Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

12

MAY'21
30.GÜN iFTAR MENÜSÜ

Kazan Kebabı

 

Malzemeler:

4 adet patlıcan

4 adet domates

 

İç harcı için;

500 gram yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 çay bardağı zeytinyağı

Karabiber

Tuz

 

Yapılışı: 

Öncelikle yemeğimizin içini hazırlayalım. Genişçe bir kaba kıymamızı alalım. Kuru soğanı, domatesi ve biberleri ince ince doğrayıp, kıymayla yoğuralım. Salçayı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim. En son zeytinyağını ekleyip, biraz daha yoğurduktan sonra patlıcanlarımıza geçelim. Patlıcanları uzunluklarına göre 2’ye veya 3’e bölelim. Resimdeki gibi yandan dilimlermiş gibi tam kesmeden bölelim. Domatesleri de resimdeki gibi keselim ve kıymalı harçtan alarak patlıcanların her bölmesini bu harçtan doldurarak tencereye dizelim. Domatesleri de aynı şekilde doldurarak patlıcanların üstüne yerleştirelim. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını tencerenin üstünden gezdirip su eklemeden, kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim.

 

Peynirli Un Helvası

 

Malzemeler: 

2 su bardağı un

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

250 gram margarin

250 gram tuzsuz peynir

 

Yapılışı: 

Önce bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu koyalım ocağımızı yakıp kısık ateşe bırakalım. Sonra başka bir teflon tencereye yağımızı ve unumuzu koyup ortadan daha az kısık ateşte kavurmaya başlayalım kısık ateşte 30 dakika hep aynı yönde karıştırarak kavuralım ki küsmesin ve rengi sararacaktır. Kavurma işlemi bittikten sonra kaynayan şekerli suyumuzu yavaş yavaş unumuza karıştırarak aktaralım. 5 dakika pişirelim sora peynirimizi ufalayarak helvamıza katalım. 2 -3 dakika pişirelim peynirimiz sünecek şekli alınca altını kapatalım. Ağzı kapalı 5 dakika dinlendirelim ve sıcak şekilde servis edelim.

 

PİRİNÇ PİLAVI

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1.5 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

YAPILIŞI

 

 

 

 

Yarım saat kaynar suda beklettiğimiz pirinçleri yıkayıp ardından süzüyoruz. Tereyağı ve sıvı yağı ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine kaynar suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun

 


Cacık

Malzemeler:

2 kase yoğurt

4 adet salatalık

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Kuru nane

Yarım su bardağı su

Yapılışı: 

 

Yoğurdu çırpıp suyu ilave edin. Salatalıkları küp küp doğrayın. Sarımsak ve tuzu ilave edin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek servis edin.