Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

25

MAR'20
Evde Doğal Dezenfektan Yapımı


 

Evde Doğal Dezenfektan Yapımı
 
Günümüzde kullana zorunluluğumuz olan yaygın dezenfektanlar hayatımızı bakteri ve mikroplara karşı daha güvenli hale getirirken, evimizde yapabileceğimiz antibakteriyel özelliği en yüksek sıvı sabun, dezenfeksiyon özelliği olan çamaşır ve bulaşık detarjanı yapımı bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz!
 
Aldığımız ürünler yanımızda taşıma ve pratik olması özelliği ile hayatımızı kolaylaştırıp güvenli sterilizasyon sağlarken, evde hazırlayacağımız ürünler de sağlığımız için virüslere karşı kalkan oluşturur.
 
Dezenfeksiyon için kullanabileceğiz doğal ürünlerin başında: Sirke, karbonat, kaya tuzu, turşu tuzu, çay ağacı yağı, karanfil yağı, biberiye yağı, defne yağı, kekik yağı geliyor.
 
Karanfil
 
2-3 litre suyu tencereye alalım. 4-5 diş karanfili ezip bu suyun içinde kaynamaya bırakalım. Bir hışım kaynadıktan sonra karanfilin kokusu, özü suya karışacaktır. Ilıklaşan suyu süzelim ki karanfilin odunsu parçaları kalmasın.
Bu suyun içine dilediğiniz sıvı detarjanı ekleyip; cam, mermer, ahşap, yüzey temizliğinde kullanabilirsiniz. 
 
Karbonat
 
Hamur işi yapımında da kullandığımız karbonatı çok amaçlı olarak çamaşır ve bulaşık makinalarımızın, detarjan gözüne 1 çay kaşığı ekleyerek, antibakteriyel özelliğini arttırabilirsiniz. Karbonatı aynı zamanda yüzeyleri temizlerkende, temizleme suyunuza 1 çay kaşığı ekleyerek kullanabilirsiniz.


  
 
Kaya Tuzu ve Turşu Tuzu
 
Kullandığımız çamaşır ve bulaşık makinalarına ekleyeceğimiz 1 tatlı kaşığı kaya ya da turşu tuzu, deniz suyu etkisi oluşturarak, kullandığımız deterjanların dezenfeksiyon özelliğini arttırır. Eğer evinizde bu tuz türleri yoksa normal tuz da kullabilirsiniz. Yüzey temizleme suyunun içine de ekleyebilirsiniz.
 
Sirke
 
Bizim sizlere ilk tavsiyemiz, beyaz sirke olacak. Fakat beyaz sirkeniz yoksa elma ya da üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz. Sıvı el yıkama sabunlarımızın içine 1/3’ünü sirke ile dolduralım, bu şekilde ellerimizi mikroplardan arıtma özelliğine sahip bir sabun elde etmiş oluruz. Aynı şekilde uygulamayı sıvı bulaşık deterjanımıza da uygulayabiliriz bulaşıklarımız hem daha parlak hemde mikroplardan arınmış olacaktır. Sıvı sabun ve sirke karışımını kullandıktan sonra ellerimizi nemlendirmeyi unutmayalım. Dilerseniz çamaşır ve bulaşık makinanızın deterjan gözüne 1 yemek kaşığı sirke de ekleyebilirsiniz. Deterjanların antibakteriyel özelliğini güçlendirir. Aynı şekilde, temizlik yapacağımız suyun içine de 1 yemek kaşığı beyaz sirke eklerseniz temizlik yaparken hem mikroplardan kurtulmuş hemde evinizde ışıl ışıl parlamasını sağlamış olursunuz...
 
 
Sabunsuz Yüzey Temizleyici Dezenfektan Tarifi
 
3 litre su
2 damla çay ağacı yağı ya da biberiye yağı
2 damla karanfil yağı
2 damla defne yağı ya da kekik yağı
3 yemek kaşığı beyaz sirke
 
Suyumuzun içine tüm malzemeleri ekleyelim. Yüzey temizleyicimiz hazır!
Deterjanla temizliğe alternatif olarak gün aşırı kullanılabilir.