Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

17

MAY'21
FOMO'LANDIK! - Tuğçe Çakır
FOMO'LANDIK! 
 
Fomo denen bir kavram vardır. Bir şeyleri kaçırma korkusu olarak da bilinir. Özellikle bu fomo'yu etkileyen en önemli unsur sosyal medyadır. Örneğin; takip ettiğiniz birinin hayatını kıskanmak, onun yerinde olmayı istemek, onunla kendi yaşantınızı kıyaslamak, onun çok mutlu ve mükemmel bir hayat yaşadığını düşünüp, kendinizin bu hayatta bir şeyleri sürekli kaçırdığını ve yetemediğini hissetme durumu olarak da açıklayabiliriz. Aslında bu yanlış bir tutum ve düşüncedir. Çünkü kimsenin dört dörtlük bir hayatı yoktur ve sandığımız kadar mutlu veya kusursuz da değillerdir. 
 
Sosyal medya nasıl göstermek istersek öyle gösterebildiğimiz, kısacası tiyatro sahnesi olarak kullandığımız ve iyi rol yaptığımız bir yerdir. Yani demek istediğim, görünene aldanmamak gerek. İç yüzünü bilmediğimiz nice şeyler var. Perde arkasında neler yaşandığını bilemeyiz. Durum böyle iken Fomo denen kavramı yıkmamız gerek.
Ne kimsenin yerinde olmayı istemeli, ne de yersiz eleştiri yapmalıyız.
 
Herkes imkanlar el verdiğince kendi hayatını güzelleştirmeli, kendi içinde ve çevresinde mutlu olmayı denemeli. Bunu başardıktan sonra inanın her şey daha da güzelleşecek. 
 
Bırakın biz kendimize ve sevdiklerimize yetelim. Kendimizden daha kötü durumda olanlara bakıp şükretmeyi bilelim. Elden gidene değil de, elde olana sevinelim.
Sığ duran, yoran ve sizi aşağı çeken kişi ve kişilerden mümkün mertebe uzak durmaya gayret edin.
Siz, sizle iyisiniz ve emin olun siz kendinize de yetersiniz. ♥️





Anahtar Kelimeler: