Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

12

KAS'20
Rabbime Sözüm Var




'İşte öyle Rabbim... Yaratmış olduğun gezegenin içinde kendimize ait küçücük bir gezegen daha bulmak için çabalıyoruz. Çünkü dar geliyor bazen yüreğimize yaşadıklarımız. Daha doğrusu seyircisi ve oyuncusu olduğumuz bu hayatın içinde yaşanan her kötü olaydan mümkün mertebe kaçmaya çalışıyoruz. Kimse kötü olan şeyleri iyiye çevirmeye çalışmıyor.

Peygamberimiz yerde birinin ayağına takılır da düşer diye taşı kaldırırken, biz taş olan yüreklerimizi döküyoruz sokağa. Yanı başımızda birisi ölüyor, yardım istiyor; kulaklarımızı tıkayıp, gözlerimizi kapatıp geçip gidiyoruz. Mesela artık insanlar hayvanları sevmiyor, çiçekleri de, gökyüzünü de.Kimse kimseyi gerçekten sevmiyor, sevmek bazı şeylere yetmiyor. Herkes birbirini kırmanın, incitmenin, ayağını kaydırmanın, kusurlarını açığa çıkarmanın peşinde. Seven sevdiğini hep menfaati için seviyor.

Bunları bana bu asrın insanları düşündürüyor. Çok kötü ve karanlık şeyler oluyor, insanlar çığırından çıkıyor, insanlar şeytanlaşıyor. Şeytan halimize gülüyor, o bizi kıskanır oluyor. Tüm bunların içinde iyiliğe dair en ufacık bir şey gördüğüm vakit sevinçten ağlıyorum. 'Buradasın, ne olur hep burada kal' diyorum iyiliğe. Sonra gökyüzüne bakıyorum, dönüp bir de kalbime. Bazen günahlarım yüzünden siyaha bürünmeye yüz tutan kalbimi, sana ait olan samimi gözyaşlarım ile temizliyorum. Dualarım ile etrafını sıvıyorum, çatlaklarından içeri kötü şeyler sızmasın diye. Ben seni çok seviyorum Rabbim.

Tam seninle dertleşip ağlarken bir el dokunuyor omzuma. 'Belki de insan önce kendinden başlamalıdır kötü olan şeyleri değiştirmek için. Gücünün yettiğince iyiliğe yönelmelidir... Belki de başka bir gezegene gerek yoktur, kendi kalbini gezegenin yaparsan. Belki de nefes aldığın sürece umut vardır; belki iyilik çok uzaklarda değil, kendi içindedir doğru yola varırsan.'

Belki de,'Kuran ve sünnete sarılırsan' ilk önce kendini değiştirirsen, kendini seversen, kendini yenilersen yaşanılabilir olur hayat tüm insanlık adına...
Sözümü tutabilmem için bana muvaffakiyet, güç ve kuvvet verirsen şayet;söz veriyorum Allah'ım inşallah daha iyi bir insan olmak için çabalayacağım. Sen varsan, var olur tüm yokluğundan korktuklarım.

Sana teşekkür ediyorum Rabbim...






Anahtar Kelimeler: Rabbime Sözüm Var