Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

30

KAS'18
Makyajsız Güzellik
Makyajsız Doğal Güzellik Nasıl Elde Edilir?
 
 
Günümüzde doğallığın daha ön planda olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Doğal, makyajsız bir görünüm kişiler üzerinde makyajlı halden çok daha natürel ve güzel bir etki bırakabiliyor. Üstelik doğal ürünler kullanarak, hem berrak güzelliğinizi ortaya çıkarabilir, hem de daha sağlıklı bir gün geçirebilirsiniz.
 
Bu yazımızda size, doğal ve doğru ürünlerin kullanılmasının önemini aktarmaya çalışacağız.
 
Öncelikle - doğal ürünler kullanarak daha sağlıklı bir cilde sahip oluyorsunuz. Cildinizi besliyor ve zararlı maddelerden korumuş oluyorsunuz. Bu iki madde bile doğal ürünler kullanmak için başlı başına birer sebep.
 
Hemen akla gelen diğer bir güzel yönü ise, doğal ürünleri kullanmanın daha tasarruflu olması. Bakımınızı doğal ürünlerle yaparak hem sağlığınıza hem de bütçenize olumlu katkı sağlayabilirsiniz. Bakımlı olmak için kullanabileceğiniz doğal ürünleri aşağıda açıklamaları ile bulabilirsiniz.

 

 

 

  1. Gülsuyu: Mis gibi taze gül yapraklarının damıtılmasıyla elde edilen gül suyu, ülkemizde hem kolay bulunabiliyor olması hem de kalitesi ile ön plana çıkıyor. Doğal cilt bakım ürünlerinden biri olan gülsuyunu güvenle kullanabilir, cildinizde yarattığı yumuşaklık hissini gün boyu hissedebilirsiniz. Yaşlanma karşıtı olmasının yanı sıra, fazla oluşan yağı ve kiri temizler. Cildin gerginliğini alır, cilde parlaklık verir. Kızarıklığı giderir.
     
  2. Hint Yağı: Hint yağı bitkisinin tohumlarının ezilmesi sonucu ortaya çıkar. Sarımsı renktedir. Doymamış yağlar açısından zengindir. İsminden de anlaşılacağı gibi Hindistan’da ve Afrika’da üretilir. En çok rağbet gördüğü ülke yine Hindistan’dır.

Özellikle saça uygulanır ve cilt çatlaklarına da iyi geldiği bilinmektedir. İçerisinde bol bol antioksidan barındırır.

 

  1. Soda: Maden suyunu cilt bakımı uygulamalarında güvenle kullanabilirsiniz. Maden suyu, içeriğindeki mineraller ile cildi tazeler, gözenekleri sıkılaştırır ve resmen bir tonik etkisi yaratır. Açıp yarım bıraktığınız soda şişelerini artık direkt çöpe atmazsınız sanıyoruz.

 

  1. Nem Banyosu: Çok kolay, yumuşak bir yüz havlusunu sıcak suda bekletin, ılık bir havlu hazırlayın, temiz cildinize kısa aralıklarla masaj yaparak uygulayın. Hemen farkı hissedeceksiniz. Ardından nemlendiricinizi uygulayın. Özellikle sizi kış aylarında egzamalardan koruyacaktır.

 

  1. Uyku Düzeni: Günde ortalama kaç saat uyuyorsunuz? Düzenli bir uyku grafiğine sahip misiniz? Stres, dönemsel hastalıklar uyku düzeninizi bozabilir fakat siz mümkün olduğunca aynı aralıkta ve ortalama 8 saat uyku almaya çalışın. Hatta bunu biraz daha detaylı inceleyelim.  14 -17 yaş aralığı için tavsiye edilen uyku süresi ise 8 ila 10 saat, ergenlik döneminin sona erip yetişkinlik döneminin başladığı 18 yaşından 64 yaşına kadar olan yaş aralığındakiler için 7-9 saat, 65 yaşını geçenlerin 7 ila 8 saat arasında uyuması gerekiyor. Aldığınız fazla uyku ya da uykusuzluk sizin görünümünüze hemen yansıyacaktır. Halsiz solgun düşük bir yüz, şişlik ya da morluk… Siz siz olun değiştirebileceğiniz faktörler için kontrolü ele alın. Erken saatte yatarak, akşamüstü ağır şeyler yemeyerek, uyku için lavanta vb kokular kullanarak düzeninizi oturtabilir ve doğal güzelliğinize kavuşmak için bir adım daha atmış olursunuz.

 

  1. Doğru Cilt Bakım Ürününün Kullanılması: Her kadının cilt tipi farklı, doğal bakım için doğru bir sistem kurabilmek için öncelikle cilt analizini yaptırmalısınız. Günümüzde hem cilt hem de saç analizini AVM’lerdeki çeşitli kozmetik markalarının çatısı altında, ya da özel eczanelerde yaptırabiliyorsunuz. Bunun için lokal haberleri ve duyuruları takip ederek en yakın zamana böyle bir analiz için fırsat yaratabilirsiniz. Yağlı, hassas, kuru ya da karma bir cildin ihtiyaçları ve kullanması gereken ürünler birbirinden farklı olacaktır.
     
  2. Cildin Güneşten Korunması: Güneş cildimize, saçımıza bize bütünüyle yararlı, onda kesinlikle bir şüphe yok. Avuç içimizi günde 15 dk güneşe çevirmek, bebeklerimizi gündüz dışarı çıkarmak yapmamız gerekenler arasında. Fakat 40 derece sıcakta eğer bir güneş koruyucu sürmeden dışarıda vakit geçiriyorsak, bunun doğru olmadığını belirtmeliyiz. Cilt tipine göre ideal faktörü belirleyip, güneş koruyucularını mutlaka sürmeliyiz.Ayrıca, dermatologlar, güneş kremini seçerken "geniş spektrumlu" etiketli ürünleri tercih etmek gerektiğini belirtiyor. Hem kırışıklıklara, hem güneş lekelerine sebep olan UVA ışınlarına ve hem de cildi yakan UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan ürünler tercih etmek daha akılcı olacaktır. Böylece hastalıklardan ve güneş lekelerinden cildimizi savunmuş oluruz.


    Ev Yapımı Doğal Maskeler

    Gündelik hayatın getirisi stres, yorgunluk, cilt lekeleri ve solgunluk gibi şikayetlerinizi ortadan kaldıracak; cildinizi ihtiyacınıza göre canlandırıp yenileyecek tamamen doğal maskeleri, evinizde ki malzemelerle kolaylıkla yapmanız mümkün. Makyajsız doğal ve güzel bir cildin sırrı bu maskelerde!

    Bal Maskesi
    Cildinizde ki pürüzleri, alerjik tanelenmeleri yok etmek ve canlılık kazandırmak istiyorsanız bu maske tam size göre! Yapımı çok kolay ve maliyetsiz olan bu maskeyi, haftada iki kez denediğinizde fark edilir değişikliği gözlemleyeceksiniz.

     Malzemeler: 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 damla taze limon suyu

    Hazırlanışı: Yumurtanın beyazını bir çatal yardımıyla köpük haline gelene kadar karıştırın. İçine bir damla limon suyunu ve balı ilave edin ve malzemelerin birbirine iyice karıştığından emin olun. Elde ettiğiniz karışımı bir parça pamukla göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. 10 dakika beklettikten sonra maskeyi durulayabilirsiniz. Cildinize aynı zamanda gerginlikte kazandırcağından hafif bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.


    Elma Maskesi

    Eğer havalardan şikayetçiyseniz ve yağlı bir cildiniz varsa elma maskesi size çözüm sunacak. Ciltteki yağlılık hissini anında azaltıp uzun vadede yağlanmayı önler, canlandırır ve temizler.

    Malzemeler: 1 elma, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı bal

    Hazırlanışı: Kabukları soyulmuş 1 elmayı rendeleyin, yoğurdu ve balı rendelenmiş elmaya ekleyin ve yüzünüze sürün. 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

    Yağ Maskesi

    Kuru ciltleri canlandıracak ve ışıltı katacak, yüzde ki gerginlği giderecek bir maske tarifi bu. Uyguladıktan sonra is ciltte ki yumuşaklık anında farkedilir düzeyde. Hemde evde sürekli bulunan tek bir malzemelyle sağlamak mümkün. Zeytinyağı!

    Malzemeler: 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Hazırlanışı: Zeytinyağını bir cezvede ya da mikrodalga fırında az miktarda ılıklaştırın. Minik bir havluyu yağa batırıp yüzünüzün üzerine koyun. İsterseniz kağıt havlu ya da peçete de kullanabilirsiniz. 15 dakika kadar bekleyip yıkayabilirsiniz.

    Salatalık Maskesi

    B vitamini ve C vitamini deposu olan salatalığın cilde faydaları en eski zamanlardan beri bilinir. Hatta o kadar popülerdir ki göz ardı edilir. Görmezden gelinmemesi gereken salatalık, hem gıda olarak tüketildiğinde hem de cilde uygulandığında, cildinizi taze ve dengeli renk tonlamasına ulaştıracak en etkili çözüm. Gün aşırı uygulayabileceğimiz bu maske için sadece tek bir malzemeye ihtiyacınız var.

    Malzemeler: 1 adet orta boy salatalık

    Hazırlanışı: 1 adet salatalığı kabuğu ile birlikte rendeleyin ve macun kıvamına gelene kadar ezin. İsteğinize göre gözlerinizin üzerine koymak için iki dilim ayırabilirsiniz. Macun haline getirdiğiniz salatalığı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekleyin. Soğuk suyla durulayın. Kuru bir cildiniz varsa her zaman kullandığınız nemlendirici kremi uygulayın. Hem kendinizi hem cildinizi ferah hissettirecek ve cildinizi neme kavuşturacaktır.

    Minik güzellik sırrı: Tüm bu maskeleri uyguladıktan sonra cildinizi yıkayıp bir pamuk yardımıyla gülsuyunu en son adımda, tonik olarak uygulayın ve kendi kendine kurumasını bekleyin. Harika kokusu ve canlandırıcı özelliği ile cildinize güzel bir yumuşaklık verecektir.

 






Anahtar Kelimeler: