Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

Karnavas Bezi Runner 0001-03 Mürdüm Sarı

ÜRÜN DETAY
İADE KOŞULLARI

ÜRÜN KODU :

698441

RENK :

Mürdüm Sarı

Sarı renktedir.
40 Kadının ve Karnavas Dokumasının Söyleyecek Çok Sözü Var
Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum, Anadolu, Kafkaslar ve Orta Asya arasında adeta kültür köprüsü olmuş. Bu sebeple de birçok alanda kültür mirası eser ve değerler günümüze kadar ulaşmış. Erzurum’un Olur ilçesi Ormanağzı (Karnavas) Mahallesi’nde dokunan Karnavas Bezi de Orta Asya Türk motiflerini yansıtan en önemli ürünlerden biri. Karnavas Bezi, genelde kadınların dış örtü bezi ve özellikle de başörtüsü olarak kullanıldığı bir tür pamuklu dokumadır.
Karnavas Bezi’nde kullanılan Orta Asya kökenli motiflerin her birinin bir anlamı ve duası var. Örneğin su yolu denilen motif vardır çünkü su hayattır. Koç Boynuzu motifi kullanılır Orta Asya esintisini hissettirir size. Göz motifi nazar boncuğu gibidir, nazara karşı korusun diye. Daha bunlar gibi birçok motif daha bulunuyor.Bizlerde @sefamerve olarak unutulmaya yüz tutmuş bir kültürün yeniden hayat bulması için sizlerinde duyması bilmesi için sıvadık kollarımızı...
Kısacası, ‘bir elin nesi var iki elin sesi var. 40 kadının ve Karnavas dokumasının ise size söyleyecek çok sözü var.

Made in Türkiye

ÜRÜNÜN SIZE TAHMINI ULAŞMA TARIHI

Diğer Ülkeler


01 Mayıs Çarşamba-03 Mayıs Cuma

Sefamerve Tarafından Gönderilecektir.

Sipariş ettiğiniz ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iade etmek isterseniz, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Abiye ürünlerinde bu süre 24 saattir. İade etmek için sitemiz üzerinden sefamerve kullanıcınız ile giriş yapıp iade kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

İade ile ilgili ayrıntılı bilgi için YARDIM - DESTEK bölümünden İade ve Sipariş İptal bölümüne tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

MİKTAR :
$172.00

$50.99
RENK SEÇENEKLERİ
ETIKETLER