Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

31

MAR'22
Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan oruç ayı Ramazan-ı Şerifimiz, İslam alemi ve tüm insalık için mübarek olsun.
İslamın beş esasında biri de Ramazan ayında oruç tutmaktır. Oruç, niyet ederek tan yerinin ağarmaya başlamasından (imsak vaktinden) itibaren güneş batıncaya kadar yememek, içmemek ve cinsel ilişkiden uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir.
 
Ramazan ayı, insanlara yol  gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an' ın indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya erişirse onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa tutamadığı günleri başka günlerde kaza etsin. (Bakara, 2/185) 
 
Ramazan ayı rahmet ve bereketiyle gelir, bu bereket insanlar tarafından maddi ve manevi olarak hissedilir. Ramazan sevinci sarar tüm müslümanları, Ramazan hilalinin görülmesiyle karşıladığımız  Ramazan’ı , iftar neşesi, kandilleri kuşanan camileri, teravih namazları, mukabeleler, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi  ile ve sonunda bitmesinin getirdiği hüzün ile uğurlarız her sene. 
 
İlk Oruç Ne Zaman ?
2022 yılında Ramazan;  
Cuma günü  ilk teravih namazı kılınacak, 1 Nisan Cuma’yı 2 Nisan Cumartesi’ye bağlayan gece ilk sahura kalkılacak ve 2 Nisan Cumartesi Ramazan ayının birinci günü ilk iftar yapılacak.
 
1 Mayıs Pazar 2022 Ramazan ayının son günü Arefe, 2 Mayıs Pazartesi günü teşrifi ile müşerref olacağımız mübarek Fîtr Bayramının 1. Gününü idrak edeceğiz.
 
Hz. Peygamber (s.a.v.), bütün ibadetler gibi orucun da insan davranışlarını düzenleyen yönlerine işaret eder;
"Oruç bir kalkandır. Oruçlu saygısızlık yapmasın, ahlaksızca konuşmasın. Eğer biri kendisiyle sataşmaya veya dalaşmaya kalkarsa iki defa "Ben oruçluyum desin.'' Bu can bu tende tutan Allah'a yemin ederim ki oruçlunun ağız kokusu Allah nezdinde misk kokusundan daha hoştur.” buyurmuştur.
Buhâri, Savm, 9; Müslim, Sıyam, 30