Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

Cemil Meriçin Psikobiyografisi Murat Beyazyüz

ÜRÜN DETAY
İADE KOŞULLARI

ÜRÜN KODU :

517671

ÖZELLIKLER :

Yazar: Murat Beyazyüz Dil: Türkçe Yayın Evi: Timaş Yayınları EAN: 9786050822588

TÜR :

Edebiyat Kitapları

Bir metnin ya da metinlerin psikanalitik okunması, onları birer semptom olarak okumak demektir. Murat Beyazyüz, Cemil Meriç'in metinlerinin analizini, onun psikobiyografisinin inşasında kullanıyor. Kısaca, bu kitapta, kendi metinlerinden yolaçıkılarak analiz edilen, bizzat Cemil Meriç'in kendisidir. Murat Beyazyüz, Cemil Meriç'i değil, deyiş yerindeyse onun metinlerini, psikanalistin 'Divan'ına yatırmış ve metinlere, birer nesne [obje] olarak değil, ama kendileriyle diyaloga girilebilen birer özne[süje]olarak bakmış. 'Divan'daki metinler, Türkiye'de büyük bir entelektüelin, modernleşme sürecindeki medeniyet değişikliğini ve kültür krizlerini ne kertede derinden yaşadığını gösteriyor olmak bakımından önemli: Türkçü Hüseyin Cemil, Müslüman Hüseyin Cemil, Materyalist Hüseyin Cemil, Ateist Hüseyin Cemil, Marksist Hüseyin Cemil! Sonuç. 'Araf'ta olmak! Tanpınar'ın deyişiyle, 'iki hâd arasında' ve bu iki hâd'den hangisinin Cennet, hangisinin Cehennem olduğuna karar veremeden, acı veren zihinsel kopuşlarla yaşanan bir entelektüel hayatın psikanalitik arkaplanı: 'Cemil Meriç'in Psikobiyografisi' -Hilmi Yavuz- (Tanıtım Bülteninden) İnce Kapak: Sayfa Sayısı: 352 Baskı Yılı: 2016 e-Kitap: Sayfa Sayısı: 208 Baskı Yılı: 2016 Dili: Türkçe Yayınevi: Timaş Yayınları

Made in Türkiye

ÜRÜNÜN SIZE TAHMINI ULAŞMA TARIHI

Diğer Ülkeler


06 Mayıs Pazartesi-08 Mayıs Çarşamba

Sefamerve Tarafından Gönderilecektir.

Sipariş ettiğiniz ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iade etmek isterseniz, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Abiye ürünlerinde bu süre 24 saattir. İade etmek için sitemiz üzerinden sefamerve kullanıcınız ile giriş yapıp iade kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

İade ile ilgili ayrıntılı bilgi için YARDIM - DESTEK bölümünden İade ve Sipariş İptal bölümüne tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

MİKTAR :
$11.00

$9.99

Bu Ürün Tükendi!

Gelince Haber Ver
ETIKETLER