Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

12

AĞU'22
7 Farklı Ferace Modeli


7 Farklı Ferace Modeli

7 Farklı Ferace Modeli

İslam kültürlerinde kadınların tüm vücutlarını örtecek şekilde giyinmeleri dini bir vazifedir. Kadınlar genellikle bu tür bir elbise için bir ferace tercih ederler. Feraceler, genellikle Tesettürlü kadınların giydiği, baştan ayağa kadar vücudu kaplayan siyah giysilerdir. Bu yazımızda rengi ne olursa olsun kullanabileceğiniz yedi farklı ferace modelini bulabilirsiniz. Ferace ve tesettür aynı işlevlerden bazılarına hizmet eder, ancak bunlar tamamen ayrı iki kıyafettir. Hicap, inançları gereği tesettürlü kadınların giydiği baş örtüsüdür. Ancak ferace, kullanıcının vücudunu tamamen kaplayan bir giysidir. Bazı kültürlerde kadınlar sadece başörtüsü takabilir, ancak bunu bir ferace ile de birleştirebilirler.

Ferace Nasıl Bir Elbisedir?

Basitçe söylemek gerekirse, bir ferace kadınlar için bir başörtüsü elbisesidir. ferace, bir kadının yüz, eller ve ayaklar dışında tüm vücudunu kaplayan uzun bir elbise olarak tanımlanabilir. Genellikle hafif tekstiller olan krep, ipek veya pamuktan yapılırlar. Sade ve siyah feraceler sıklıkla kullanılır. Ancak feraceler, giyen kişinin dikkatini çok fazla çekmediği sürece başka renklerde de olabilir. Her zaman geleneksel siyah ferace, baştan veya omuzlardan bol dökümlü büyük bir kumaş olarak giyilebilir.

Feraceleri Ne Zaman ve Nerede Giyebilirsiniz?

Tipik olarak, feraceler gündelik durumlar için giyilir. Ancak bugün Müslüman kadınlar, cami ziyaretleri ve Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi geleneksel Müslüman bayramları gibi resmi etkinlikler için bunları giyiyorlar. Ne zaman ve nerede giyilir sorusu da bizi ferace modasının nasıl olduğu konusuna getiriyor. Ferace modası birçok İslam ülkesinde yaygındır. Değişen dünya ile ferace modası daha modern hale geliyor. İnsanlar feraceyi daha sade bir moda anlayışıyla birlikte tamamlayıcı bir öğe olarak kullanıyorlar. Ayrıca tarihlerine ve kültürlerine daha bağlı hissediyorlar.

Bir Feraceyi Nasıl Kombinlersiniz?

Ferace tipik bir elbise gibi görünse de onu giymenin birçok yolu vardır. Bu trendler sayesinde ferace günümüzde tesettür modasında varlığını sürdürmüştür. Birçok ferace çeşidinin birbirinden ne kadar farklı olduğu ve hangisinin vücut tipinize en uygun olduğunu bilmek istediğiniz sorusu sıklıkla sorulur.

İşte size yedi farklı ferace stili:


7 Farklı Ferace Modeli 7 Farklı Ferace Modeli 7 Farklı Ferace Modeli

Yarasa Kol Ferace

Bu tür feraceler körfez bölgesi için standarttır. Bat Kol adının verilmesinin nedeni, üst kolunuzun tamamını kaplayacak şekilde uzanan iki kola sahip olmasıdır. Bu tarz resmi giyim için kullanılabilir. Yarasa kol feraceler daha rahat bir görünüm için kot pantolon veya pantolonlarla kombinlenebilir.

Klasik Ferace

Adından da anlaşılacağı gibi klasik feraceler en çok giyilen ferace türüdür. Bu ferace stilleri çeşitli renk ve desenlerde gelir. Bunun yanında şalvar pantolonları da tercih edebilirsiniz.

Yarasa Kol Boncuklu Ferace

Bu ferace stili farklı dantel ve desenlerde yapılmıştır. Yarasa kollarının yanı sıra daha şık görünmenizi sağlayacak boncuklu bordürlere sahiptir. Geleneksel bir akşam gezintisi için feracenin bu tarzına uygun bir başörtüsü de takabilirsiniz.

Tam Ferace

Yine adından da anlaşılacağı gibi bu tarzdaki feraceler tüm vücudunuzu örtmektedir. Krep gibi daha hafif kumaştan üretildiği için bu tarzdaki feraceler üzerinizde yokmuş hissi vermektedir. Buna karşılık, yarasa kollu feraceler daha uygundur.

Tül Ferace

Zarif ve şık bir görünüm için transparan feraceleri tercih edebilirsiniz. Bu feraceleri yapmak için kullanılan hafif kumaşlar, onlara çekici ve modaya uygun bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca, bu feracelerin yüksek boyunlu yakaları vardır. Böylece boynunuzu kapatarak tesettüre uygun bir giysiye kavuşmuş olmaktasınız.

İşlemeli Ferace

Daha renkli görünümler için bu tarz feraceleri tercih edebilirsiniz. Tüm vücudu kapladığı için yine de mütevazı kıyafetleriniz olacak. Ayrıca bu tarz feraceler hem erkekler hem de kadınlar tarafından giyilebilir. Bu tarz feracelerde bulunan başörtüsü alternatiflerinin çeşitliliği, görünümünüzü oluşturmanıza olanak tanır.

Portre Ferace

Resmi davetlerde tercih edebileceğiniz bu ferace modeli, vücudunuzu güzelce saran ipeksi kumaşlardan üretilmiştir. Geniş paça pantolonlar ve yüksek topuklu ayakkabılar ile giyilebilen bu feraceler, düğünlerde veya akşam toplantılarında tercih edilebilir. Ferace modelleri genellikle farklı renk seçenekleri ile her sezona ve tarza uygundur. Sefamerve'de birçok farklı ferace modelini inceleyebilir ve beğendiklerinizi satın alabilirsiniz.

Aşağıdaki gibi ferace modellerini görebilirsiniz:

 

  • Robalı Ferace
  • Kot Ferace
  • Mevlana Ferace
  • Kışlık Ferace
  • Yazlık Ferace

 

Sefamerve'de birçok farklı renk ve kumaş seçeneği bulabilirsiniz. Bu seçimleri farklı desen ve aksesuarlarla da özelleştirebilirsiniz. Çeşitli markaların çeşitli modellerini görmek için Sefamerve'nin web sitesine bakmanız yeterli.


7 Farklı Ferace Modeli 7 Farklı Ferace Modeli 7 Farklı Ferace Modeli

Ferace Altına Ne Giymelisiniz?

Öncelikle feracenizin altına her şeyi giyebilirsiniz. Vaktinizin kısıtlığı olduğu zamanlarda pijamanızın üzerine de giyebileceğiniz kurtarıcı bir parçadır. Örneğin, bazı kadınlar bayramlarda moda olan geleneksel mukhawar kıyafetlerini giymeyi sever. Ancak bazı ferace modelleri için farklı giyim seçimleri yapmak işlevsel olacaktır. Örneğin kot pantolon gibi yaygın giyim seçenekleri günlük ferace türleri için uygun olacaktır. Ferace modası açısından, genellikle birbirine iyi giden renk tonlarını seçmek en iyisidir. Örneğin beyaz feraceleri kot pantolonlarla kombinlemek çok daha şık görünecektir. Aynı şekilde yazlık feraceleriniz için daha açık renkli kumaşlar kullanmalısınız.