Produit Ajouté au Panier

X
COMPLÉTER LA COMMANDE
CONTINUER VOS ACHATS

18

SEP'14

 

Bugüne kadar abdestin nasıl alınacağına dair pek çok şey okudunuz. Sefamerve abdeste dair bildiklerimizi tekrar bilmediklerimizi de öğrenme adına tüm detaylarıyla abdesti size sunuyor. Okuduklarımızla amel edebilmek duasıyla..

11

SEP'14

 

Ev dekore etmek çok güzel bir şey.İnsanın yaşadığı mekanı kendi zevkine göre döşemesi estetik olduğu kadar eğlenceli de…Ama bu konuda yanlışlarımız var sanki.Mesela evimizi dekore ederken  gözümüze hoş geliyor diye eşyaya hizmet edecek  bir düzen kurabiliyoruz.

08

SEP'14

27

AOU'14
 
 
Abdeste başlarken niyet edilir ve şu dua okunur:
 
Bismillâhil-azîm. Ve’l-hamdü lillâhi alâ dînîl-İslâm. Ve alâ tevfîkıl-îmân.
 

25

AOU'14
 
Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz buyurdu ki:
 
***”Ey amcam Abbas,dikkat buyur,sana ihsan edeyim,seni ihya edeyim!Sana on şey öğreteyim;onları yaptığında Allahu Teâla bütün günahlarını afv ve mağfiret eder.Bu on şey,senin dört rekat namaz kılmandır.Bu namazı her gün kılabilirsen kılarsın,olmazsa her cuma günü kılarsın.Bu da olmazsa ayda bir kere kılarsın,bu da olmazsa yılda bir kere kılarsın.Bu da olmazsa ömründe bir kere kılarsın.”

23

AOU'14

 

Fakir ve düşkünleri dışlamamak Müslümanlık haklarındandır. Fakir ve düşkünler, zengin ve ikbal sahibi kişilerden daha az insan ve daha az Müslüman değildirler. Hatta çoğu zaman, bunların Allah yanındaki itibarları ve ahiretteki sevapları diğerlerinden daha fazladır.
 
Şevkat, tevazu, samimiyet gibi insani değerler  de, genellikle harabelerdeki hazineler gibi bu insanlarda görülür. Onun için bu insanları diğer insanlarla aynı seviyede tutmak, hepsine eşit muamele etmek ve aynı ilgi ve yakınlığı göstermek lazımdır..
 
 

22

AOU'14

 

Cuma Namazı tek başına kılınmaz. 
Öğle vaktinde cemaatle kılınır. 
 

20

AOU'14
 
Ebû Saîd İbnu-l Muallâ anlatıyor:
 
-“Ben Mescid-i Nebevi’de namaz kılıyordum.Rasûlullah(s.a.v)beni çağırdı.Fakat(namazda olduğum için)icabet edemedim.Sonra yanına gelerek:
 
-“Ey Allah’ın Rasûlü namaz kılıyordum(bu sebeple cevap veremedim diye özür beyan ettim.) Bana:
 

12

AOU'14
 
 
Kur'an'ı hangimiz anlayarak okuyoruz?
Günümüzde Kur'an amel edilmekten çok; bebek isimleri, harfine sevap kaynağı, büyü, fal, camiler için melodi, bebekler için ninni olarak amacından saptırıldı.
En çok okunulan suremiz Yasin'i en çabuk kim okursa o hoca okumalı, daha çok okuyalım, şu sayıya ulaşalım..denildiğini duyuyoruz. 
 
Anlayalım, anladığımızdan amel edelim diyen kaç kişi? 
 

11

AOU'14

 
Eşlerin anlaşamamasının üç sebebi vardır: 
 
Mânevî sorunlar, maddî sorunlar ve çevrenin etkisi.
 

06

AOU'14

Kur’ân’ın bozulmadığını anlamanın en güzel yolu onu okuyarak manalarından ve mucizelerinden haberdar olmaktır. Bu yönden söylenebilecek o kadar çok mucizeli özellikleri vardır ki, saymakla bitmez.

05

AOU'14
 
Kur'an'da, "İnsan aldığı gıdalara bir baksın! Biz yağmuru gökten bol bol yağdırdık. Sonra (bitkiler bitsin diye) toprağı nasıl yardık. Kendinize ve hayvanlarınıza bir gıda ve fayda olması için yeryüzünde ekinler, üzüm bağları, yoncalar, zey­tinler, hurmalar, iri ve sık ağaçlı bahçeler, meyveler ve çayır­lar bitirdik"( Abese Suresi, 24-32; ayrıca bk. En'am Suresi, 99, 141; Nahl Suresi, 11; Nur Suresi, 35. ) buyrulmuştur.
 

21

JUI'14

18

JUI'14
 

 

 

Saat, kemer, yüzük ve gözlükler hanımların vazgeçilmez aksesuarları arasında. Sefamerve yalnız tesettür giyimle kalmıyor aynı zamanda sizleri bu aksesuarlarla da buluşturuyor.

 

17

JUI'14
 
 
Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil, Almanya Futbol Federasyonu'nun Dünya Kupası şampiyonluğu için verdiği primi Gazze'ye bağışladı.
 

26

JUN'14
“Ettiğim dua kabul olmuyor.”  Bu cümleyi hayatımızda en az bir kez duyarız. Etrafımızda sürekli dualarının kabul olmadığından yakınan ve hatta bunu isyan etme boyutuna getiren insanlar var. Oysa âyet-i kerimede “Bana dua edin, size cevap vereyim” buyuruluyor.  Peki dualarımız neden kabul olmuyor? 
 

 

10

JAN'14

 

Sami Yusuf Sizlere Istanbul konseri icin kendi sesinden selam gonderdi. 1 mart  saat 20:00 da Sefamerve sponsorlugunda Istanbul Küçükçekmece Arena Mega'da Konser biletlerini satin almak icin hemen www.sefamerve.com'a tıklayınız.