Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

05

MAR'19
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ortaya çıkış hikayesi trajik olsa da dünyanın dört bir yanında kutlanan, hanımların haklarının ve gücünün önemini hatırlatan özel bir gün. Kökeni ise 1900'lü yılların başında Amerika’da, hak ettikleri değerin arkasında duran hanımların farkındalık oluşturmasıyla başlıyor. Hanımların gerek sosyal gerek siyasi yaşamda; iş ve aile yaşamında hayatımızda kapladığı yerin önemini vurgulamak amacıyla Dünya’da ve Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, coşkuyla kutlanıyor.
 
Kadınların Toplumdaki Rolünün Değişimi
 
Türk kültüründe anaç tavırları ve şefkatli doğalarıyla "ana" ve "bacı" figürleriyle özdeşleştirilen hanımların her zaman hak ettikleri değeri gördüklerini söylemek ne yazık ki mümkün değil. Hanımlar bu topraklarda çok fazla eşitsizlikle ve haksızlıkla mücadele etmek zorunda kaldı. Türkiye'de sözde fırsat eşitliğini ve özgürlüğü savunan geniş bir kitle, uzun yıllar boyunca başörtüsü takan hanımları yaftalamaktan ve onları hayatın her alanından dışlamaktan çekinmedi. Başörtüsü üzerinden kişilikleri, deneyimleri, bilgi birikimleri ve en temel hak ve özgürlükleri yok sayıldı hatta eğitim haklarından mahrum bırakıldı, iş hayatında hor görüldüler. Liselere, üniversite kampüslerine, kamu kurumlarına baş örtüleri gerekçe gösterilerek kabul edilmedikleri için en temel haklarını kullanamayan, toplumsal hayata ve üretime dahil olamayan hanımlar Türk toplumunun kanayan yarası oldu. Annelerimizin, kız kardeşlerimizin en kişisel seçimlerine bu denli müdahale edilmesi insan hakları açısından büyük bir eşitsizlikti, buna rağmen birçok tesettürlü hanım bu zorluklara boyun eğmedi. Artık başörtülü hanımlar hayatın her alanında seslerini daha güçlü çıkarabilseler de geçmişte yaşanan acılar asla unutulmadı. Günümüzde gerek iş dünyasında gerekse sosyal hayatta benliğinden ödün vermeden başarıdan başarıya koşan tesettürlü hanımlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile evrensel düzeyde kadın haklarına sahip çıkıyor. 
 
Başarıdan Başarıya Koşan Tesettürlü Hanımlar
 
Tesettürlü hanımlar günümüzde modadan bilime, sanattan dekorasyona, siyasetten spora hayatın birçok alanında göz kamaştıran başarılar elde ediyor. Liselerde, üniversitelerde, kamu kurumlarında başörtülü bireylere tanınan fırsat eşitliği sayesinde artık geçmişte tesettürünü bozmamak için eğitiminden vazgeçen hanımların yerini, yüksek eğitimli ve son derece donanımlı tesettürlü iş kadınları alıyor. Benzer şekilde eskiden kamu dairelerinde çalışmasına izin verilmeyen tesettürlü hanımlara tanınan eşit haklar sayesinde daha çok tesettürlü hanım memurluk, öğretmenlik, doktorluk gibi görevlerde bulunabiliyor. Mecliste milletvekili ve bakan konumlarında görev alıp kendilerini seçen halkı temsil edebiliyor.
 
En doğal haklarından biri olan eğitim ve iş alanında tesettürlü hanımların yaşadığı zorlukların son bulması, kendilerini geliştirmesi için gereken motivasyonu da artırıyor. Başörtüsünün manevi değerini yüreğinde taşıyan hanımlar başarıya giden yolda yaşam tarzından ödün vermek zorunda kalmadan emin adımlarla ilerleyebiliyorlar. Öte yandan tesettürlü hanımlar üzerinde geçmişte oluşturulan psikolojik baskının hala sürdüğünü söylemek mümkün. Tesettürlü hanımların, başarıya ulaşabilmeleri için toplumdaki genel geçer yargılara ve olumsuz söylemlere kulak tıkamaları şart. Bunun için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu ile kendinizi harekete geçirebilirsiniz. Ertelediğiniz veya gerçekleştiremeyeceğinizi düşündüğünüz hayallerinize adım atmak için size ilham verecek başarı öykülerini okuyun. Yalnız olmadığınızı ve istediğinizde başarabileceğinizi görün. Hedefleriniz sandığınız kadar uzak değil!
 
Oya Okur Erciyeş'in İlham Veren Başarı Öyküsü
 
Oya Okur Erciyeş'in hikayesi, yeni başarılara imza atmayı hedefleyen tesettürlü hanımlara ilham oluyor. Demirci bir babanın ve ev hanımı bir annenin çocuklarından olan Oya Okur Erciyeş, Kanada'ya yerleştikten sonra Türkiye'den getirttiği kumaşlarla kendisi için tesettür kıyafetleri dikmeye başlıyor. Aynı zamanda moda tasarımı eğitimi alan Oya Hanım, Türkiye'deki tesettürlü hanımların giyim alanındaki seçeneklerinin kıtlığını fark ediyor. Çoğunlukla tasarım kaygısı taşımayan ve ihracat amaçlı üretilen kıyafetlerin sadece yüksek gelir seviyesine sahip tesettürlü hanımlara hitap ediyor olması, maddi durumu yeterli olmayan hanımların bu kıyafetlere ulaşamaması Oya Hanım'ın dikkatini çekiyor. Fıtraten farklı giyinmeye ve kendine özen göstermeye meyilli olan hanımlara uygun fiyatlı ürün seçenekleri sunarak her gelir seviyesindeki tesettürlü hanıma çeşitli giyinme imkanı sağlamak isteyen Oya Hanım, bu projesini ünlü bir iş adamı olan ağabeyi Mehmet Okur'a anlatıyor. Kardeşinin Türkiye'de kalması için bu projeye onay veren Mehmet Okur'un belirlediği 3 aylık hedefin 3 katına çıkmayı başaran Sefamerve, tesettürlü hanımlar için ucuz şıklığın adresi oluyor. Ucuz kelimesi, bazılarının aklında kalitesiz ve avam çağrışımları yapıyor. Ancak Oya Hanım'ın ilk yıllardaki mücadelesi de tamamen bu konu üzerine... Kendisi giymeyeceği hiçbir ürünü satışa sunmamayı prensip haline getiren Oya Okur Erciyeş, hem genç kızların hem de yetişkin hanımların tesettür giyim alanındaki ihtiyaçlarını, tesettür ölçüsüne uygun şekilde karşılamayı hedefliyor. Sosyal hayata ve iş dünyasına katılımı artan tesettürlü hanımlar da giyimine ekstra özen göstermeye başlayınca bu noktada doğan ihtiyacı keşfeden Oya Okur Erciyeş, ofis giyimine dair tesettürlü hanımların ihtiyacını karşılayacak koleksiyonlarla Sefamerve'nin ürün gamını genişletiyor. Oya Okur Erciyeş'in e-ticaret alanındaki başarı öyküsünde sosyal medyanın katkısı da çok büyük. Facebook'u en etkili şekilde kullanarak e-ticaret alanında gelişim gösteren ikinci büyük Türk şirketi olan Sefamerve, bu yolculuğa sadece 5 kişilik bir ekiple başlamış. Şimdi ise 160'ı aşkın çalışanıyla tesettürlü hanımların şıklığına şıklık katmaya devam ediyor.
 
Tesettürlü Şıklığın Adresi Sefamerve 
 
Gittikçe büyüyen bir aile olan Sefamerve'nin tesettüre uygun şık tasarımları ile hem iş dünyasında hem de günlük hayatta stil sahibi olmanız çok kolay. Sıradan bir günde rahat ve sportif takımlarla gün boyu konforlu olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Mezuniyet balosu, nişan, düğün, özel davet gibi özel günlerde hanımların ruhunun aradığı zarafeti sunan tesettür abiye modelleri, çıtçıt şal, akıllı eşarp, tesettür bone gibi özgün başörtüsü tasarımları ve tesettür hırka, tunik, etek, bluz, kap, ferace gibi tesettürlü bir hanımın ihtiyacı olan her tarzdaki kıyafeti Sefamerve'nin geniş ürün yelpazesinde bulabilirsiniz.
 
Hanımların gücünü kutlayan ve fırsat eşitliğinin önemini vurgulayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sizin için bir milat olabilir. Oya Okur Erciyeş'in başarı hikayesinden ve daha birçok tesettürlü hanımın farklı sektörlerde attığı başarılı adımlardan örnek alın ve siz de hedeflerinize ulaşın! Doğru yoldan ayrılmadan, kendi sınırlarınızı kendiniz belirlediğiniz bir gelecek sizi bekliyor. Bu zamana kadar sizi durduran ne varsa boş verin. Kalbinizin sesini dinleyin ve asla hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Unutmayın ki Sefamerve de bir hayaldi. Şimdi ise tesettür modasına yön veriyor. Tesettürlü hanımların giyim ve aksesuar alanındaki tüm ihtiyaçlarına kolaylıkla erişebildiği Sefamerve, tesettürlü bir hanımın büyük bir başarı hikayesi olarak önemli bir örnek teşkil ediyor.