Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

25

MAR'20
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Pratik Çay Tarifi



Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Pratik Çay Tarifi
 

Meyveler ve baharatlar bağışıklık sistemimizi destekleyici özelliğe sahiptir. Özellikle soğuk algınlığının şifası da doğada! Ihlamur, adaçayı, tarçın ve zencefil; kimyasal takviyeler gibi üst solunum yolları rahatsızlıklarında bağışıklık sistemimizi destekler. Bol miktarda sıvı tüketimi ve meyve-sebzelerle desteklenen beslenme biçimi, ellerimizi temiz tutmamız ve kişisel bakımımızı aksatmamız da bizi mikrop ve bakterilerden korur.
 
İşte sizler için hazırladığımız, evinizdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayabilceğiniz, ailecek tüketebileceğiniz, bağışıklık sistemini güçlendiren pratik çay tarifi!
 
Malzemeler
 
1 Limonun suyu
1-2 Çubuk tarcın
1 Dal zencefil
4 Diş karanfil
1 Elma
1 Portakal
1 Tutam ıhlamur
3 Litre içme suyu

  
 
Hazırlanışı
 
İçme suyunu büyük bir tencereye ilave edelim. 1 limonun suyunu sıkıp, kabuğunu soyduğunuz elma ve portakalı dilimleyip suyumuzun içine ekleyelim. Tarçın ve zencefili de ilave edelim. Dilerseniz toz tarçın ve zencefili de kullanabilirsiniz. Toz formda kullanıyorsanız birer tatlı kaşığı ekleyelim. Karanfil tanelerini de içine atıp bir hışım kaynatalım. Karışım iyice kaynayınca ocağın altını kapatıp bir tutam ıhlamur ilave edelim. Ihlamur yoksa adaçayı ya da yeşil çay da ekleyebilirsiniz. Altını kapattığımız ocağımızdan tenceremizi alıp, içine ıhlamuru da ekledikten sonra tenceremizin kapağını kapatıp 10 dakika bekmeleye alalım. Daha sonra bu karışımı süzüp bardaklarınızda servis ederken bal ile tatlandıralım.
 
Afiyet olsun!