Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

26

ARA'13
Dünya bu Türk markasının peşinde.. (Sabah Gazetesi Haberi)

    Avrupa'dan sonra Amerika'nın da en iyileri arasında gösterilen sefamerve.com'un kurucusu Metin Okur, kısa sürede nasıl dünya çapında bir m arka olduklarının hikayesini anlattı.

 

     2012 yılında kurucu ortakları Oya Okur Erciyeş'in hayalinden yola çıkarak hayata geçen Sefamerve.com, tesettür giyim lanında hizmet veriyor. 12 yıl boyunca Kanada'da yaşayan ve moda eğitimini orada tamamlayan Erciyeş, Türkiye'ye döndükten sonra tesettür giyim sektöründeki eksiklikleri fark etmesiyle sefamerve.com'un temellerini atmış oldu.

    Avrupa ve Amerika'nın en iyi 100'ü arasında

Hollanda'dan Fas'a uzanan geniş bir müşteri portföyü bulunan sefamerve.com bugün 47 ülkeye ürün gönderimi yapıyor. Daha uzak kıtalara açılmayı hedefleyen firmanın, bir sonraki durağı Endonezya ve Malezya'yı da kapsayan Uzakdoğu.

    Böyllesine hızlı büyümelerini sosyal medyadaki yatırımlarına bağlayan sefamerve.com'un kurucusu  Metin Okur , Facebook'la entegre bir proje yürütmenin karşılığını hemen aldıklarını söylüyor. Facebook'ta 2,6 milyon takipçileri bulunduğunu vurgulayan Okur, bu başrıların karşılığı olarak önce Red Herring  Avrupa tarafından en iyi 100 listesinde gösterildiklerini sonrasında ise Red Herring Global'in en iyi 100 girişim şirketi arasına giirebilen ilk Türk e-ticaret sitesi olduklarını belirtiyor.

 

    Yenilikçi ürünleriyle sektördeki açığı kapatıyor.

 

    Metin Okur'a göre sefamerve.com için yanlızca bir hazır giyim satış sitesi demek yanlış olur. Okur ihtiyaçlara yönelik tasarladıkları ürünlerin başarısından şöyle söz ediyor. "Tasarımı bize ait olan ve aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olan patentli şal bonelerimiz son yıllrın en inovatif ürünlerinden. Bunlar hem alında iz bırakmıyor, hem de baş ağrıtmıyor. Pazara baktığımızda herkesin bone sattığını görüyoruz ama sefamerve bonesi bu yeniliklerle digerlerinden farklılaşıyor. Bunun dışında titizlendiğiimiz başka bir noktada etek boyları. Üretici firmaları etek boyllarının 105 cm olması konusunda ikna etmemiz biraz zaman aldı ama başardık. Çünkü piyasada bu boyda etek satışı yapan marka yok denecek kadar az."






Anahtar Kelimeler: