Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

04

EYL'14
Şükretmeyi Biliyor Muyuz?
 
Insaniz, kuluz. Zaman zaman gerceklesmesini istedigimiz bir sürü dileklerimiz vardir. Bu dileklerimizin bazilari bir kac dakika icerisinde veya yillarca sonra gerceklesmektedir. Hic bikmadan Yaradan’a günlerce, aylarca, yillarca dua ederiz kabul olmasini dileriz.
 
Gerceklesen dileklerimizin gerceklesme zamani ne kadar uzunsa sevincimizde, mutlulugumuz da o kadar büyüktür. Insaniz, beklemedigimiz anda birisinden bir hediye alsak o kisiye tesekkür üzerine tesekkür ederiz. Peki, insanlara minnettarligimizi göstermeyi iyi biliriz, neden asil verene sükretmeyiz?
 
Şükür; Rahman’a verdiklerinden dolayi tesekkür. Sükretmenin tek yolu sükür namazi degil, oruc tutmak, sadaka vermek, namaz kilmak, Allah’i zikir etmek gibi..
 
Allah yolunda, Allah rizasi icin kilinan iki rekat sükür namazinin verdigi tat, diledigimizin gerceklesmesi kadar huzur ve mutluluk vericidir. “Allah’im ben istedim sen verdin, hamd olsun.” Iki rekat sükür namazi yeri gelir bir baska muradimizin gerceklesmesine kapi aralar, yeri gelir bin türlü belayi basimizdan def eder, yeri gelir yeni kurulan yuvadan seytani uzaklastirir.
 
Kilinisi:
 
1. Rekat: Niyet (Niyet ettim Allah rizasi icin sükür namazi kilmaya) Tekbir (Allahu Ekber) Sübhaneke, Euzu Besmele, Fatiha- Zammi Sure Ruku (Sübhanerabbiyelazim)
 
Secde (Sübhanerabbiyelala)
 
2. Rekat: Besmele, Fatiha Suresi, Zammi Sure Ruku Secde Tahiyyat, Salli + Barik, Rabbena
 
Saga ve sola selam
 
Allah(c.c) kabul etsin…
 
Selam ve Dua ile…