Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

13

EKİ'15
Daha Sağlıklı Saçlar İçin Pratik Öneriler

 

Yediğiniz besinlerle daha parlak, güçlü ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.
Yedikleriniz doğrudan saç derinizi ve folikülleri etkiler. Protein, beta karoten, folat, biotin ve omega 3 içeren besinler tüketin. Farklılık için bir kaç ay geçmesi gerektiğini unutmayın.
Mercimek
Saçların canlanması için mercimekteki protein, demir, çinko ve biotin çok faydalıdır. Özellikle biotin yeni hücreler oluşturur ve kırılmaları önler.
Ceviz
Biotin ve faydalı yağ asitleri bakımından zengin olan ceviz daç için çok faydalıdır. Biotin eksikliği saç dökülmelerine yol açar.
Tatlı Patates
A vitaminine dönüşen beta karoten bakımından zengindirler.
Ispanak
Folat, beta karoten ve C vitamini bakımından zengindir.. Bunlar saç derisini sağlıklı ve saç foliküllerini de güçlü kılar.
Somon
Somon omega 3 kaynağıdır. Omega 3 saç için vazgeçilmezdir. Saç derisini de nemlendirir.
 
Güçlü saçlar için temizlik, bakım ve kullanılan kozmetik ürünleri kadar, belki de daha fazla öneme sahip bir konu beslenme şeklinizdir.
 
İşte güçlü ve gür saçlar için gerekli olan vitaminler ve bu vitaminleri içeren besinler:
 
1- Demir İçeren Besinler
 
Demir açısından zengin gıdalar tüketmeye dikkat edin. Fıstık, pekmez, keten tohumu, mercimek, patates, kırmızı et, tavuk eti, deniz ürünleri demir açısından zengin besinlerdir.
 
2- Çinko İçeren Besinler
 
Ceviz, somon balığı, fıstık, badem gibi çinko açısından zengin besinleri tüketmeniz saç dökülmesini engelleyecektir.
 
3- Biotin
 
Fasulye ve yumurta gibi biotin zengini gıdalar saç kırılmalarını önleyebilir.
 
4- Selenyum
 
Fındık ve fındık ezmesi gibi selenyum açısından zengin gıdaları tüketmeye özen gösterin. Bu besinler saç derinize çok iyi gelecektir.
 
5- Kahvaltı da B12
 
B12 içerikli bir beslenme alışkanlığı sağlıklı saçlar için olmazsa olmazlardandır. Tavuk eti, yoğurt, süzme peynir ve yumurtayı beslenme alışkanlıklarınıza belli bir düzen içerisinde dahil etmelisiniz.
 
6- Karbonhidrat
 
Tam tahıllı gıdalar ve meyveler sağlıklı karbonhidrat kaynaklarıdır. Karbonhidrat tüketiminize özen göstermezseniz saç dökülmesi problemi yaşayabilirsiniz.
 
7- A Vitamini
 
Peyniri yumurta, havuç, ıspanak gibi gıdalarda bolca A vitamini bulunmaktadır. Bu gıdalar saçlarınız için doğal saç kremi niteliğindedir.
 
8- Kalsiyum
 
Süt, yoğurt, peynir, brokoli, susam ve ıspanak gibi gıdalar kalsiyum kaynaklarıdır. Kalsiyum saçı besler, büyütür. Ayrıca saydığımız bu gıdalar protein de içerdiğinden saçların kırılmasını da engeller.
 
9- Temizlik
 
Saçlar haftada en az 2 kere yıkanmalıdır. Eğer yağlı bir saça sahipseniz yıkama sıklığını arttırmalısınız. Saç tam kurumadan uygun bir tarakla taranmalıdır.
 
10- Kepekle Mücadele
 
Saç diplerindeki oluşan kepek saç derisinin rahat nefes almasını engelleyecek ve bu da saç dökülmesine ned