Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

19

HAZ'21
DÖNÜŞÜM ZİHNİMİZDE - Tuğçe Çakır
DÖNÜŞÜM ZİHNİMİZDE
 

Kimsenin olmadığı sahil kenarında, kumlara oturup, denize vuran yakamozu izleyerek bağırmak vardı şimdi; içimdeki çığlığı akıtmak vardı denizin derin dalgalarına, dolunay tam tepede dikilmiş, gönlüme demir atarken.


Veya gök gürültülü sağanak bir yağmur yağarken, asfalta aniden yatıp ıslanmak vardı. İliklerime kadar işlenen suyun hazzı, başımı döndürmeliydi.
 
Ya da kahkaha tufanına tutulmalıydım ansızın, hiçbir sebep yokken.
 
Fakat hiçbirini yapmadım, oturup kendimi ayna karşısında izlemekten başka.
‘Zaman, hızla akıp giden bir şey’ diye fısıldadım kendime. ‘Ölüm, aniden gelen bir misafir’... Peki ben ne yapıyorum? Ne için yaşıyorum? Neye tutunuyorum? Ne ile meşgulüm? Ardı ardına sıraladığım sorularıma cevap vermem saatlerimi alsa da, içimdeki özünü aramakta olan küçük kızın nahif sesine tutundum.
‘Bir şeylere yeniden başlayabiliriz’ diyordu. Bir şeylere başlamak ezberimde olan bir şey, insanoğlu zaten hep bir şeylere başlamanın derdinde. Ama kimse neye, nasıl ve neden başladığını bilmemekle beraber, o ilk adımı da atamıyor. Dert edindiğim konu buydu. Önce kendimde, sonra insanlarda gördüğüm genel sorun buydu işte. Başlamayı isteyip, başlayamamak. Veya başlayıp devamını getirememek.
 
Geçenlerde bir yazı okudum.
İnsanların bir günde zihninde 60 ila 70 bin arası düşünce geçermiş ve bu düşünceler hep bir önceki günlerin aynısıymış. Alışkanlığın dibine vurmuşuz yani... Oysa yeni bir bilgi öğrendiğimiz zaman beynimizdeki nöronlar yeni bir ağ oluşturuyor ve bu bilgiyi hapsediyor. Bir şeylere başlamayı istediğimiz zaman, alışkanlıklarımız devreye giriyor ve aynen şunu söylüyor.
 
‘ooo hayır dostum! Bunca zaman beraberdik... Beni bırakıp yeni bir şeye başlayamazsın, bunu yapamazsın, beceremezsin’
 
Evet, tam olarak beynimiz ‘yeni bir şeye başlamak istediğimizde, yeni kararlar almak istediğimizde ‘ direnç gösteriyor. Yeniliği bir tehdit olarak algılıyor... Eğer bu tehdide boyun eğer isek, değişim bizim için bir hayal unsuru olmaya devam edecek. Fakat değişime kararlı olmak, istemek, devam ettirmek ve dirence karşı boyun eğmemek gerekir. Böyle yaparsak kazananlardan olacağız.
İşte o zaman o susmak bilmeyen kafamızın içi susacak ve değişime ayak uyduracak.
 
Farkında mısınız bilmiyorum ama? Değişim, dönüşüm, yenilenmek, istemek, başarmak, yapmak, oldurmak, vazgeçmek, karar vermek, devam etmek, etmemek, her şey bizim zihnimizde... Bizim elimizde.
 
Düşünceler duygulara, duygular ise davranışlara dönüşür.
Bugün yeni bir sen olmak ve dönüşmek için harika bir gün.
 
Kendine güven! Yapabilirsin...

 






Anahtar Kelimeler: