Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

Müzekkin Nufus Eşrefoğlu Rumi Merve Yayınları 1518 9789758524303

ÜRÜN DETAY
İADE KOŞULLARI

ÜRÜN KODU :

1027300
MÜZEKKİN NUFUS
17x24 cm. ebat
524 sayfa
ithal 2. hamur kitap kağıdı
ciltli
Eser Hakkında Denilen 7
Abdülkadir Geylâni Hazretleri 9Geylâni’nin Sözlerinden 20RûfaîHazretleri 27Hakkında Söylenenler 32Ahmed Bedevi Hazretleri 35Düsûkî Hazretleri 39Ebul-Hasan eş-Şazeli 43Şazeli’ninbazı sözleri 45Kitaba Giriş 47Amel-i sâlih nedir? 541-Nefs-i emmâre 552-Nefs-i Levvâme 553-Nefs-i Mülhime 60BİRİNCİ FASIL
MÜZEKKİN NUFUS
1- Dünyayı terk nasıl olur? 95İbrahim Peygamberin (a.s.) kıssası 101Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’nın bir kıssası 102Cimrilik ve Cömertlik 124Büyük Günahlar (Günahı Kebâir) 213Tevekkül 237Gadaplandığmda sabretmek 273İkinci Bab 283Açlığın faydaları 302İKİNCİ FASILAz Söylemenin Faydaları 309Evliyâullah dört kısımdır 314Yalancılık ve yalancılar iki türlüdür 321Gıybet dört türlüdür 333Üçüncü Fasıl 337Dördüncü Fasıl 355BEŞİNCİ FASILAllah-u Teâlâ’yı Zikretmek 381ALTINCI FASILŞeyhi Kâmil’in Müridi Olmak Hakkındadır 407Şeyhlik Mertebesi 415YEDİNCİ FASILBu Kısım, Tevbe, Telkin ve İrade Hakkındadır 435Teslimiyetin Beyanı 463GüzelAhlâkın Mertebeleri 494Nasihat 519Hulâsa 523ÖnsözHamd, âlemlerin Rabbi ve yaradam olan Allah (c.c.)’a mahsustur. Salât-u selâm, O'nun habibi Muhammed Mustafa’ya (s.a.v.), o’nun âl ve ashabına olsun.Muhterem okuyucu!Müslüman dünyasında hele tasavvuf âleminde "Eşref Oğlu Rumi" diye tanınan bir zâtın kaleminden çıkan bu eser, cidden okunmaya ve tedkik etmeye değer bir eserdir...Bu eserin içindeki zayıf kavillerin yanında binlerce Islâmi ve in-sani hakikatler yer almaktadır. Hele cana can katan ve olduğu gibi o günkü lehçe ile verilen Beyitve şiirleri...Eser Hakkında DenilenKeşfüz-Zünûn sahibi; Müzekkin-Nüfûs adlı eser, Eş-Şeyh Ab-dullah bin Eşref bin Muhammed (s.a.v.) el-Mısriyir-Rumi’nin ese-ridir, der.Eser ilk defa Sultan Reşad zamanında Osmanlı Kütüphanesi sa-hibi Muhammed (s.a.v.) Emin ile Kırımlı Yusuf Ziya Efendiler tarafın-dan Şirketi Sahâfe-i Osmaniye Matbaasında bin üç yüz yirmi iki se-nesinin Şaban ayında İstanbul'da basılmıştır. Halk tarafından, ısrar ve şiddetle aranan bu eseri, Arslan Yayınevi bir yetkiliye bugünkü lehçeye çevirterek yeniden neşrediyor. Tevfık Allah (c.c.)’tan...Kitabın içinde geçen ıstılahlardan bâzısı hakkında izah:Meşayih:ve Acirc;lim, fâzıl olup ilmiyle amel eden kimseler. Amelsiz ilmin faidesiz olduğu malûm.. "Allah (c.c.) câhil olanı veli ittihaz etmez" hâdisiyle ilimsiz amelin de ne demek olduğu anlaşılır kanaatındayız.Mürid:Kur'an ve Sünnet ışığı altında Allah'a (c.c.) ibadet eden kimse. Müridin, riyâ, gösteriş, ihlâssızlık ve şeriatsızlıkla uzaktan ve yakın-dan zerre kadar alâkası yoktur ve olamaz.Talip:Hakkı arayan, hedefi Allah (c.c.) rızası olan ve onun dışında art bir düşüncesi olmayan kimse demektir.Matlup:
Allah (c.c.) ve O’nun rızası. Murad:
MÜZEKKİN NUFUS
Allah (c.c.) ve O’nun rızası. Sofi:Şeriatınen inceliklerini bilip tatbik eden, her hâl-u kârında gaf-letten uzak bulunan, riya ve şöhretten yılandan kaçtığı gibi kaçan müslüman demektir.Sofuluk, sadece elbise ve zahiri görünüşünü sofulara benzet-mekle olmaz. Ancak Sünnete tam riayet etmek sofulukta başta ge-len hususlardan biridir.Veli:Allah'a (c.c.) şeksiz ve şüphesiz İman eden, mütteki bulunan müslüman demektir. Her velide ille keramet bulunsun veya kera-met göstersin diye, bir mecburiyet yoktur. Kitap ince bir tedkikden geçirildiği zaman bu hususlar daha da iyi anlaşılacaktır. Tevfik Allah’dandır.
Din Roman Edebiyat Dini Roman Konulu Kitap Çeşitlerimizi Görmek Ve İncelemek
İçin Sitemizin Dini Eserler Kategorisinden Tasavvuf Kitapları Bölümüne Bakabilirsiniz.Dini Eserler Güncel Kitaplar Her Türlü Tesettür Giyim ihvan online satış Mağazalarımızda Bulunmaktadır.

Made in Türkiye

ÜRÜNÜN SIZE TAHMINI ULAŞMA TARIHI

Diğer Ülkeler


24 Mayıs Cuma-27 Mayıs Pazartesi

Sefamerve Tarafından Gönderilecektir.

Sipariş ettiğiniz ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iade etmek isterseniz, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Abiye ürünlerinde bu süre 24 saattir. İade etmek için sitemiz üzerinden sefamerve kullanıcınız ile giriş yapıp iade kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

İade ile ilgili ayrıntılı bilgi için YARDIM - DESTEK bölümünden İade ve Sipariş İptal bölümüne tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

MİKTAR :
$84.00

$38.99