Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

21

ŞUB'15

 

 

Ali İbn-i ebu Talib (r.a.) Rasulullah (s.a.v.) in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir.
 
” Kim namaz kılmaz ve namazı hafife alırsa ALLAH o kişiyi 6 sı dünyada, 3 ü ölürken 3 ü kabirde 3 üde kabirden çıkarken 15 şeyle cezalandırır. “













 

19

ŞUB'15

 

Şeriat Nedir?
Rabbimiz buyuruyor ki:
   Sonra seni (ya Muhammed!) Emr (imiz) den bir şeriat üzere kıldık. Sen ona tâbi ol, bilmeyen (câhil) lerin isteklerine tâbi olma! (Câsiye, 18)
 

17

ŞUB'15

 

 

Hayatınızın eşinizin evladınızın malınızın gözünüzüün kalbinizin hatta kirpiklerinizin bile değeri paha biçilmezdir.
 
Hayatınızı kuşatan sayısız nimetlere hakkıyla şükrettiğinizden eminmisiniz?
 
İsteklerimiz kabul edilerek bize sunulduğun da,onları çok önemsememiz ve değerlerini şükürle taktir etmemiz gerekir.Elde ettikten sonra unuttuklarımız geri alınacaktır.
 

13

ŞUB'15

 

Şüphesiz her insan öfkelenir ve zaman zaman çevresine kızar. Dinimizde kızmamak değil, öfkesini yenmek istenmiştir. Dinimizin emirlerine uyup yasak ettiklerinden kaçan öfkesini yener, sabra kavuşur. Dinimiz, yapılması imkansız olan şeyi emretmez. 
 
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Hak teâlâ, kendini sabretmeye zorlayanı sabretmeye muvaffak kılar.) [Buhari]
 

12

ŞUB'15

 

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin dün evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldüğü bildirildi. Medyada çıkan haberlere göre, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha'nın Chapell Hill'deki evlerinde vurularak öldürüldü.Dünya ise duruma tepkisiz.
 

05

ŞUB'15

 

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)’in adını duyurmak bu dünyadaki en mühim vazifelerimizdendir. Allah bizlere Nam-ı Celil-i Muhammedi’yi her gönüle nakşetmeyi nasip etsin. Bu işi yapacak olanlar Cenab-ı Hakk tarafından seçilmiş ve İlâ adına tavzif eylemiştir. Bu nimetler üstü bir nimettir. Ve ne kadar şükretsek azdır.
 
Nasıl ki Kutsal emanetler; O’nun (sallallahu aleyhi ve sellem) bedeninden bir parça olan sakalı şerifler, hırkayı şerifler; bir yerden bir yere getirilirken nasıl ki başlar üzerinde salavatlarla getirilir, tekbirlerle açılırsa; salavatlarla açılır, tekbirlerle kapatılır kırk bohçalar.. Ondan sonra herkes müthiş bir heyecan yaşar. Neden? Çünkü Allah Resulu’ne (sallallahu aleyhi ve sellem) ait bir parça vardır orada.
 

02

ŞUB'15

 

Korku namazı nedir? Nasıl kılınır? Korku namazının hükmü nedir? Kimler kılabilir? Hangi durumlarda kılınır? Sefamerve tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı ve biraraya getirdi. Korku namazı, düşman, sel, yangın, yırtıcı hayvan gibi bir engel karşısında bulunan bir cemaatin, iki grup halinde nöbetle kıldıkları namazdır. Bu namaz Kur’ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerle sabittir.

 

29

OCA'15

 

 

İnsanlar sadece amenna deyivermekle terk edileceklerini mi zannettiler? İman ettik deyivermekle salıverileceklerini mi zannediyorlar? Öyle mi hesap ediyorlar? Öyle mi umuyorlar ki amenna deyiverecekler, inandık deyiverecekler de salınıverecekler öyle mi? Hesaplarını kitaplarını buna göre mi yapıyorlar? İman ettik deyiverecekler ve sonra hemen cennete gidecekler öyle mi? Dünyada hiçbir sıkıntı çekmeyecekler ve âhirette de kurtulacaklar. İmtihan edilmeyecekler, denenmeyecekler öyle mi?

26

OCA'15

 

 

Mü’min bir erkek eşi olan hanımı Allah’ın adı ile nikahladığını, Allah’ın adı ile olan her işin ebedi düşmanı olan şeytanın peşinde dolaşacağını, küçücük kıvılcımlardan büyük yangınlar üretmeye çabalayacağını bilir. Bu şuurla hareket eder; ıslahçı olur, bağışlar, görmezden gelir.
 
Hatalara karşılık, güzellikleri öne çıkarır. Evliliğini ecir deryasına dönüştürür. Eşinin maişet ve rahatını sağlamakla mükellef olduğunu, ona yedirip  içirdiğinden ecir kazanacağına inanır. Ona ne kadar bir rahatlık temin ettiğini muhasebe eder.
 

21

OCA'15
 
Görüyoruz ki; kainatta canlı ve cansız varlıklar mevcuttur. Bir kitap kâtipsiz, bir saray ustasız olamaz iken bu düzen içerisindeki kainat kitabının bir sahibinin, bir yaratıcısının olmaması düşünülebilir mi?
 
Hayatı, ilmi, şuuru olmayan Güneş belli bir yörüngede hareket eder ve ısı ve ışığını Dünya’ya ulaştırır. Güneş adeta Dünya’nın lambası ve sobasıdır. Dünya’dan çok daha büyük ve uçağın hızından çok daha hızlı bir şekilde hareket eden yıldızlar birbirlerine çarpmadan, beraberce uzay okyanusunda yüzerler.
 

 

10

OCA'15

 

Şüphesiz asr-ı saadet döneminde yaşanan her hadisenin ötesinde hadiseler gizlidir. Dinledikçe, okudukça bizi etkisi altına alan meselelerden biri de gerdanlık mevzusudur.
 
Aişe (r.a.) ve Ümmü Seleme (r.a.) bu seferde Peygamber (s.a.v)’e eşlik ediyorlardı. Peygamber (s.a.v)’in zamansız yola çıkma emri verdiği yerden birkaç konak ötede güneş batarken Aişe akik gerdanlığını yere düşürdü.

01

OCA'15

 

 

Hiç düşüncüdünüz mü bunca imtihanın sebebi nedir diye? İsyan etme boyutuna varacak kadar ileri gittiğiniz günlerde hiç sordunuz mu kendinize imtihanın gerekliliği neydi diye? Bunca dünya nimeti varken niçin imtihana gerek vardı ve niçin bu imtihana tabi tutulan sizdiniz?
 
Allah İnsanları neden imtihan eder?

20

ARA'14

 

Allah katında büyük günahların dahi afıı varken kul hakkının affı yoktur. Pek çok şey ku hakkına sebep olmakla birikte Allahu Teala kul hakkını dünyada iken helalleşerek kapatmak ve huzuruna bu şekilde çıkmak gerektiğini emretmiştir.

08

HAZ'12

Sefamerve.com blog dünyasına hoş geldiniz. Bu sayfamızda tesettür dünyası ile alakalı olan haberleri ve bilgileri derleyip sizlere tek bir noktadan ulaştırmayı amaçlıyoruz. Umarız ki memnun kalır ve bizi takip edersiniz.

 

Hayırlı günler!