Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

22

ŞUB'21
Enerjini Değiştir
 
Bunlar gibi birçok cümleyi ne çok hayatımızda barındırdığımızı ve nasıl da bağımlılık haline getirdiğimizi hiç düşünmüş müydünüz?
Nasıl da dilimize pelesenk etmişiz hiç farkında olmadan. Dudaklarımızdan dökülen cümlelerin neredeyse çoğu olumsuzken, nasıl olumlu şeylerin bizi bulmasını bekleyebiliriz?
 
Emek olmadan yemek olmaz hesabı; olumsuz düşünerek de, olumlu şeyler bekleyemezsin hayattan.
 
Kainatta enerji denen bir şey vardır. Hani klasik bir söz vardır ya, 'neyi düşünürsen o olur' diye... Yahut, 'aman iyi düşünelim de, iyi olsun!' gibi...
Veya misafirliğe giderken tatlımızı da alır gideriz ve şöyle söyleriz: 'tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.'
 
Bakın bunlar bir enerjidir... 
 
Gerçekten de hayatta neyi düşünürsen, neyi istersen o olur. Er veya geç gelir, düşündüğün şey seni bulur... 
O yüzden hayatımızdan olumsuz olan her türlü şeyi çıkarmak, yahut en aza indirmeye çalışmak için çabalamak zorundayız. Biliyorum bazı zamanlar, sebeplere bağlı olarak zor gelecek ama zorlukları aşmak da bizim elimizde. 
 
Senden sadece bir günlüğüne dahi olsa sürekli olumlu düşünüp, güzel şeyler söylemeni istesem bunu yapabilir misin? Bir denemeni istiyorum. Sabah uyandığın ilk andan itibaren hiçbir şekilde olumsuz düşünme ve olumsuz tek kelime etme... Oldu ki, düşündün veya söyledin. Enerjini hemen değiştir. Anında başka bir şeye odaklan, ilgilen ve olumsuz enerjiyi dağıtarak, olumluyu çek.
 
Bunu sadece bir gün boyunca yapmayı denediğinde şunu fark etmiş olacaksın, 
'Vay be... Meğer ben gün içinde ne çok olumsuz şey söyleyip, yapıyormuşum. Hiç farkında değilim...'
 
İnanın bunu söyleyeceksiniz. 
 
Bilinçli bir şekilde enerjimizi iyi yöne çektiğimiz zaman, siz de göreceksiniz ki hayatınızda çok büyük farklılıklar olacak. Ummadığınız yerden güzellikler gelecek, istedikleriniz olmaya başlayacak, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
 
Ki, hepimiz elhamdülillah inançlı insanlarız. Dualarla, tevekkülle, teslimiyetle, Allah'a duyduğumuz derin muhabbet ve sevgiyle, ibadetlerimizle, olumlu düşüncelerimizi ve duygularımızı harmanlayıp; hayatı kendimiz için daha yaşanabilir bir konuma getirebiliriz.
 
Denemekten ne zarar gelir ki cümlesini 'olumlama yaparak' uygulamak istersen, hemen şimdi tüm olumsuz şeyleri bir kenara bırak ve kendine yeni bir sayfa açıp, derin nefes alarak, tüm iyi niyetleri kendine çek...
 
Sana, pozitif bir sen yakışır :) 





Anahtar Kelimeler: blog