Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

Osmanlı Biliminin Öncüleri Salim Aydüz

ÜRÜN DETAY
İADE KOŞULLARI

ÜRÜN KODU :

517694

ÖZELLIKLER :

Yazar: Salim Aydüz Dil: Türkçe Yayın Evi: Timaş Tarih EAN: 9786050822991

TÜR :

Tarih Kitapları

UNESCO, Matrakçı'nın 450. ölüm yıldönümü olan 2014 yılını "Matrakçı Nasuh yılı" ilan etmişti. Matrakçı, Avrupa'da yaşanan Rönesans'ın belki de Osmanlı'daki yansımasıdır. Yaptığı çalışmalarıyla, çağının önde gelen pek çok ilim adamı ve sanatçısından aşağı kalır bir yanı yoktur. Sadece iyi tanıtılmamış ve incelenmemiştir. Sadece Matrakçı değil, onun gibi birçok bilim adamı tarihimizin tozlu raflarında tanıtılmayı beklemektedir. -Prof. Dr. Salim Aydüz- Osmanlı Devleti gerçekten bilimde geri miydi? Padişahlar tarafından bilimsel faaliyetler engellendi mi? Osmanlılar bilim insanları yetiştirebilmek için ne gibi faaliyetlerde bulunmuşlardı? Osmanlı bilim adamları hem geleneksel ilimlerde hem de modern bilimlerde nasıl çok önemli çalışmalar yapıyorlardı? Prof. Dr. Salim Aydüz, Osmanlı Biliminin Öncüleri kitabında; kuruluşundan son dönemlerine kadar Osmanlı Devleti'nde yaşamış, bilim, eğitim, tıp, müzik, mimari ve teknoloji gibi alanlarında eserler vermiş veya orijinal katkılarda bulunmuş bilim adamlarının hayat hikâyelerini, bilimsel faaliyetlerini ve eserlerini anlatıyor. Anadolu'nun İbn Sina'sı: Aydınlı Hacı Paşa Cerrahide çığır açan bir hekim: Şerefeddin Sabuncuoğlu Semerkant Rasathanesi'nden İstanbul medreselerine bir ilim yolcusu: Ali Kuşçu Çok yönlü bir Osmanlı dâhisi: Matrakçı Nasuh Bir Osmanlı mucidi: Takiyüddin Râsıd Osmanlı medeniyetinde mucit şeyhler Lâle Devri Osmanlı icatları Batı ile Doğu arasında bir Osmanlı âlimi: Abbas Vesim Efendi Ağırlığınca altın eden ilim adamı: İsmail Gelenbevî Ve daha birçok Osmanlı döneminde yaşamış fakat şimdilerde kimselerin ne kendilerini ne de eserlerini bildiği ilim adamını tanımaya ne dersiniz? (Tanıtım Bülteninden) İnce Kapak: Sayfa Sayısı: 256 Baskı Yılı: 2016 e-Kitap: Sayfa Sayısı: 137 Baskı Yılı: 2016 Dili: Türkçe Yayınevi: Timaş Yayınları

Made in Türkiye

ÜRÜNÜN SIZE TAHMINI ULAŞMA TARIHI

Diğer Ülkeler


07 Mayıs Salı-09 Mayıs Perşembe

Sefamerve Tarafından Gönderilecektir.

Sipariş ettiğiniz ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iade etmek isterseniz, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Abiye ürünlerinde bu süre 24 saattir. İade etmek için sitemiz üzerinden sefamerve kullanıcınız ile giriş yapıp iade kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

İade ile ilgili ayrıntılı bilgi için YARDIM - DESTEK bölümünden İade ve Sipariş İptal bölümüne tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

MİKTAR :
$9.00

$7.99
HEMEN AL $7.19

Bu Ürün Tükendi!

Gelince Haber Ver
ETIKETLER