Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

04

TEM'14

 

 

Ramazan Bayramında Sefamerve'nin birbirinden şık tasarımlarıyla stilinizi yansıtın..















 

 

 

27

HAZ'14

 

 

 

Gökyüzünde Allah'ın görevlendirdiği öyle melekler vardır ki onlar daima Rab'lerini zikreder, daima dua ederler. Peki siz, hiç meleklere dua ettiniz mi?

 

 

 

24

HAZ'14

 

Ramazan ayının son on gününde, gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye, itikâf denir. Ramazan-ı şerifte itikâf, müekked sünnettir. Ancak itikâf, sünnet-i kifâye olduğu için bir mahallede birkaç kişi itikâfa girerse, diğerlerinin bu sünneti yapması gerekmez. İmkânı olanlar itikâfa girmeli. İtikâf eden, camide yiyip içer, yatar. Abdest için dışarı çıkabilir.

 

 

24

HAZ'14

 

 

 

 

“Oruç nefsinin çektiği yiyecek ve içeceklerden kimi alıkoyarsa, Cenab-ı Hak ona cennet meyvelerinden yedirip cennet ırmaklarından içirir.
 
—  | Hadis-i Şerif, Kenzül Ummal 3/328
 

 

14

NİS'14

 

 

    Peygamber Efendimiz (SAV) doğumu olarak kutlanan 20 Nisan haftasında neler yapılmalı. Kutlu doğum nedir neler yapılır. Kutlu Doğum Haftası Ne Zaman Kutlanır: Kutlu Doğum Haftası Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-20 Nisan arasında kutlanır. Kutlu doğum haftası çerçevesinde peygamberimizin hayatı anlatılırken, peygamberimize bu haftada salatı şerifler, naatı şerifler okunur. 

 

    Bize bıraktığı Kuran-ı Kerim okunarak, Kuran-ı Kerim’den mesajlar verilir. Peygamberimizin bize öğütleri olan hadisi şerifler müslümanlara mesaj olarak aktarılır. Kısacası peygamberimizin doğum günü ilahiler, sureler, kasideler, şiirler eşliğinde çoşkuyla kutlanır ve peygamberimiz gönüllerde salatı şerifler ile anılır. Peygamberimizin doğum yıldönümlerinde okunan mevlidleri saygı ile dinlemek, O’nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak Peygamberimize olan sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir.

19

ŞUB'14

 

 

 

Her mevsim özellikle tesettürlü hanımların favori kıyafetleridir tunikler… Her zevk ve yaş grubu bayan tarafından rahatlıkla kullanılabilen, diğer kıyafetlerle kombinlenmesi de oldukça kolay olan tunikler ister ofis ortamında ister günlük yaşamda ilk tercihiniz olabilir.

Her hafta kampanyalarını incelediğimiz, sunduğu binlerce çeşit ürün alternatifiyle tesettürlü hanımların favori online alışveriş sitesi olan Sefamerve.com‘da bu hafta da tunikleri mercek altına aldık! Şimdi hem fiyatıyla hem de Sefamerve.com‘a özel tasarımlarıyla bizi kendine hayran bırakan bu tuniklere birlikte göz atalım…

18

ŞUB'14

28

OCA'14

 

Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve selem-'in hayâtı Allâh'a ibâdetin ve en güzel kulluğun binbir nev'iyle lebâleb doludur. Günün hemen her ânına tekâbül eden bir nâfile namazı mevcuttur. Nâfile ibadetler kulu Allah'a daha çok yaklaştırır ve cennetteki mertebesini de yükseltir. Resûlullah -sallallâhu aleyhi ve selem-:

"Müslüman bir kimse, farzların dışında nâfile olarak her gün Allah rızası için on iki rek`at namaz kılarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir köşk yapar"(Müslim, Müsâfirîn 103. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Tatavvu 1) buyurmuştur. Nâfile namazların, kıyâmet gününün dehşetli ânında hesâb verirken zor durumda kalan sâhibinin imdâdına yetişeceğini de yine Resûlullah -sallallâhu aleyhi ve selem- haber vermiştir:

"Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i:

06

ARA'13

 

İçinde bulunduğumuz safer ayının bela ve musibet ayı olduğu yönünde (teşe’üm-uğursuzluk) söylentileri vardır halk arasında. Bu söylentiler doğru mudur? Safer ayı bir bela, musibet ayı mıdır? Söylendiği gibi bu ayda hastalıklar yağmur gibi yağar, bela ve musibetler fırtına gibi savrulur mu?

Bilindiği üzere İslam’da bir tefe’ül anlayışı vardır, bir de teşe’üm yorumu söz konusudur.

-Tefe’ül, herhangi bir gün ve vakitten, olay ve görüntüden iyi manalar çıkarmak, hayırlı sonuçlar gelebileceği yolunda ümit dolu yorumlarda bulunmaktır…

-Teşe’üm ise bunun tam aksinedir. Olaylara ve görüntülere kötülük getireceği yolunda yorumlarla bakmak, hayırsız şeylere işaret olduğunu söyleyerek ümitsizlik ve uğursuzluk duygusu yaymak..

Ağaca güvercin konarsa iyilik manasına alıp o gün ümitle işine devam etmek, baykuş konarsa kötülük geleceğine işaret sayıp o gün yapacağı işten vazgeçmek gibi..

Ancak, güvercini iyiliğe işaret saymakta bir mahzur olmadığı halde baykuşu kötülüğe işaret saymakta mahzur vardır. Çünkü iyilik yorumları yapmak bir tefe’üldür. Tefeül ise caiz görülmüştür.

 

Anahtar Kelimeler: safer ayi,safer ayı,dua,

02

KAS'13

   

 

Huzur Sokağı dizi çekimlerinde kullanılan kıyafetler sefamerve.com adresinde siz tesettürlü hanımlar için satışa sunuluyor. Büyük beğeni ile takip ettiğiniz huzur sokağı karakterinin giydiği tesettür elbise, tunik ve kap modelleri farklı renk ve modellerde beğeninize sunuluyor. Beğendiğiniz karakterlerin kıyafetlerine artık sizde sefamerve.com adresimiz üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

21

TEM'12

 

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm siparişlerinizde ücretsiz adet 1 tane bone hediyemiz olacaktır. 

Ücretsiz boneniz siparişinize otomatik olarak eklenecektir.  

 

Hayırlı Günler Dileriz..

Sefamerve.com Ekibi

Anahtar Kelimeler: kutlu doğum haftası,