Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

Kaybolan Tarihin Peşinde Mehmet Dilbaz

ÜRÜN DETAY
İADE KOŞULLARI

ÜRÜN KODU :

518314

ÖZELLIKLER :

Yazar: Mehmet Dilbaz Dil: Türkçe Yayın Evi: Timaş Tarih EAN: 9786050831658

TÜR :

Tarih Kitapları

Mehmet Dilbaz, Kaybolan Tarihin Peşinde ismini verdiği sosyal medya hesaplarıyla milyonların tanıdığı bir isim. Bu platformda imparatorluk coğrafyasının bilhassa son payitaht İstanbul'un zaman içinde nasıl bir dönüşüm geçirdiğini gösterdiği fotoğraflarla hazin ve hüzünlü hatıralarla anlatıyor. Yine Kaybolan Tarihin Peşinde ismiyle hazırladığı çalışmasıyla bu kez not defterini okuyucuyla paylaşıyor. Bir cami, kasır, türbe, han, mezar taşı, eski bir çınar, çeşme, geçmiş zamanı hayal ettiren manzara ve isimle, üstünde sallanan ve bütün çizgilerine hasret sindiren incelikli vakitlere pencere açıyor. Teşkilat-ı Mahsusa'nın fedaisi Yakup Cemil nerede kurşuna dizildi? Hangi konsolosluk binası Osmanlı mezarlığının üzerine inşa edildi? Kâğıthane sarayları hangi dönemde yağmalandı? Hangi Osmanlı mezarlığının üzerinde konser alanı var? Mezarında rahat bırakılmayan Mevlevi Şeyhi kimdi? Hangi Mimar Sinan eseri yıkılıp yerine benzin istasyonu yapıldı? Ünlü sanatçı Safiye Ayla'nın çocukluğunun geçtiği yetimhane aslında hangi saraydı? Bu kitapla, Tanpınar'ın Kaybolan şey, bir hayat tarzı bütün bir dünyaydı... diye andığı 'ikinci zaman'a yolculuklara çıkacaksınız. Ve İstanbul'un nasıl bir masal kuşu olup, avuçlarımızda uçup gittiğine şahit olacaksınız. Yazar Hakkında Tarih araştırmacısı ve turizmci olan Dilbaz, Ocak 1974'te İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi'nden sonra Trakya Üniversitesi Turizm Bölümü'nde öğrenim gördü. Henüz çocuk yaşlarda başlayan tarih merakını sosyal, görsel ve yazılı medya aracılığı ile oluşturduğu Kaybolan Tarihin Peşinde hareketi ile devam ettirmektedir. Bu hareket ile Bizans'tan ve Osmanlı'dan günümüze ulaşan tarihî eserlerin korunması ve yaşatılması konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen Dilbaz, Yunanistan ve Balkanlar'daki Osmanlı eserleri konusunda hâlen çalışmalar yürütmektedir. Yerel medyada tarih içerikli Tv programları devam eden Dilbaz, Nurbanu ve Orhan'ın babasıdır. (Tanıtım Bülteninden)

Made in Türkiye

ÜRÜNÜN SIZE TAHMINI ULAŞMA TARIHI

Diğer Ülkeler


30 Nisan Salı-02 Mayıs Perşembe

Sefamerve Tarafından Gönderilecektir.

Sipariş ettiğiniz ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iade etmek isterseniz, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Abiye ürünlerinde bu süre 24 saattir. İade etmek için sitemiz üzerinden sefamerve kullanıcınız ile giriş yapıp iade kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

İade ile ilgili ayrıntılı bilgi için YARDIM - DESTEK bölümünden İade ve Sipariş İptal bölümüne tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

MİKTAR :
$11.00

$9.99
HEMEN AL $8.99

Bu Ürün Tükendi!

Gelince Haber Ver
ETIKETLER