Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

02

MAY'21
20.GÜN iFTAR MENÜSÜ

Kremalı Brokoli Çorbası

 

Malzemeler:

2 adet brokoli

1 adet soğan

6 su bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı krema

Çeyrek demet dereotu

 

Yapılışı: 

Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağını ısıtın ve soğanları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Temizlenmiş, ayıklanmış brokolileri soğanlarla beraber 3-4 dakika kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Suyunu veya tavuk suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra ve brokoliler yumuşadıktan sonra blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kremayı ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 

 

 

 

Fırında İzmir Köfte

 

Malzemeler:

500 gram köftelik kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

2 tutam maydanoz

3 yemek kaşığı galeta unu

Tuz 

Karabiber

Kekik

Kimyon

3 adet orta boy patates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı ılık su

Sıvıyağ

 

Üzeri için;

Domates ve biber dilimleri

 

Yapılışı: 

 

Orta boy bir kap içine yarım kilo köftelik kıyma koyun. Kıymanın üzerine 1 adet yumurta kırın. 1 adet kuru soğan rendeleyin. Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon ve kekik ekleyin. Ardından 3 yemek kaşığı galeta unu ve 2 tutam ince ince doğranmış maydanozu koyun. Köfte harcınızı elinizle iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Parmak uzunluğunda şekil verip, biraz dinlenmesi için bir tabak içine dizin. Diğer tarafta 3 adet orta boy patatesin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde dilimleyin. Patatesleri kızgın yağ içinde kızartın. Patatesleri kızarttıktan sonra kızgın yağ içinde köfteleri kızartın. Kızarmış olan köfte ve patatesleri orta boy bir fırın kalıbının içine yan yana dizin. Bir kap içine 1 yeme kaşığı domates salçasını koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve az miktarda tuz ekleyip, salçayı açın. Salçalı karışımı köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökün. Son olarak köfte ve patateslerin üzerine domates ve biber dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız İzmir Köfteyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve yaklaşıp 15-20 dakika kadar pişirin.

 

PİRİNÇ PİLAVI

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1.5 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

YAPILIŞI

 

Yarım saat kaynar suda beklettiğimiz pirinçleri yıkayıp ardından süzüyoruz. Tereyağı ve sıvı yağı ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine kaynar suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun