Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

Son Sultan Riccardo Mandelli

ÜRÜN DETAY
İADE KOŞULLARI

ÜRÜN KODU :

517656

ÖZELLIKLER :

Yazar: Riccardo Mandelli Dil: Türkçe Yayın Evi: Timaş Tarih EAN: 9786050822380

TÜR :

Tarih Kitapları

90 Yıl Sonra İlk Defa Yayınlanan Belgelerle Son Sultan'ın Bilinmeyen Yılları… "Eğer Sanremo Devlet Arşivi'nde bir tomar rastgele derlenmiş adli belge ile birlikte 6,35 mm'lik kullanılmış bir mermi içeren mavi zarfı bulmamış olsaydım, bu kitap biraz zor yazılırdı. Belgelerdeki soruşturmanın konusu, 14 Mart 1924 tarihinde Villa Nobel'de, kafatasına söz konusu mermi saplanmış halde bulunan Sultan Vahdeddin'in özel doktoru Reşad Paşa'nın ölümüydü." -Riccardo Mandelli- 20 Mayıs 1923'te Osmanlı İmparatorluğu'nun Son Sultanı Vahdeddin geçici bir süre yaşayacağına inandığı Sanremo'ya geldi. Kalbinde hep günün birinde vatanına sultan olarak, muzaffer bir şekilde dönme umudu vardı. Üç yıl boyunca hep bu umutla yaşadı. Fakat fakr u zaruret, maiyyetindeki casuslar, kumar batağına saplanmış acımasız yardımcılar ve sürekli başları derde giren akrabalar peşini bırakmadı. Ve bir gün beyninde bir kurşunla bulunan depresif doktoru Reşad Paşa... Bu bir intihar mıydı yoksa cinayet mi? Peki Doktor Reşad'dan sonra sıra kime gelecekti? Etrafındaki cinayet çemberi daralarak Son Sultan'ı da mı içine alacaktı? Sultan Vahdeddin Osmanlı topraklarını nasıl terk etti? Mustafa Kemal Paşa'nın Sultan Vahdeddin'in yanındaki casusları kimlerdi? Sultan Vahdeddin, Mussolini ile neden görüştü? Mussolini'nin Türkiye'yle ilgili planları neydi? İtalyan Polisi, Sultan Vahdeddin'in her adımını neden izliyordu, ne gibi raporlar tutmuşlardı? Sultan Vahdeddin'in özel doktoru Reşad Paşa'nın ölümünün ardındaki sır perdesi neydi? Sultan Vahdeddin zehirlendi mi? İtalyan Polisi bu ani ölümle ilgili kimlerden şüpheleniyordu? Sultan Vahdeddin'den sonra Osmanlı Hanedanı'nın başına gelen acı olaylar ve bir bir dağılan hanedan üyeleri… Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabı, Riccardo Mandelli'nin İtalyan Devlet Arşivi, Dışişleri Bakanlığı Arşivi ve Sanremo Belediyesi Arşivi'ne girerek Son Sultan Vahdeddin'in son 3 yılını araştırıp yazdığı Son Sultan / Osmanlı İmparatorluğu'nun Sanremo'da Ölümü kitabında… (Tanıtım Bülteninden) İnce Kapak: Sayfa Sayısı: 416 Baskı Yılı: 2016 e-Kitap: Sayfa Sayısı: 300 Baskı Yılı: 2016 Dili: Türkçe Yayınevi: Timaş Yayınları

Made in Türkiye

ÜRÜNÜN SIZE TAHMINI ULAŞMA TARIHI

Diğer Ülkeler


27 Nisan Cumartesi-29 Nisan Pazartesi

Sefamerve Tarafından Gönderilecektir.

Sipariş ettiğiniz ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iade etmek isterseniz, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Abiye ürünlerinde bu süre 24 saattir. İade etmek için sitemiz üzerinden sefamerve kullanıcınız ile giriş yapıp iade kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

İade ile ilgili ayrıntılı bilgi için YARDIM - DESTEK bölümünden İade ve Sipariş İptal bölümüne tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

MİKTAR :
$13.00

$11.99
HEMEN AL $10.79

Bu Ürün Tükendi!

Gelince Haber Ver
ETIKETLER