Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

01

MAY'21
19.GÜN iFTAR MENÜSÜ

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası

 

Malzemeler:

750 ml. Tavuk suyu

1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)

1 adet kabak (küp küp doğranmış)

1 adet havuç (küp küp doğranmış)

1 adet kırmızı biber (küp küp doğranmış)

2 avuç tel şehriye

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta sarısı

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı mısır nişastası

Tuz

Karabiber

1 tutam dereotu

 

Yapılışı: 

tavuğu kaynatın ve didikleyin, tavuğu haşladığınız suyunu da kenara ayırın. Bir tencereye tereyağını ekleyin, tüm sebzeleri tencereye ilave edip kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Ardından suyunu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya, şehriye ve tavukları ilave edin. Şehriye ve sebzeler pişince, bir kasede yumurta, nişasta, limon suyunu çırpın. Çorbadan bir kepçe bu karışıma alarak ılıtın ve hepsini tencereye ilave edin. Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin ve dereotu serperek servis edin.

 

 

Patlıcanlı Söğürme

 

Malzemeler:

200 gram kıyma

4 adet patlıcan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Üzeri için;

Maydanoz

 

Yapılışı: 

 

4 adet patlıcanı güzelce yıkayıp, ocak üzerinde ya da fırında közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup bıçak yardımı ile doğrayın. Karıştırma kabına alıp, üzerine rendelenmiş 2 diş sarımsak ve az miktarda tuz ilave edip karışımın özleşmesi için elinizle iyice yoğurun. Diğer taraftan bir tavaya 250 gram kıymayı koyup kendi yağında kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip 2-3 dakika kadar soteleyin. Ardından közlenmiş patlıcanları servis tabağına koyup, üzerine hazırladığınız kıyma karışımını ekleyin. Servis tabağının kenarlarını ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip yemeği servis edebilirsiniz.

 

 

 

Domatesli Bulgur Pilavı

 

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan

2 domates rendesi

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz 

Karabiber

1.5 su bardağı pilavlık bulgur

 

Yapılışı:

 Tereyağında soğanları kavuruyoruz. Kavrulan soğana salçayı ekleyin. Salça da kavrulduktan sonra domates rendesini tuzunu ve karabiberini ekleyin. Son olarak bulguru da ekledikten sonra 3 bardak sıcak su ilavesi ile pilav suyunu çekene kadar pişirin.