Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

27

MAR'19
Gömlek Nasıl Kombinlenir/Giyilir?


 

Gömlek Nasıl Kombinlenir/Giyilir?
 
Kadın giyimde en kurtarıcı parçalardan biri olan gömlekler, her sene olduğu gibi bu yıl da favori kıyafetlerden olmaya devam ediyor. Sezonun trend renkleri ve ekose desenlerin yer aldığı uzun gömlekler ve tunikler ise yılın en çok aranan parçaları. Günlük hayatta rahatlıktan vazgeçemeyen ama şık bir tarza sahip olmak isteyen hanımlar gömlek elbiseleri ve tunikleri tercih ederken, bu yıl renk kartelasını biraz daha geniş tutmayı deneyebilir. 
 
Hangi modeller bu sene moda? 
 
Bu sene yine farklı ve minimal kesimlerde gömlekleri raflarda görmek mümkün olacak. Kravat yaka gömlek elbiseler, balon kollu tunikler, asimetrik kesimli tunikler göze çarpan modeller arasında. Farklı renk ve desenlerden oluşan gömlekler bu sezon vitrinleri süsleyecek gibi duruyor. Bu sene aksesuarların gündemde olduğu da unutulmamalı. İnci detaylı, payet ve taş işlemeli gömlekler ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Düz renk bir gömleğin kol kısımlarındaki inci detayları sayesinde gerek iş hayatınızda gerekse şık bir ortamda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
Gömlek modelleri ve türleri
 
Sonbahar ve kış renkleri olan soft tonlardan oluşan gömlek elbiseler bu yıl daha çok göze çarpıyor. Örneğin kot görünümlü bir gömlek elbiseyi beyaz bir kotla kombinlediğinizde sportif bir sokak tarzı yaratabilirken, ipek ya da şifon bir gömlek elbiseyi boru paça bir pantolonla kullandığınızda daha şık bir tarz oluşturabilirsiniz. 
 
 
Kombin önerileri
 
Tesettür giyimde gömlek kombini yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunuyor. Örneğin; uzun bir gömlek giydiğinizde pantolon tercihinizi boru paçadan yana kullanmanız gerekirken, daha kısa yani diz hizasında bir gömlek tercih ettiğinizde bol paçalı bir pantolon kullanmayı deneyebilirsiniz. Bunların yanı sıra kullandığınız renk ve desen şıklığınız için çok önemlidir. 
 
Beyaz gömlekHer kadının gardrobunda mutlaka olması gereken parçalardan biri de beyaz gömlekler. Hem kulplu kesim, hem de bol kesim olarak, birçok etekle veya pantolonla kombinleyebileceğiniz beyaz gömlekler alışveriş listenizin ilk sırasında yer almalı.
 
Siyah gömlek: Özellikle soğuk havalarda tercih edilen siyah renk kullanımının, en şık kendini gösterdiği parçalardan biri de gömlekler. Hem açık renkli bir alt giyimle, hem de koyu renkli bir pantolonla kombinlenebilecek olan siyah gömlekleri daha şık hale getirmenin yolu ise gümüşi ya da parıltılı takıları kullanmaktan geçiyor.
 
Tunik gömlekGömlek elbiselerin yanı sıra tunikler de tesettürlü hanımların sıkça kullandığı parçalardan biri. Tunikler sayesinde giyim tarzınıza uygun birçok alternatif oluşturabilirsiniz.  Rahat bir gün geçirmek istiyorsanız iki iplik kumaşlardan üretilmiş eşofman görünümlü hoodieler ile sportif bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bu sene ışıltı ve parıltıların moda olduğu düşünülürse bu şekilde işlenmiş hoodieler  günlük hayatınızda kullanabilir ve şık bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Bu tarz tuniklerde özellikle kadife kumaşlar oldukça moda. 
 
Ekose-desenli gömlek: Ekose ya da desenli bir gömlek tercih ettiğinizde eşarp renginiz düz renklerden ya da düz bir gömlek tercih ettiyseniz desenli ya da renkli bir eşarp ile kombinlemeyi tercih edebilirsiniz. Gömleklerinizi özellikle ipek eşarplarla kullanırsanız kendinizi daha hafif ve rahat hissedersiniz. 
 
Nakışlı gömlekIşıltılı takıların moda olduğu bu yıl, takılar sadece küpe, kolye ya da bileklik olmaktan çıkıyor, artık gömleklerin yaka kısmında ya da el bileği kısmında hoş detaylara dönüşen nakış işlemeleri ve broşlar göze çarpıyor. Özellikle düz renk ve klasik kesim gömleklerde daha şık duran nakış işlemeleri önümüzdeki birkaç yıl da bolca göreceğiz.
 





Anahtar Kelimeler: gömlek