesettür giyiminde şıklığın önemli parçalarından olan tuniklerin kıyafetlerle uyumlu olması ve yeni sezonun modasına uyması bayanların her zaman şık gözükmesine büyük katkı sağlar.


 

 

02

AĞU'14

 

Mukarreplerden keşif ve keramet sahibi bir zat, Arafat’ta iblisi insan suretinde gördü. Baktı ki zayıf, benzi soluk, gözü yaşlı, kamburu çıkmış perişan bir vaziyette. Bunun üzerine bu zat iblise şöyle sordu:
 
“Niçin gözün yaşlıdır. Kim ağlattı seni?”

27

TEM'14

 

Ramazan farkındalıktır. Rabbimiz 2014 yazında geride bırakmış olduğumuz Ramazan-ı Şerif'i hakkıyla karşılamış olmayı ve yine onu hakkıyla uğurlamayı nasip etsin.

 

 

 

24

TEM'14

 

 

Şüphesiz af kapılarının sonuna kadar açık olduğu ramazan ayında, elimizden geldiği, dilimizin döndğü kadar affedilmeyi diliyoruz