Product Added to Your Cart

X
VIEW CART
CONTINUE SHOPPING

23

OCT'15
950 Yıl Tebliğ Yapmış Bir Peygamberden Bize Ne Kaldı?
 
 
 
 
Muharrem ayı ve aşure günü, Hıristiyan ve Yahudiler tarafından da kutsal sayılırdı. Nitekim Peygamberimiz Medine’ye hicret ettikten sonra orada yaşayan Yahudilerin oruçlu olduklarını öğrendi. Bunun ne orucu olduğunu sordu. Yahudiler, “Bugün Allah’ın Musa’yı düşmanlarından kurtardığı, Firavun’u boğdurduğu gün. Hz. Musa, şükür olarak bugün oruç tutmuştur.” dediler. Bunun üzerine Peygamberimiz de, “Biz, Musa’nın sünnetini ihyaya sizden daha çok yakın ve hak sahibiyiz.” buyurdu. O gün oruç tuttu ve tutulmasını da emretti. Ancak ertesi sene Ramazan orucu farz kılınınca isteyenlerin tutmasını söyledi. Peygamberimiz (sas), bu günle ilgili olarak, “Zilhiccenin son günü ve Muharrem’in birinci günü oruç tutan, o yılın tamamında oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur.” buyuruyor.  Her birimiz artık biliyoruz ki Efendimiz (aleyhisselam) ki bir kavme benzerse o da onlardandır buyuruyor. Bu sebeple her konuda müslüman olmayan bir kavme muhalefet etmemiz gerekiyor. Oruç konusundaki muhalefetimizde işte burada devreye giriyor. Genellikle muharremin 9. 10. ve 11.günü oruç tutulur. Yani bu yıl perşembe, cuma ve cumartesi günlerine denk gelmiş oluyor. Dilerseniz bunu perşembe ve cuma olarakta tutabilirsiniz.
 
Aşure yapmayı ve yemeyi ibadet haline getiren hanımlarımız var ne yazıkki. Görüyor, şahit oluyoruz. Böyle bir ibadet, yani yapılınca Allah’ın sevap yazdığı bir iş yoktur. Ne Kur’an’da ne Sünnet’te ne de Ebu Hanife’de yoktur. Sonradan uydurulan her şey gibi bu da bid’attir. Ama bid’at olan aşûre değil onun sevap maksatlı yenmesidir. Eğer aşûre, Nuh aleyhisselamın hatırasına yeniliyorsa bunun adı çirkinliktir. Dokuz yüz elli senelik cihadı yapan o, tatlıyı yiyen biz ama her ikimiz de cennetteyiz. Ne güzel değil mi? Ne kolay cennet! Peki Uhud için hangi tatlıyı tavsiye edersiniz? Bir tufanı tatlı ile hatırlama, bu ümmetin işi olabilir mi? Siz Nuh aleyhisselamın kavminin başına geleni anlamadınız zannederim. Tufan ve tatlı! Bir kere o tatlıdaki yiyeceklerin hangisi o gün vardı sizce; gemideki yiyecekler arasında ceviz mi, badem mi, fıstık mı, gül suyu mu? 
 
MUHARREM AYINDA NELER YAPILIR?
 
Biliyoruz ki müslümanlar olarak 4 yasaklı ayımız vardır. Bunlar Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Safer aylarıdır. Bu aylarda savaşmak, kan akıtmak yasaktır. Özellikle Safer ayı müslümanlar arasında hurafeler yayılması neticesinde bela ayı olarak bilinir. Asla ve asla böyle bir şey söz konusu olamaz. Aksine muharrem ayında kılmış olduğumuz namazlar, etmiş olduğumuz dualar ve tutmuş olduğumuz oruçlar bizleri koruyacaktır. Lütfn bilinçli bir müslüman olarak bu tarz söylemlere itibar etmeyiniz. 
 
Bu özel gecelerde garip bir kardeşiniz olarak bende size dua eder yine sizlerden de dua beklerim..Hayırlı bereketli geceler.