Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

06

NİS'23
Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz?


Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz?

Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz?

Vücut tipinize göre nasıl giyinmeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, size yardımcı olmak üzere buradayız. Bu makalede, farklı vücut tiplerini ve nasıl giyinilmesi gerektiğini ayrıntılı olarak açıklayacağız. Bazen alışverişe çıktığınızda aradığınız elbiseyi bulup size uygun olup olmadığını görmek için deneme salonuna gittiğinizde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Bu hayal kırıklığını önlemek için vücut tipinizi daha iyi analiz etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Vücut yapınızı tam olarak tanıdığınızda hayalinizdeki görünümü sergilemek daha kolay hale gelecektir. Sonuç olarak, çeşitli vücut tiplerini anlamak ve hangi vücut tipine sahip olduğunuzu belirlemek çok önemlidir. Bu nedenle, vücut tipinize göre giyinmeyi öğrenmek için yazımızı okumanızı öneririz.

Vücut Şeklinizi Nasıl Belirlersiniz?

Vücut tipinize göre nasıl giyineceğinizi bilmek önemlidir. Öncelikle vücut şeklinizi öğrenmelisiniz. Yazımızda kısaca bahsedeceğimiz vücut tipleri için vücut silüetiniz de belirleyici bir faktördür. Bununla birlikte, kıyafet seçerken bazı önemli noktaları göz önünde bulundurmak, vücut şeklinizi doğru anlamak kadar önemlidir.

 

  • Omuzlar: Omuzlarınızı ölçmek problem haline gelebilir çünkü metreyi düz tutmaya çalışırken omuzlarınızın etrafından geçirmek zordur. Yakınınızda bulunan, başka birinin size bu konuda yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Bir omzun ucundan başlayarak mezuranın ucu aynı omuzda birleşene kadar zıt yöne doğru ilerletin. Mezuranın omuza çok yakın yerleştirilmesi gerektiğini unutmayın. Böylece omzunuzun ölçüsünü en geniş noktadan almış olacaksınız.
  • Bel: Öncelikle, kambur durmamalı veya karnınızı içeri çekmemelisiniz. Mümkün olduğu kadar dik durarak göbek deliğinizin üstünde ve göğüs kafenizin altında bulunan bel hattınızın en ince kısmından başlayın. Yana doğru eğilerek büküldüğümüz noktayı belirlemek de bel çizgisini bulmak için bir başka yöntemdir. Genelde göbek deliğinizin altında giyinmeyi tercih ediyorsanız mezurayı karnınızın etrafına sardıktan sonra ucunu başlangıç noktasına getirerek bel ölçünüzü alabilirsiniz.
  • Göğüs: Ölçü almaya başlamadan önce dik durmalı ve göğüs ölçünüzü en geniş noktadan almalısınız. Mezuranın bir ucunu göğsünüzün en geniş kısmına yerleştirin ve omuzlarınızın altından başladığınız yere kadar sararak getirin. Artık göğüs ölçünüzü biliyorsunuz. Mezurayı, göğsünüzün üzerinde çok sıkı tutmadığınızdan ve bastırmadığınızdan emin olun; baştan sona göğsünüzün etrafına sarmanız yeterlidir.
  • Basen: Basen ölçünüzü belirlemek için kalçanızın en geniş kısmının çevresini ölçün. Kalçanın bir tarafından başlayarak mezuranın ucunu başlangıç noktasına geri getirin. Mezuranın baştan sona düz durduğundan emin olmak için bu denemeyi bir ayna karşısında yapmanızı öneririz.

 


Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz? Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz?

Elma Vücut Tipi için Kıyafet Seçimi

Elma vücut tipine sahipseniz yapmanız gereken tek şey bel hattından aşağısına odaklanmaktır. Vücut tipinize göre giyinirken anahtar kelime uyumdur. Dar veya aşağıya doğru daralan alt giyim parçaları, belden aşağıya doğru düz bir çizgi oluşturamaz. Bu modellerin çoğu zaman tesettüre uygun olmadıklarından da bahsetmeliyiz. Uzun ve ince bir görünüm elde etmek için geniş paçalı veya kloş modeller tercih etmenizi öneririz.

Tunikler gibi uzun, dökümlü giysiler veya robalı üst parçalar sorunlu bölgeleri gizlemek için harikadır. Ayrıca uzun ceketler ve blazerler da mükemmel seçimlerdir. Kruvaze ceketler görünümünüze ekstra hacim katacağından, tek sıra düğmeli ceketler tercih etmelisiniz. Diğer kısa üst parçaları da çok dar olmamak kaydıyla eteklerle kombinleyebilirsiniz.

Gömlek veya bluz gibi kısa üst parçalar bol olmak kaydıyla eteklerle giyilebilir. Fakat bu üst parçaların uç kısımlarını etek veya pantolonların içine sokmak, beli vurguladığı için elma vücut tipinde düz bir görünüm oluşturmayacaktır. Elma vücut tipine göre giyinirken tesettür etek takımları da tercih edebilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipine Uygun Giyinme

Bel kıvrımı belirgin, kalçalarınızın genişliği ve göğüs çizginiz aynı ise kum saati vücut tipine sahipsiniz demektir. Kum saati en çok arzu edilen vücut şekli olsa da kıvrımlarınızı gizlemek biraz zor olabilir. Kum saati şeklindeki vücut tipinize göre giyinirken, bel/basen kıvrımınızın görünür olmasından kaçınmak gerekebilir.

Kemerli trençkotlar ve ceketler gibi belinizi vurgulayan ve vücut hatlarınızı ön plana çıkaran her türlü giysi ve aksesuardan kaçınmanız gerekir. Uzun dökümlü üstler, A-kesim elbiseler, boyfriend blazerlerların yanı sıra etekler ile kısa üst parçalar veya ceketler tercih edebilirsiniz. Vücudunuzu ön plana çıkaracakları için maksi elbiseler giymekten kaçınmanızı öneririz.

Armut Tipi Vücut İçin Kıyafet Seçimi

Armut vücut tipine sahipseniz vücudunuzun alt kısmı ön plandadır. Alt bedeniniz üst bedeninizden daha geniş görünüyor demektir. Armut tipi bir vücuda göre giyinmek tesettürlü kadınlar için zor olabilir çünkü bel kıvrımınızı ortaya çıkarmadan kalça ve basenlerinizin daha ince görünmesini sağlamak isteyebilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu armut vücut tipinde göğüs kısmı daha küçüktür, bu sayede üst giyimde daha fazla seçenek bulmanız mümkündür. Robalı üst giyim ürünlerini ve gömlekleri, uçuşan etekler ile denemekten çekinmeyin. Ayrıca yüksek belli kloş etekler de size çok yakışacaktır! Geniş elbiseler ve ceketler alt vücudu gizleyeceği için mükemmel seçimlerdir.

Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Giyinme

Dikdörtgen vücut tipine uygun şekilde giyinmek, çoğu vücut tipinde olduğundan daha kolaydır, bu yüzden dikdörtgen vücut şekline sahip tesettürlü bir bayansanız gerçekten şanslısınız demektir! Daha ince gösterilmesi gereken bir ana bölge yoktur ve bu vücut şekil için her model giysiler uygun olacaktır. Dikdörtgen vücut şekli, aşağıya doğru düz inen bir vücut formuna sahip oldukları için maksi elbiseleri kolayca giyebilirler. Gömleğinizi eteklerin ve geniş paça pantolonların içine sokarak da tesettüre uygun bir görünüm oluşturabilirsiniz. Dikdörtgen vücut tipine göre giyinirken tesettür pantolon takımlarını da tercih edebilirsiniz. Düz kesimli elbiseler de vücut tipiniz için mükemmel seçimlerdir çünkü bu modeli en iyi taşıyan vücut şekline sahipsiniz!


Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz? 

Ters Üçgen Vücut Şekline Göre Kıyafet Seçimi

Ters üçgen vücut şeklinde en ön planda olan kısımlar omuzlarınız veya göğüslerinizdir. Ters üçgen vücut tipi ile atletik bir görünüme sahip olabilirsiniz. Omuzlarınız basenlerinizden önemli ölçüde daha geniştir. Basenleriniz omuzlarınızdan çok daha dar olduğu için herhangi bir kot pantolon veya uzun eteği bir üst parça ile giyebilirsiniz. Bununla birlikte, üst vücudunuza yalnızca biraz boyut katmak veya keskinleştirmek gerektirdiğini unutmayın. Üstte daha koyu renkler ve alt parçalar için daha açık renkler giymeyi tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde geniş paça pantolonlar, slouchy ve mom jean pantolonlar da size çok yakışacaktır.

Vücut tipinize göre giyinmeyi öğrenmek zaman alabilir ve vücut şeklinizi belirledikten sonra ona uygun şekilde giyinmeniz gerekir. Bu yazımızda vücut tipinize göre giyinmenin önemine değindik. Sefamerve, ağırlıklı olarak tesettürlü bayanlara hitap eden bir online giyim mağazasıdır. Feraceden tesettür abiye modellerine kadar tesettürlü bayanlar için her türlü ürün çeşidini bünyesinde barındırmaktadır. Daha fazla fikir için online mağazamıza göz atmayı unutmayın.