Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

28

ŞUB'15
Ayetler Hadisler ve Güzel Sözler

 

“De ki: Bizim başımıza ancak Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim mevlamızdır. Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler.”
— Kur’an-ı Kerim (Tevbe Suresi 51. Ayet Meali)
 
“Allah’a davet eden, salih amel işleyen ve ben gerçekten müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir?”
— Kur’an-ı Kerim (Fussilet Suresi 33. Ayet Meali)
 
“Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa hemen Allah’a sığın. Çünkü O her şeyi işiten ve bilendir.”
— Kur’an-ı Kerim (Fussilet Suresi 36. Ayet Meali)
 
“Şayet kullarım beni senden sorarlarsa gerçekten ben çok yakınım. Bana dua edince duacının duasını kabul ederim; O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana layıkiyle iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler.”
— Kur’an-ı Kerim (Bakara Suresi 186. Ayet Meali)
 
“Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve herkes yarına ne hazırladığına baksın. Allah’tan korkun çünkü Allah yaptıklarınızdan haberdardır.”
— Kur’an-ı Kerim (Haşr Suresi 18. Ayet Meali)
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Kişi sevdiği ile beraberdir.”
— Hadis-i Şerif (Buhari, Edeb, 96; Müslim, Birr, 165)
 
“Ben derdimi ne dostuma söylerim nede düşmanıma. Zira dostum üzülür, düşmanım sevinir. Beni en iyi Rabbim bilir.”
— Hz. Ömer (r.a.)
 
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Kim, (din) kardeşinin ırz ve namusunu onu gıybet edene karşı savunursa, Allah da kıyamet günü o kimseyi cehennemden korur.”
— Hadis-i Şerif (Tirmizi, Birr, 20)
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Kim bana bir defa salatü selam getirirse, bu sebeple Allahu Teala da ona on misli merhamet eder.”
— Hadis-i Şerif (Müslim, Salât 70. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 26; Tirmizî, Vitir 21; Nesâî, Ezân 37, Sehv, 55)
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Allahu Teala kıyamet gününde benim için birbirlerini sevenler nerede? Onları gölgemden başka gölge bulunmayan bir günde Arş’ın gölgesinde gölgelendireceğim buyurur.”
— Hadis-i Şerif (Müslim, Birr ve Sıla, 161)
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Mü’minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O’nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.”
— Hadis-i Şerif (Müslim, Zühd, 64; Dârim, Rikâk, 61)
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: İnsanı helâk eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler. Bunun üzerine: Allah’a şirk koşmak, sihir, Allah’ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu.”
— Hadis-i Şerif (Buhârî, Vasâyâ, 23, Tıbb, 48; Müslim, Îmân, 144)
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez.”
— Hadis-i Şerif (Tirmizi, Birr, 33)
 
“Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.”
— Hadis-i Şerif (Tirmizi, Birr, 55)