Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

22

MAR'20
Evde Yapılacak Pratik Egzersiz Önerileri


 

Evde Yapılacak Pratik Egzersiz Önerileri
 
Vücudumuz Rabbimin bize emaneti… Allahü Teâlâ'nın her emrinde bir çok hikmetler vardır. Namaz kılarken yaptığımız her hareketin hem bedene hem de ruha sağladığı faydalar vardır. Yapılması farz olan ibadetlerimiz aynı zaman da bedenimizi en sağlıklı şekilde tutabilmemizi sağlayan, bizlere sunulmuş en güzel imkandır. 
 
Sabah, ögle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere kılınan namazlarımız hem yapmamız gereken farz olan ibadetimizi yerine getirirken, aynı zamanda vücudumuzu aktif tutarak bedenimizi çalıştıracaktır. Aktif olan bir vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir ve daha çok koruma sağlar.
 
Evden çıkmamamız gereken bu günlerde, sağlığımızı korumak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için bedenimizi hareket halinde tutmak ayrıca önem kazanıyor. Evde ister tek başınıza isterseniz de aile bireylerinizle yapabileceğiniz hem eğlenceli hem de kolay egzersiz önerilerini sefamerve.com’da bulabilirsiniz.
 
Spor salonlarına gitmeye gerek olmadan evde zahmetsizce spor yapmak mümkündür. Spordan ve sporun faydalarından yararlanmak için evde egzersiz yapmanın rahat ve kolay yolunu öğrenelim. 
 
 
 
1) Temizlik
 
Evlerimizi temizlerken doğru hareketleri yaparsak, hem kalori yakıp hem de gün içinde aktif kalabiliriz. Özellikle süpürge tutarken ya da yerleri sabunlu suyla temizlerken, tahmin ettiğimizden daha çok hareket edebiliriz. Tek önemli nokta süpürgenin hangi elinizde olduğu. Belirli sayılarda, süpürgenin olduğu elinizi değiştirin. Örneğin, 20 kere sağ - 20 kere sol elinizde süpürge ile temizliğe devam edin ve kollarınızın, sırtınızın harektlerine odaklanın. Dilediğiniz sayıda tekrarlayabilirsiniz.
 
2) Su şişeleri ile ağırlık kaldırma
 
Su şişeleri ile ağırlık kaldırma, kol, omuz ve sırt bölgesini aktif tutmak için harika bir egzersiz. İster yarım litre ister 1.5 litrelik 2 su şişesini eşit miktarda dolduralım. Süt kutuları, ayran şişeleri evinizde ne varsa kullanabilirsiniz. İki kolunuzla da kaldıracağınız ağırlığın eşit ve birbirine denk olması gerek sadece. Ağırlıkları elinize alıp kollarınızı 20 kere iki yanınıza doğru, 20 kere de yukarı doğru yükseltin.
 
3) Zıplama Hareketi (Jumping Jack)
 
Evde ilkokul çağında çocuğunuz varsa onunla birlikte yapmak da eğlenceli olacaktır.
Zıplayın ve kollarınızı yukarı yükseltip ellerinizi alkışlar gibi çırpın. Her bir zıplama da bir alkış. Dilerseniz zıplamadan, hazır-ol halinde dururken, sağ ve sol yönlerde birer adım da atabilirsiniz.
1 Dakika içinde en çok kim yapacak?

Bu hareketleri daha rahat yapabileceğiniz eşofman ürünlerimiz için hemen tıklayın!
 
4) Merdiven Çıkma
 
Evinizde merdiven olmasa bile yapabileceğiniz, dizlerinizi aktif tuttabileceğiniz harika bir egzersiz. Evinizde kullanmadığınız kitapları, hala raflarda duran ansiklopedileri kullanmanın da tam zamanı. Kullanacağınız kitabın yerden yüksekliğinin, elinizle ölçüp 1 karıştan daha az olduğuna emin olun. Standart merdivenin yükseliğinden daha az tutun. 1 kitap bile yeterli! Televizyondan sevdiğiniz programı açın ve kendi yaptığınız merdiveni ayak değiştirerek inip çıkın.

Sefamerve.com sağlıklı günler diler!