Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

21

OCA'23
Ülkelere Göre Farklı Tesettür Stilleri


Ülkelere Göre Farklı Başörtüsü Stilleri

Ülkelere Göre Farklı Başörtüsü Stilleri

Tesettür, İslam dininin çok önemli bir parçasıdır. Müslüman kadınlara hem manevi hem de fiziksel huzur sağlamaktadır. Başörtüsü stilleri, bölgelere, ülkelere ve kültürlere göre değişiklik göstermektedir. Çok çeşitli başörtüsü stillerinin yanı sıra, birçok başörtüsü bağlama ve kombinleme yolları vardır. Başörtüsü bağlama şekilleri tesettür ölçülerinin dışına çıkılmadan yapılmalıdır. Afganistan'dan Pakistan'a kadar her ülkeden kadınların, dini inançları için taktığı, farklı başörtüsü tarzları oluşmuştur. Her ülkenin tesettürlü bayanlarının, kendine özgü bir tarzı vardır.

Bu yazıda ülkelere göre farklı başörtüsü stillerinden bahsedeceğiz. Tesettürlü bayanların saçının gözükmemesi dini bir emirdir. Bu sebeple ülkelere ve geleneklerine göre giyinen tesettürlü bayanlar, başörtüsü şekli nasıl olursa olsun bu değerlere önem vermektedir.

Pakistan’da Başörtüsü Stili

Dupatta olarak da bilinen Pakistan stili, şalı başın etrafına gevşek bir şekilde asarak oluşturulur. Sacınızın gözükmemesi için tesettür bone takabilirsiniz. Renkler koyudan parlağa değişir ve geleneksel, etnik giysilerle de uyum sağlar. Bu başörtüsü stili her zaman zarif, şık bir tarz sunarak istenilen her görünüme uyarlanabilir.

Suriye’nin Başörtüsü Trendleri

Suriyeli kadınlar başörtülerini genelde başlarının etrafına sararak bağlarlar. Özgün bir model olarak, çoğunlukla bone takıp başlarının üstünde drapeler oluştururlar. Saçı tamamen kapatmanın yanı sıra, bu stil boynu ve göğsün bir bölümünü de örter.

Filistin’de Başörtüsü

Filistin tarzı başörtüsü, saçı ve boynu tamamen kapatan sıkıca sarılmış bir eşarp ile oluşturulmaktadır. Hacim eklemek ve başörtüsünün tercih edilen şekilde yerinde kalmasını sağlamak için genellikle bir bone kullanılır.

Türkiye'nin Başörtüsü Stili


Ülkelere Göre Farklı Başörtüsü Stilleri Ülkelere Göre Farklı Başörtüsü Stilleri Ülkelere Göre Farklı Başörtüsü Stilleri

Türk başörtüsü tarzı ise çok şık ve zariftir. Şal veya eşarplar, tam örtülmesini sağlarken kadınsı ve şık bir görünüm kazandırmak için boynun bir tarafında zarif bir fiyonk şeklinde bağlanmaktadır. Başörtüsünü, yerinde tutmak için hacimli ve basit bir düğüm atıldığında veya fiyonk şeklinde bağlandığında en ideal görünümü yakalamaktasınız.

İran’da Başörtüsü Stili

İran'daki kadınlar sıklıkla bir tesettür türü olan çarşaf giyerler. Çarşaf, başın üzerinden geçen ve bele kadar uzanan uzun bir kumaş parçasıdır. Genellikle siyah olan çarşaf, çok yönlü, şık ve zarif bir görünüme sahiptir.

Malezya'da Başörtüsü Modası

Ülkelere göre farklı başörtüsü tarzlarından bahsederken, belki de en dikkat çekici stillerden biri Malezya'dan geliyor. Yeni İslami moda trendlerinin kaynağı olan Malezya, ayrıca yeni başörtüsü trendlerinin de merkez üssü konumunda. Malezya’da başörtüsü tasarımları genellikle çiçek desenli açık veya parlak renklidir. Drapeler ile hacim kazandırmak ve saçın tam örtülmesini sağlamak için tasarlanmış hoş parçalardır.

Endonezya'da Başörtüsü Modası

Malezya gibi Endonezya da her zaman yeni başörtüsü trendleri arayışında. Endonezya tarzı başörtüsü, saçı tamamen örter bunun yanı sıra görünümün daha düzgün ve benzersiz olmasını sağlamak için başörtüsü altında iç başörtüleri de kullanılabilir. Bazı başörtüsü tasarımlarına çiçek desenleri de kullanılarak ekstra hareket katılmaktadır.

Afganistan'da Başörtüsü Kültürü

Afgan kadınları geleneksel olarak kendine özgü bir başörtüsü türü olan burka giyerler. Burka, bir kadının başını örten ve genellikle dizlerine veya ayak bileklerine kadar ulaşan uzun bir giysidir. Burkalar, tüm yüzü kaplar ve gözlerin ağ benzeri bir kumaştan görülebilmesini sağlar. Burkalar herhangi bir renk olabilir, ancak Afganistan'da genellikle mavidir.

Etiyopya'da Başörtüsü Stilinin Zarif Güzelliği

Etiyopya’da başörtüsü, başın etrafına bir türban gibi sarılır. Türban başı ve saçı tamamen örter. Ayrıca türbanlar düz kumaşlardan üretilebileceği gibi detaylı, renkli, geleneksel tasarımlar da mevcuttur. Bu başörtüsü stilinde, türbanları sabitlemek için iğneler ve broşlar kullanılabilir.

Somali’de Başörtüsü

Etiyopyalı kadınlar gibi Somalili kadınlar da başörtülerini türbanla takarlar. Uzun eşarplar daha hacimli görünüme sahip bir türban oluşturmak için kullanılabilir. Ayrıca kadınlar bone kullanarak başörtüsüne farklı bir renk ve model ekleyebilirler. Buna ek olarak, bir küpe takılarak da hoş bir görünüm yakalanabilir.

Ülkelere göre farklı tesettür stillerini inceledik. Başörtüsü, Müslüman kadınların taktığı bir aksesuardan çok daha fazlasını ifade eder. Her tarzda başörtüsü, Allah'a ibadet eden gururlu, Müslüman bir kadının sembolüdür. Bu yazımızda, başörtüsünün farklı ülkelerde nasıl takıldığına dair birkaç örneğe yer verdik. Tesettür her yaştan, kültürden, etnik gruptan ve milletten Müslüman kadını birleştirmektedir.