Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

24

MAY'17
On Bir Ayın Sultanı Geliyor...



 

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan

Aylardan Ramazandı gelen. Rahmet , takva , kalkan , sıhhat demekti. Hak ile batılı biribirinden ayıran Kur'an'ın indiği ay. İçinde tan yeriinin ağarmasına kadar esenlik dolu, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini içinde bulunduran ay.Vücudumuzun sağlık bulduğu , irademizin güçlendiği , kötülüklere kalkan olan orucu barındıran ay...HOŞGELDİN..


RAMAZAN-I ŞERİF , RAHMET AYIDIR

Mübârek Ramazân-ı Şerîf ayı , 11 ayın sultanıdır.Ümmet-i Muhammed'in ayıdır.Gündüzleri oruçla , geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir.Ramazân-ı Şerif Kur'an ayıdır. Bu itibarla , Kur'an okumasını bilen herkes , bu ayda Kur'an-ı Kerim'i hatim etmelidir.

Ramazan Ne Zaman Başlıyor ? İlk Sahura Hangi Gün Kalkılacak ?

Ramazan başlangıcı da 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü. Yani 2017 yılının ilk orucu 27 Mayıs Cumartesi günü tutulacak.
İlk sahura da 26 Mayıs Cuma gününü 27 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gece kalkılacak.

 

ORUÇ NEDİR?

“Oruç nefsinin çektiği yiyecek ve içeceklerden kimi alıkoyarsa, Cenab-ı Hak ona cennet meyvelerinden yedirip cennet ırmaklarından içirir. — | Hadis-i Şerif, Kenzül Ummal 3/328 Oruç yalnızca bedeni gıdasız ve susuz bırakmak değildir. oruç aynı zamanda manevi anlamda ruhumuzun da gıdasıdır. Yıl içerisinde bir kez bile sekteye uğramadan çalışan midemizin her yıı bir ay dinlendirilmesinin sağlık açısından da uygun olduğunu savunan uzmanlar, bu ilahi emrin aslında yararına da değinmiş oluyorlar.

 

İlk Teravih Namazı Hangi Gün Kılınacak ?

26 Mayıs Cuma akşamı ilk teravih namazı başlıyor.

 


 

Teravih Namazı ve Önemi

Teravih , Ramazan ayında yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namazdır.Teravih Namazı 20 rekattır.Teravih namazı ile amaç Ramazan gecelerini ibadetle geçirmektir.

Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem)bir hadisinda şöyle buyurdular:"Her kim Ramazan ayında inanarak ve sevabını sadece Allahu Teala'dan bekleyerek teravih namazı kılarsa onun geçmiş günahları bağışlanır."(Hadisi Şerif ,Müttefekun aleyh) diyerek müslümanları bu namaza teşvik etmiştir.



SAHUR VAKTINDEKI ÖGÜN KESINLIKLE ATLANMAMALIDIR!
Sahurda, oruçlu iken doygunlugun uzun sürmesini saglayacak ve susatmayacak besinleri tercih edilmesi gerektigini ifade eden Uyar, “Süt, yumurta, peynir gibi protein içerigi yüksek besinler, tuzu alinmis zeytin, ceviz, findik, bol miktarda taze sebze tam tahilli ekmek, tahilli çorbalar, meyve yenilmelidir. Reçel, tatli gibi sekerli yiyeceklerin fazla tüketilmesi, sabah daha aç kalkilmasina neden olabilir. Ayrica sahurda yagli hamur kizartmasi, tahinli- yagli çörekler gibi su ihtiyacini artirici hamur isleri yerine, az yagli sebzeli, peynirli börekler tercih edilebilir” diye konustu.

 

Ramazanda Sağlıklı Beslenmek İçin;

  • Mutlaka sahura kalkılmalı, sahurda hafif besinler tüketilmeli.
  • Sıvı ihtiyacını karşılamak için günde 2 – 2.5 litre su içilmeli.
  • İftarda, ilk önce hafif, az yağlı gıdalarla yemeğe başlanmalı.
  • Yemekler yavaş yavaş ve az porsiyonlarda tüketilmeli.
  • Kan şekerini hızla yükselten besinler yerine posa miktarı fazla kepekli ürünler tercih edilmeli.
  • İftarda kızartma ve yağlı besinler yerine ızgara, haşlama, buğulama yöntemleri kullanılarak.
  • Pişirilmiş hafif yemekler tercih edilmeli.
  • Tatlı tüketilmek isteniyorsa hamurlu, ağır tatlılar yerine sütlü hafif tatlılar tercih edilmeli.
  • Ara öğün olarak meyveye yer verilmeli. Haftada üç kez düzenli hafif egzersize devam edilmeli.
  • Her grup besin almaya özen gösterilmeli.