Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

23

ARA'13
Sefamerve Ferace Modelleri

 

 

Hanımların evden dışarıya çıktığında, sokakta, caddede, çarşıda pazarda, üzerine geçirdikleri dış giyim ürünü olan sefamerve feraceler, yeni sezonda en şık modellerle karşımıza çıkıyor. Tesettürlü hanımlarınn daha çok tercih ettiği feraceler, yöresel olarak birçok şehirde de özel olarak kullanılmaktadır.

Ferace önceden kırsal bir kıyafet olmakla birlikte, zamanla kentli kadınların favori dış giyim kıyafetlerinin başında geldiğini de gözlemliyoruz. Feracede dikkat edilen husus bol kesimli olması ve hatları kapatmasıdır.

Feraceyi pardesüye de benzetenler vardır.Ferace modelleri yakasız, bol, etekleri topuklara kadar uzun olduğu kadar, aynı zamanda da genellikle siyah renk olarak kullanılır. Fakat siyaha yakın kahverengi ve buna benzer renkler de tercih edilebilmektedir.

 

        

 

Feraceler desensiz sade kumaşlardan dikildiği gibi, işlemeli feraceler de son zamanlarda oldukça tercih ediliyor. Bazı yörelerimizde siyah feracenin üzerine başörtüsü olarak bembeyaz tülbentler takılarak bir tarz oluşturulmuştur. Kentli ferace giyen hanımefendiler, ferace üzerinebaşörtüsü ve eşarp kullanmaktadırlar.

Ferace bizim ülkemizde eski Türk giysisi olarak bilinmekle birlikte, Osmanlı topraklarında yaşayan Bosna, Batı Trakya gibi bütün Türklerin sokak giysisidir. İran, Pakistan, Ortadoğu Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika kadınlarının da bu giysiyi tercih etmelerinin yegane sebebi kullanım pratikliğidir. Bugün de günümüzdeki feraceyle ilgili kreasyonlardan beğendiklerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Buna karşılık sizlerin feracekonusundaki görüşlerinizi de merak ediyoruz.