Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

23

ARA'22
Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Stilleri


Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Stilleri

Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Stilleri

Başörtüsü modellerinin iki temel özelliği vardır: Çok renkli ve şık kombinler için düz renk başörtüler seçilmelidir. Tesettürlü bayanlar, tercihlerinde kombinlerine uyum sağlayacak pamuklu başörtülere yer vermektedir. Böylece tesettür giyiminiz ve başörtülerinizle ile sokakta, ofiste, üniversitede oldukça renkli, rahat ve şık bir görünüm yaratacak kombinler yapabilirsiniz.

Adım Adım Basit Başörtüsü Stili


Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Stilleri Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Stilleri Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Stilleri

Dünyanın birçok yerinde hemen hemen her giyim tarzı birbirine benzese de Tesettür giyim modası ağırlıklı olarak başörtüsünün şekli, desenleri ve renklerinin yanı sıra bağlama tarzıyla da kendini gösteriyor. Çoğu başörtüsü canlı renklerdedir ve bu renk zenginliği sayesinde kombininize uygun başörtüsü bulabilirsiniz. Kumaş ve desen çeşitliliği sayesinde kıyafetinize uygun başörtüsü seçiminizde zorlanmazsınız. Sefamerve başörtüsü modelleri çok çeşitli renk, baskı ve kumaş seçeneklerine sahip olduğundan, benzersiz ve şık tarzınızı ortaya çıkarmanıza olanak tanır.

Sefamerve başörtüsü modelleri sadece baskı ve desenleriyle değil kumaşlarıyla da farkını ortaya koyuyor. Başörtüleri, dayanıklı ve kaliteli ipek, saten ve pamuklu kumaşlara sahiptir. Tesettür giyim modellerinin kullanıcılara sunduğu zenginlikler arasında desenli, çiçekli ve rengarenk baskılı ipek başörtüsü seçenekleri ve düz renk saten kumaş seçenekleri de bulunuyor.

Aynı zamanda başörtüsü bağlama stilleri ile de kendini göstermektedir. Tarzınıza uygun ve özgün bir tesettür bağlama stili arıyorsanız, ister enseden bağlanan bir başörtüsü, ister önden düğümlü stil ile şık bir başörtüsü bağlama görünümüne sahip olabilirsiniz. Ayrıca bere, atkı, şal gibi aksesuarlarla zenginleştirilen başörtüsü modelleri de tesettürlü kadınlarının tercih ettiği diğer stillerdendir..

Başörtüsü bağlama stili kolaydır ve görünüşünüzü değiştirebilir. Bunu yapmak için:

  • Eşarpınızı çapraz olarak ikiye katlayın.
  • Tesettürün uzun düz ucunu alın, iki köşesini çenenizin altına getirerek alnınızın üzerinde düz tutun.
  • Tepe noktadan iğneleyin ve gevşek uçları çenenizin altından rahat olacak şekilde bağlayın.

Çift Başörtüsü Görünümü

Başörtüsü stilleri pek çok farklı modeli uyumlu bir şekilde kombinlemeye çok uygundur. Hatta kendinizi özel hissetmeniz için ihtiyaç duyduğunuz özgün denemeleri yapmanıza olanak sağlar. Bu şekilde uyumlu bir eşarp kombini oluşturarak stil, zarafet ve şıklık dahil tarzınıza uygun kriterleri aynı anda karşılayabilirsiniz.

Çift başörtüsü modeli, tesettür modasında cesur ve stil sahibi kadınlara yeni bir görünüm sunuyor. Ve en iyi yönleri de, tasarımın benzersizliği ve tarzınızı ifade etmeniz için mükemmel bir yol olmasıdır. Bu kadar cesur ve yaratıcı bir görünümün temel bileşenlerden elde edilmiş olması Sefamerve tesettür giyim modellerinin trend olduğunu göstermektedir.

Hızlı ve Kolay Eşarp Bağlama Stilleri

Bu tarzda bağlanan başörtüsü modelleri oldukça şık bir görünüm oluşturur ve uygulaması kolay ve hızlı olduğundan dışarı çıkmanız gerektiğinde size vakit kazandırır. Aynı zamanda tesettür modasının da en belirgin özelliklerini taşımaktadır. Bu tarz için dikdörtgen bir pamuk şala ihtiyacınız olacaktır. Pamuk kumaşı sayesinde başınızdan kayması önlenecek ve bağlama modelinin gün boyu dayanmasını sağlayacaktır.

Bu stilde bir tür orijinal bağlama stili de geliştirebilirsiniz. Uzun şallarla da oldukça şık bir şekilde uygulayabileceğiniz bu model, kombininizin modern ve genç görünmesi için kolay bir dokunuş olacaktır.

İpek Başörtüsü ve Şallar

İpek kumaştan üretilen başörtüler, tesettür giyimin en gözde parçalarındandır. Türkiye, ipek yolunun bir parçası olduğundan ipek kumaş, Türkiye tekstilinde sıklıkla tercih edilmektedir. Dünyanın en kaliteli ipek eşarplarından bazıları Türkiye'de üretilmektedir.

İpek başörtüsü takmanın sağlık açısından birçok faydası vardır. Ayrıca ipek eşarp doğal bir malzeme (sentetik değil) olduğundan cildinize ve saçınıza karşı son derece hassas olduğu için çevreci insanlar için oldukça ekolojik bir yanı da vardır. İpek başörtüsü takmak kendinizi rahat hissetmenizi sağlarken size asil bir hava verir.

İpeğin bir diğer güzel yanı da her tarza ve mevsime uygun olmasıdır. Özel günlerde kullanıldığında şık hissedebileceğiniz gibi günlük kullanımda da rahat edebilirsiniz. İpek şallar da yukarıda bahsettiğimiz gibi ipek eşarplara benzer bir hava yaratır. İpek şalları dilediğiniz tarz ve kombinlerde kullanabilir ve böylece şık ve rahat bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca tıpkı ipek eşarplar gibi ipek şallar da sağlığınız için ve ekolojik açıdan doğru bir seçimdir.