Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

01

ARA'14
Sefamerveden Değerlendirme Önerileri

 

Hanımlar bilirler, pek çok eski eşya değerlendirilmek için bir fırsattır. Aslında Türk toplumunda geçmişten gelen bir gelenektir bu. Hiçbir şeyçöpe atılmaz, aksine daima bir silkülasyon içerisindedirler. Eski ayakkabılarınıza bir bakarsınız birgün saksı oluvermiş. İşte Sefamerve ekibi olarak bugün sizlere eski eşyalarınızı nasıl değerlendirebieceğinizin fikirlerini sunarken bir yandan da plastik şişelerle neler yapabileceğinizi göstereceğiz. Buyrun yazımıza..

 

 

 

Evinizde kulanmadığınız cam şişeleriniz biriktiyse işte size fırsat. Rengarenk iplerle bu şişeleri birer vazo haline getirebilirsiniz. Hem çok pratik hemde çok renkli. Yapay çiçeklerle detaylandıracağınız ve evinize farklı bir hava kazandıracak olan  bu vazoların yapımı hem çok kolay hemde maliyeti çok uygun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğer evinizde mısır gevreği seven birileri varsa o halde dosyalarınız oldukça düzenli olabilir demektir. Küçücük dokunuşlarla eski dediğimiz her şey biranda yepyeni bir eşyaya dönüşebiliyor değil mi? Evet gerçekten öyle. Rengarenk kaplıklarla detaylandırabileceğiniz bu klasörlükler çocukarınızı bile hoşuna gidebilir, kim bilir?

 

 

 

 

 

 

 

 

İşte muhteşem bir buluş.. Mutfak havlularınızı asarken yenilikçi olmaya ne dersiniz. Yapılmamış bir şey yapın ve kullanmadığınız çatalları buralarda kullanın. Görünüşüne baksanıza oldukça şık duruyor. Üstelik yalnızca mutfaklarda değil evinizin pek çok yerinde oldukça işlevsel olabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanımlar bu boya tekniğine bayılacaklar. Görünüşüne bir baksanıza. Üstelik yapımı o kadar basit ki.. Tek yapmanız gereken boya yaptıktan hemen sonra bir süpürge yardımıyla duvarların üzerinden geçmek. Ortaya çıkan görüntü ise muhteşem. Duvarları boyadıktan hemen sonra bir el süpürgesi ile bastırarak üzerinden geçin. Altta kalan renk ile yeni boyadığınız rengin birbirleriyle uyumuna şaşıracaksınız!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelelim şişelere.. Plastik şişelerle neler yapılabileceğini biliyor musunuz? Bazılarına gerçekten inanamayacaksınız.

 

 

 

İşte en pratik yöntemlerden biri. Teneke kutuları değerlendirme yöntemi. Yapımı oldukça kolay iş yalnızca boyamasına kalıyor. Şayet el beceriniz varsa ortaya muhteşem şeyler çıkıyor. Mumlukların güzelliğine bakar mısınız. Sıfır maliyetle evinize yepyeni bir görüntü kazandırabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plastik şişelerle neler yapılabileceğini merak ediyor musunuz? İşte ilk cevabımız.. Bu saksıları dışarıda görseniz kuşkusuz fiyatını merakedersiniz. Yapımının kolayığıyla bilikte ortaya çıkan görüntüye bir göz atın. Gerçekten mmuhteşem. Sizde evinizin  belli kısımlarını böyle ufak dokunuşlarla detaylandırabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birileri plastik kaşık mı dedi? Şuna bir bakın.. Gerçekten birkaç tane kaşıkla yapılabileceklere bir gözatın. Dilerseniz gece lambası olarak bile kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gece lambası demişken, mula değilde ampulle kullanılanını yapmak isteseydil peki? Ya da biraz daha büyük boy yapıp avize olarak kullanabilirsiniz. Şayet geri dönüşüm yöntemlerine meraklı biriyseniz çok daha fazlası ortaya çıkabilir. Şimdilik bu bile çok güzel değil mi? Biraz uğraştırıyor olabilir ama sonrasında orataya çıkan şu görüntüye bakar mısınız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İşte bir avize yöntemi daha. Eski plastik şişelerinizin alt kısımlarını keserek birbirine yapıştırıyorsunuz. Zor olan tek kısmı ampulu bu şişelere tutturabilmek. Sonucunda ise farklı ve neredeyse sıfır maliyetle üretilmiş bir avize.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son olarak; Bu kadarı da olmaz artık diyeceğiniz bir yöntem var. Çok ama çok şaşıracaksınzı. Eski plastik şişelerinizden puf yapmaya ne dersiniz. İstediğiniz renkte kumaşla kaplayarak odanızın bir köşesine koyabiliriniz.  Üstelik o kadar basitki. Gerekli olan tüm malzemeler eski kullanımayan plastik şişeleriniz,  kalın karton ve sünger.. Gerisi sizin el becerinize kalmış. Kolay gelsin.