Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

12

ARA'15
Pratik Cilt Maskeleri

 

Güzellik merkezine gidecek vaktiniz olmadığı ve en iyi kremleri pahalı olduklarından satın alamadığınız gerçeğiyle karşılaştığınızda, muhtemelen bu  konuda ne yapabileceğiniz konusunda endişeleniyorsunuz. Endişelenmeyin! Çözüm avucunuzun içinde. Evinizdeki malzemeleri kullanarak cildinizi canlandırabilir ve güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. 
 
Yüzünüz için doğal bir maskeden daha tazeleyici bir şey olamaz: ciltteki ölü  hücreleri ortadan kaldırır, nemlendirir ve  mimik çizgilerini sıkılaştırır. Ciltteki etkisine göre değişik maske çeşitleri vardır, o yüzden hangisini hazırlayacağınızı seçmek için cildinizin ihtiyacını gözönünde bulundurmalısınız.
 
Soyucu (Peeling) Maskeler
 
 
Maske #1: Bal ve Badem
 
Bu harika soyucu maskeyi yapmak için tek ihtiyacınız bir çorba kaşığı bal ve iki adet badem. Bademleri ince bir toz elde edinceye kadar dövün ve bal ile karıştırın. Ardından bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Kuruması için 15 dakika bekleyin, ılık suyla durulayın. Yenilenmiş hissedeceksiniz.
 
Maske #2: Bal
 
Sıkı ve yumuşak bir cildiniz mi var? Yüzünüzün tamamına bal yayın, 15 dakika bekletin ve soğuk suyla temizleyin. Ne kadar iyi hissedeceğinizi göreceksiniz.
 
Maske #3: Yulaf ve yumuşaklık hissi
 
Bu maskeyi uyguladıktan sonra cildinizdeki yumuşaklığa inanamayacaksınız. Yarım fincan yulafı iyice ezin ve yarım çay kaşığı bal, iki çorba kaşığı süt, iki damla geranium (sardunya çiçeği) yağı ve iki damla papatya yağı ekleyin. İyice karıştırın ve parmaklarınızla dairesel hareketlerle uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizleyin. Cildiniz bir bebeğinki gibi yumuşacık olacak. Cildiniz yağlıysa karışıma 5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
 
Nemlendirici Maskeler
 
 
Maske #4: Meyve
 
Bazı meyveler içerdikleri yüksek su miktarına bağlı olarak cildi nemlendirmede çok başarılıdır. Örneğin soyulmuş bir muzu ezerek yüzünüze ve boynunuza nazikçe uygulayın. 15 dakika bekleyin ve kan akımını hızlandırmak için soğuk suyla maskeyi temizleyin.
 
Maske #5: Salatalık
 
Salatalığın şaşırtıcı özelliklerini biliyorsunuz: nefis, taze ve dengeli bir beslenme için harika bir yiyecektir. Cildinizde yaratacağı değişikliklere inanamayacaksınız, hele ki plajda çok güneş altında kalmışsanız etkisini daha iyi farkedeceksiniz. Bir salatalığı soyun ve macun kıvamına gelene dek ezin, (gözleriniz için 2 dilim ayırmayı unutmayın) tüm yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Bol soğuk suyla maskeyi temizleyin, cildinizin ne kadar taze ve nemlenmiş olacağını göreceksiniz.
 
Kırışıklıklar ve Göz Altı Halkalarına Karşı Yenileyici Maskeler
 
 
Maske #6: Gergin Yüz
 
Yine bal ve yumurta, güzellik için harika karışım. İki çorba kaşığı balı yumurta beyazıyla karıştırın. Bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin ve yüzünüze sürerek hafifçe masaj yapın. Cildinizin gerildiğini hissedeceksiniz. 20 dakika bekleyin ve yüzünüzü yağsız sütle temizleyin.