Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

01

NİS'20
Evde Pet Şişelerle Saksını Kendin Yap!


 

Evde Pet Şişelerle Saksını Kendin Yap!

Hem kullanışlı, hem ekonomik hemde uyumlu tasarımlarıyla kendin yap fikirlerini değerlendirmenin tam zamanı!
Evimizde bolca zaman geçirdiğimiz, ayrı iken bir olduğumuz bu günleri daha olumlu ve verimli geçirmek üzere, artık maddelerle ve kullanmadığımız ürünlerle yeni bir şeyler ortaya çıkararak üretime katkıda bulunabiliriz.  
 
Kendin yap fikirleri arasında, en kolayların başında saksılar geliyor. Evimizde kullandığımız plastik şişeler hem renklendirilebilir hem de çok amaçlı kullanılabilir.
Üstelik alacağımız bitki tohumları ile kendi salatanızı kendiniz yetiştirebilirsiniz.
Bizim 2 hafta önce diktiğimiz maydanoz ve feseleğenler filizlendi bile!

  
 
Yapılışı: Pet şişeleri ister ortadan ikiye kesip alt tarafını kullanın isterseniz de yatay biçimde tutup ortasında bir oyuk açarak kullanın. Saksıları koymak için alanınız yoksa baş ve son kısımlarından delerek kalın iplerin ya da çeşitli tellerin yardımıyla balkonunuzun iç kısmına asabilirsiniz. Elbise askıları da saksıları asmak için pratik ve kullanışlı bir yardımcı olacaktır.  Yoğurt kablarını da saksı olarak kullanabilirsiniz.
Yaptığınız saksıların dışını değişik renkte yün ipliklerle sararak ya da boyayarak ev içi dekorasyonunuza da uyumlu hale getirebilirsiniz.
Biz saksıları doldurmanız için toprak kullanmanızı tavsiye edeceğiz. Çocuklarınızla birlikte yapacaksanız pamuk da güzel bir alternatif :)