Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

07

NİS'20
Evde Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

 
Evde Kandil Simidi Nasıl Yapılır? 
 
Kandil günleri İslam inancı için kutsal günlerdir. Kandil günlerimizde bolca dua edip mevlit okuturuz. Sevdiklerimizle kandil simidi paylaşırız. Peki neden kandil simidi paylaşırız? İşte kandil simidinin anlamı! 
Kandil simidinin anlamı: Sevdiklerimizle paylaştığımız ve çoğunlukla 5'li ya da 6'lı paketlerde bize ulaşan kandil simidi eskiden lokma şeklinde ve tatlıydı. Sonraları simit şeklini aldı ve susam, çörek otu gibi malzemelerle tatlandırılarak tuzlu formda yapılmaya başladı. Kültürümüzde geleneksel olan kandil simidinin asıl yapılış amacı aç ve açıktakilere yardım etmek, ihtiyaç sahiplerini unutmamaktır.
 
Sizler için evde yapabileceğiniz az malzemeli kandil simidi tarifi hazırladık!
 
Kandil Simidi Tarifi 
 
Malzemeler
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
1 – 2 çorba kaşığı mahlep
1 tutam tuz
göz kararı un
 
Üzerine:
1 adet yumurta beyazı
Susam veya çörekotu

    
 
Kandil Simidi Yapılışı
Tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım. Malzemeleri eklerken sirkeyi ve kabartma tozununu en son ilave edelim. Sirkeyi koyup, kabartma tozunu üzerine ekleyelim. Unu bir kenarda tutalım.
Tüm malzemeler karışınca, göz kararı un ekleyelim. Ele fazla yapışmayan kıvama gelince (yumuşak bir hamur) un eklemeyi bırakalım. Halka şeklinde hazırladığımız hamurları, önce yumurta akına sonra da susam ya da çörek otuna batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Üstü hafif pembe olacak. Çok kızarırsa kuru olur.
AFİYET OLSUN :)