Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

21

EKİ'15
Siyah Noktalardan Kurtulmanın Püf Noktaları
 
 
Cildimiz, yaşayan, nefes alan, kimi zaman matlaşan ve ışıltısını yitiren; kimi zaman da canlanan ve tazelenen, bazen yorulan ve yıpranan ve tekrar kendini yenileyen bir organizmadır.  Bu hassas örtü, zaman zaman, gözeneklerinin içinin ölü cilt hücreleri ve cildin ürettiği yağla dolması sonucu tıkanır.  Siyah nokta oluşumu işte böyle başlar. 
 
Uygulayacağınız bu maske, siyah noktaları temizlerken, kan dolaşımını hızlandırıyor ve cilde tazelik katıyor. İşte, adım adım maskenin hazırlanışı…
 
Siyah nokta maskesi için gerekli malzemeler:
 
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Hazırlanışı ve uygulanışı:
 
Türk kahvesi ve zeytinyağını yavaş yavaş karıştırın.
 
Maskeyi uygulamaya geçmeden önce cildinizi makyajdan ve kirden arındırın.
 
Parmağınızın ucuna karışımdan bir parça alın ve siyah nokta olan bölgelere hafif dairesel hareketlerle uygulayın.
 
Maskeyi hangi sıklıkla uygulamak gerekir?
 
Kuru ciltler 15 günde bir, yağlı ciltler haftada bir, normal ve karma ciltler ise 10 – 12 günde bir bu peelingi uygulayabilirler.
 
 
Kahveli Peeling Uygulaması: 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı kahve ve bir miktar balı karıştırarak, hafifçe ıslattığınız cildinize çok fazla bastırmadan dairesel hareketlerle masaj yapın ve durulayın. Fincanın dibinde kalan kahve telvesi de çok etkili bir peeling malzemesidir. Parmak uçlarınız yardımıyla yüzünüze yedirdiğiniz telveyi bir müddet beklettikten sonra durulayın.
 


 
Siyah Nokta Bantları
 
Siyah noktalarla mücadelede kullanılan silahlardan biri de siyah nokta bantlarıdır. Alın burun ve çene için düzenlenmiş bu bantlar pratik kullanımı ve uygun fiyatlı oluşu sebebiyle çoğu kişi tarafından tercih edilen bir alternatiftir. Ancak siyah nokta bantlarının, yapıştırılıp çekilmesinden dolayı bir nevi ağda görevi gördüğü ve gözenekleri daha da genişlettiği için kalıcı ve sağlıklı bir çözüm olmadığını söylemek gerekir.